Görüş Bildir
Haberler
Bilim Kurulu Üyesi: 'Sokaklara Taşılmasının Önümüzdeki Günlerde Bedeli Olacak'

etiket Bilim Kurulu Üyesi: 'Sokaklara Taşılmasının Önümüzdeki Günlerde Bedeli Olacak'

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sokağa çıkma yasağı duyurusu sonrası gelen görüntüleri değerlendirdi. Özlü, 'Bugün sokaklara taşan insanların bulaştırmasının önümüzdeki günlerde bir bedelinin olacağını düşünüyorum' dedi. Ayrıca yine Bilim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Ateş Kara'nın 'Risk çok ama çok büyüdü. Dün akşam itibarıyla sokağa çıkanların mutlak ama mutlak suretle 14 gün kendilerini karantinaya almaları gerekiyor” dediği aktarıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü sokağa çıkma yasağı kararı ardından yurttaşların market ve fırınlara akın etmesini değerlendirdi.

Özlü, 'Son 4-5 gündür işler iyi gidiyordu ama bugün bir kırılma noktasına geldiğimizi düşünüyorum' dedi.

"Çok ciddi problem var"

Özlü, katıldığı televizyon yayınında, 'Son 4-5 gündür işler iyi gidiyordu. İyi haberler geliyordu, seviniyorduk. Ama ben bugün bir kırılma noktasına geldiğimizi düşünüyorum. Bugün sokaklara taşan insanların bulaştırmasının önümüzdeki bir hafta-on gün içinde bir bedelinin olacağını düşünüyorum' ifadelerini kullandı. 

Halkın tedbirsiz şekilde sokağa çıkmasıyla 'Korkunç bir bulaşma olasılığı' olduğunu vurgulayan Özlü, 'İyi olmasını temenni ederim ama iyi görünmüyor. Bana Türkiye'nin her yanından görüntüler geliyor. Eğer doğruysa bunlar çok ciddi problem var, mutlaka müdahale edilmeli' dedi.

"Sokağa çıkanlar kendini karantinaya alsın"

"Sokağa çıkanlar kendini karantinaya alsın"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara ile konuştuğunu belirtti. Işık'ın aktardığına göre, Kara; “Risk çok ama çok büyüdü. Dün akşam itibarıyla sokağa çıkanların mutlak ama mutlak suretle 14 gün kendilerini karantinaya almaları gerekiyor” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
477
104
70
26
24
24
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Burma

Vatandaş hükümete güvenmiyor, hükümet vatandaşı önemsemiyor. Gül gibi geçinip gidiyoruz.

moondark

Yazık değil mi ya onca çabaya, emeğe, canla başla çalışan sağlık görevlilerine?. Boşuna mı evde kaldık, boşuna mı sevdiklerimizden ayrı kaldık? Bizi açlık öl... Devamını Gör

Someone else

Offff ben anladım niye böyle yaptıklarını bu açıklamadan sonra. Bu olaydan önce "iyi haberler geliyordu fakat bundan sonra işler zorlaştı" demek ve bu olanla... Devamını Gör

Mr Logical

Güya yarın önemli bir gün olacaktı. Doğudaki duruma bakarak bir karar verilecekti. Şu an için durum kontrol altında görünüyor diyorlardı. Üstelik bu bilgiyi ... Devamını Gör