Görüş Bildir
Haberler
Bilim Açıklıyor: Erkeklerin Aradığı Şey Ne Büyük Meme Ne de Uzun Bacak!

etiket Bilim Açıklıyor: Erkeklerin Aradığı Şey Ne Büyük Meme Ne de Uzun Bacak!

Erkeklerdeki meme ve uzun bacağa karşı olan ilgi, yadsınamaz bir gerçek olarak var oluşumuzdan beri süre gelmektedir.

Fakat, pek çok erkek için eğer olay sadece zaman geçirmek değil de uzun vadeli bir ilişki ise, ilgi duyulan yerler meme ve bacaklar değil, kadınların zekası oluyor.

Kısacası her erkek evlenmek istediği kadının bedenine değil, beynine tutuluyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erkekler Neden Memelere Karşı İlgilidir?

Erkekler Neden Memelere Karşı İlgilidir?

Neden erkekler, kadınların göğsünden sarkan büyük soğanımsı sarkıntılara bu kadar çok önem verir? Bilim insanları hiçbir zaman erkeklerin bu tuhaf meme takıntısını tatmin edici bir şekilde açıklayamadı fakat bu konudaki en tatmin edici açıklama erkeklerin, memeleri doğurganlıkla eş tutmaları ve kutsal görmeleri. Zamanla memelerin kıyafetlerle kapatılması ile memeler, gizemli hale gelmeye ve cinsel anlamda da ilgi çekmeye başlamış.

Evrimsel Süreçleri Bir Kenara Bırakırsak…

Evrimsel Süreçleri Bir Kenara Bırakırsak…

Emory Üniversitesi'nde bir psikiyatri profesörü olan ve kompleks sosyal davranışların nörolojik ilkelerini araştıran Larry Young, insan evriminin emzirme sırasında, aslında anne ve bebek arasında oluşan bağı güçlendirmek için evrimleşen eski sinirsel çevrimi kısıtladığını düşünüyor ve bu beyin çevrimini, çiftler arasındaki bağı güçlendirmek için kullanıyor.

Evrimsel süreçleri bir kenara bırakırsak eğer, her erkek illa ki memeleri öncelikli olarak sevecek diye bir kaide yok. Çünkü aslında pek çok erkek memelere ya da uzun bacaklara değil, karşısındaki kadının zekasına ilgi duyuyor.

Bilimsel Araştırmalara Göre Erkekler Meme Değil Zeka Arıyor

Bilimsel Araştırmalara Göre Erkekler Meme Değil Zeka Arıyor

Cambridge üniversitesinde görevli bir evrimsel biyoloğun iddiasına göre erkekler, kadınlarda büyük memeler ve uzun bacaklardan çok daha önce, zekaya bakıyor. Büyük bir meme ve upuzun bacaklara sahip olmak, batı kültürü tarafından kadınlığın özeti olarak varsayılsa dahi olay, gelecekteki çocukları için bir anne seçmeye geldiğinde erkekler, önce zihinsel anlamdaki güçlülüğe bakıyor. 

Cambridge Üniversitesi’nden Profesör David Bainbridge’in açıklamalarına göre uzun süreli bir eş arayan erkekler için en etkileyici nitelik zeka oluyor. Çünkü bu durum, seçilen eşin büyük ihtimalle sorumluluk sahibi bir ebeveyn olacağını gösteriyor. Ayrıca bu, söz konusu kadının zeki ebeveynler tarafından dünyaya getirildiği ve bu yüzden çocukluk dönemlerini pek çoklarına göre daha dolu ve anlamlı geçirdiği anlamına geliyor.

Erkekler Büyük Değil Simetrik Meme Arıyorlar

Erkekler Büyük Değil Simetrik Meme Arıyorlar

Profesör Bainbridge, erkeklerin aslında memelerin simetrik olduğu müddetçe ne kadar büyük olduğunu önemsemediğini, bacakların ise sadece düz olmasını önemsediklerini ve eğri, düz olmayan bacakların raşitizm gibi gelişimsel bir hastalığı akla getirdiğini söyledi. 

Aslında erkekler için memelerin büyüklüğünden ziyade, şeklinin ve simetrisinin önemli olduğunu vurgulayan profesör, ‘’Aslında büyük memelerin asimetrik olması daha muhtemeldir ve erkekler simetriden daha çok etkilenir. Ve simetrik olmayan memeler kadını daha yaşlı gösterirler ve şu bir gerçek ki erkekler genç kadınları daha çok sever.’’

