Görüş Bildir
Haberler
Biliç: "Futbolda İntikam Kelimesi Olmaz"

Biliç: "Futbolda İntikam Kelimesi Olmaz"

Fatih
18.02.2015 - 22:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak olan Liverpool -Beşiktaş maçından önce siyah-beyazlı takımda teknik direktör Slaven Bilic ve Demba Ba bir basın toplantısı düzenledi.

Demba Ba'nın açıklamaları şöyle;

Gerçekleşebilir mucizeler. Allah dilerse tabii ki gerçekleşebilir. Burada oldukça güzel hatıralarım var. Böylesi bir mücadelenin parçası olmak güzel. Liverpool büyük bir takım ve burada iz bırakmak oldukça güzel. Ancak artık o günler geride kaldı. Liverpool'un da yeni bir takımı var benim de yeni takımım var. Şu anda iyi durumdayım. Deniyorum. Umarım yarın sahada olacağım...

Slaven Biliç'in açıklamaları şöyle;

'LIVERPOOL'A TEŞEKKÜRLER...'

Bizim için zor bir gün oldu. İstanbul'da yoğun bir kar yağışı vardı. Ve oldukça geç uçak kalkabildi. Ancak bizim için sorun yok maç yarın akşam ve çıkıp oynayacağız. Liverpool kulübüne teşekkür ediyorum bizim gecikmemizle antrenman saatimizi ertelediler. Sakatlık problemlerimiz var bildiğiniz gibi. Tolga, takımımızın kaptanı. onu buraya getiremedik. Uzun sürelki bir sakatlığı var. Demba Ba'nın bir sakatlığı bulunuyor ve antrenmanda kendisi deneyecek. Duruma bakıp karar vereceğiz. Bu konuda çılgınca bir şey yapmayacağız. Hazırsa oynayacak.

'İNTİKAM KELİMESİNİ...'

Futbolda ve sporda intikam kelimesini kullanmamak lazım. O gün yaşananlar kayıtlara geçti. Bizim adımıza kötü bir kayıt ama o maçtan öncesinde Beşiktaş İstanbul'da Liverpool'u 2-1 yenmişti. Bu şekilde bakacak olursanız bugünkü oyuncu grubu bundan olumsuz etkilenmez çünkü o zaman çoğu çocuktu.

'ÜZERİMİZDE BASKI YOK'

Zor bir ligde lider konumdayız. Yarın zor bir sınav vereceğiz. Dünyanın en zor atmosferine sahip stadyumda maça çıkacağız. Bu durum üzerimizde bir baskı yapıyor evet ama olumlu bir baskı. Benim üzerimde çıkan haberlerin olumsuz etkisi yok. Türkiye'de futbol üzerinde yoğun bir medya gündemi var. Bazen böyle sorulara cevap vermek sıkıcı oluyor. Bahsedilen iddialar doğruysa bu şunu gösterir. Ben ve antrenör ekibimiz başarılıyız. Ancak biz bu konuya odaklanmıyorum. Zorlu cephelerde zorlu mücadeleler veriyoruz. Bu duruma takım olarak odaklanmış durumdayız. Beşiktaş'ta olmaktan son derece mutluyum.

'BURAYA ÇOK GELDİM'

Ben Everton ile birlikte şehrin diğer yakasındaydım. Buraya çok kez geldim. O dönem Everton'ın başkanı beni büyük umutlarla getirmişti. Hedef şampiyonluktu. Ama o dönem sakatlık yüzünden kendimi gösteremedim. