Görüş Bildir
Haberler
Bilim Kurgu Filmlerinde Hep Karşımıza Çıkan ama Gerçek Hayatta Bir Türlü Göremediğimiz İcatlar

Bilim Kurgu Filmlerinde Hep Karşımıza Çıkan ama Gerçek Hayatta Bir Türlü Göremediğimiz İcatlar

R.G.
29.07.2021 - 10:28

Bilim kurgu filmlerinin uzun yıllar önce bize vadettiği gelecek ile şu an içinde bulunduğumuz 'gelecek' birbirine hiç benzemiyor! İşte bilimkurgu yazarlarının ve senaristlerin hayal ettiği fakat gerçek hayatta henüz göremediğimiz icatlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uçan arabalar

1. Uçan arabalar

Uçan arabalar, bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz ama gerçek hayatta bir türlü göremediğimiz icatların en başında geliyor. Jetgiller'den Beşinci Element'e ve Geleceğe Dönüş serisine kadar gelecekte geçen birçok filmin ana öğelerinden olan uçan arabalar, bilim kurgu severleri en çok hayal kırıklığına uğratan film icatlarından.

2. Işınlanma

2. Işınlanma

Uzay Yolu serisinden bu yana birçok bilim kurgu filmine konu olan ışınlanma teknolojisi, halen gerçek hayatta göremediğimiz ve büyük ihtimalle uzun süre de göremeyeceğimiz icatlardan.

3. Hoverboard

3. Hoverboard

Geleceğe Dönüş serisinin en bilinen icatlarından 'Hoverboard' yani uçan kaykay, film gösterime girdiği dönemde birçok kişiyi gerçek olduğuna inandıracak kadar güzeldi. Gerçeğe dönüşmesinin önünde başta fizik kuralları olmak üzere birçok engel olan bu icat henüz hayatımıza girmeye çok uzak.

4. Robot Hizmetçiler

4. Robot Hizmetçiler

Birçok bilim kurgu ve komedi filminde gördüğümüz ve ileride evlerimizde görmeyi umduğumuz robot hizmetçiler, robot ve yapay zeka teknolojisinin henüz o noktaya gelmemesi nedeniyle şu an maalesef evlerimizde bize hizmet verecek durumda değil.

5. Otomatik Bağcıklı Ayakkabılar

5. Otomatik Bağcıklı Ayakkabılar

Yine Geleceğe Dönüş serisinden, gerçek hayatta göremediğimiz bir teknoloji daha karşımızda; kendi kendini bağlayan otomatik bağcıklı ayakkabılar. Her ne kadar geçtiğimiz yıllarda filmde görünen şekliyle üretilse de, sınırlı sayıda üretilen bu versiyon henüz bir koleksiyon parçası olmaktan öteye gidemedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Anti-aging Hapları

6. Anti-aging Hapları

Birçok filmde rastladığımız, yaşlandırmayı geciktiren, durduran hatta kimi filmlerde tamamen geriye çeviren 'anti-aging' hapları yine filmlerde görüp gerçek hayatta göremediğimiz icatlardan. Her ne kadar tıp ve genetik alanında birçok gelişme yaşansa da henüz yaşlanmayı böyle basit bir yöntemle alt etmek mümkün değil.

7. Zaman Makinesi

7. Zaman Makinesi

İster Bill ve Ted'in ya da Doctor Who'nun kulübesi gibi olsun, ister Dr. Brown'ın arabası gibi olsun... Zaman makineleri senaristlerin hayal ettiği herhangi bir türüyle henüz karşımıza çıkmış değil. Belki de böyle olması hepimiz için daha iyi olabilir!

8. Lazer Tabancalar

8. Lazer Tabancalar

Star Wars evreninde ve diğer birçok filmde gördüğümüz lazer tabancalar hala bizler için bir hayal. Lazer teknolojisi bilimin birçok alanında kullanılsa da, gerek şarj zorunluluğu gerekse pahalı üretim gibi sebeplerden silah teknolojisi için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Lazer tabancaların yakın dönemde fanteziden öteye gitmesi mümkün görünmüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
6
3
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
portside

128 ışınladık daha ne yapalım?

Dead nettle.

Uçan araçları türkiye yaptı yalan söylemeyin.