Ayrıca profesöre göre erkekler uzun bacaklar aramıyorlar. Düz bacaklar genetik sağlığın bir ifadesidir ve bu durum daha etkileyici bir şeydir, fakat anketlerin gösterdiğine göre çoğu erkek ortalama uzunluğu tercih ediyor.

Esas Aranan Şeyler Çok Başka

Esas Aranan Şeyler Çok Başka

“Erkeklerin aradığı esas şey zekadır. Anketlerin gösterdiğine göre erkekler ilk önce buna bakıyor. Bu, kadının çocuğuna bakabileceğini ve kendi anne babasının da muhtemelen zeki olduğunu gösteriyor ve iyi yetiştirildiğini akla getiriyor.” Erkekler ayrıca yüz ve beden hatlarında, “istikrarlı” genleri ve genç eşleri akla getiren simetriye bakıyor. 

Araştırmaların gösterdiğine göre eşlerinden dört ya da beş yaş daha büyük olan erkekler de hem sosyal hayatta hem de iş hayatında daha başarılı oluyorlar. Bununla beraber erkekler şehvetli kalçalar ve popolara sahip, kalçalarından çok daha ince bir beli ve kıvrımlı vücut hatları olan kadınları seviyor. Kalçalarda ve popoda bir miktar daha fazla ağırlık taşımak, bir kadının ergenlik yılları zamanında bir bebek büyütmenin devasa ihtiyaçlarını karşılamak için yeteri kadar yağ depoladığı izlenimi uyandırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadınlar Yağı, Kas ile Takas Etmiş

Kadınlar Yağı, Kas ile Takas Etmiş

Aslında bebeklerin beyin gelişimleri, doğrudan annelerinin kalça ve popolarından çıkan yağ tedariğine dayanıyor, özellikle emzirme süresince, ve böyle bir yağ desteğinin miktarı çocuğun zekasını ve hayatta kalma şansını doğrudan etkileyebilir. Memelilerin ve primatların vücutları genel olarak yaklaşık %5-10 yağ içeriyor fakat insan ırkının kadınlarında bu oran ortalama %30’a kadar çıkıyor. Bu seviye kış uykusuna yatan ayılarda veya soğuk kutup denizlerinde yaşayan balinalardaki yüzdelere benzer. Yani, kadınlar yağı, kas ile takas etmiş diyebiliriz. Bu yüzden erkeklere göre üçte bir kadar kuvvetliler.

Yüksek Zekalı İnsanlar Varoluşsal Depresyona Daha Meyilli Oluyor

Yüksek Zekalı İnsanlar Varoluşsal Depresyona Daha Meyilli Oluyor

Aslında bu durumu sadece erkeklerle sınırlandırmak da pek doğru bir yaklaşım değil. Hayatına uzun vadeli olarak birisini alacak olan pek çok kişi, karşısındaki insanın fiziksel özelliklerinden ziyade zihnen ne kadar güçlü, birlikte geçirilen zamanların ne kadar dolu olduğuna bakıyor. Karşımızdaki insanın bize neler kazandırdığı, bizi hayatta birkaç adım öteye götürüp götürmediği her zaman dikkat edilen ve önemsenen bir kıstastır. 

Yüksek zekâlı insanlar, hele ki doğuştan yetenekli olan insanlar depresyona daha meyilli oluyor. Hayatın doğal akışına ayak uydurmaktan, olanı olduğu gibi kabul etmekten oldukça uzak olan bu kişiler, hayatın anlamsızlığı, ölüm, özgürlük gibi endişeler güdüyor ve bunun sonunda depresyona, özellikle de varoluşsal depresyona yatkın oluyorlar. Eğer siz de varoluşsal anlamda depresyona yatkınsanız, bu durumu aşmanın en güzel yolu da hayatını birleştirdiğin kişinin seni bu depresyondan kurtarma yetisine sahip olması olsa gerek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1395
331
131
88
83
67
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KaRaBaSaN

Uzun vadeli ilişki istiyorsak, ciddi düşünüyorsak meme, bacak önemli değil kalbi güzel olsun he onlarda olursa ekstra olur bizim için hayır demeyiz. :) Zeka ... Devamını Gör

Remzi Çalışkan

aga varmı zeki kültürlü kız gibisi alırsın karşına konuşursun bir konu hakkında tartışırsın bildiğin doğruların yanlış olduğunu ispatlar seni patatez eder ça... Devamını Gör

Fırat Çağlar

işte bulalım yürüyelim yok mk :)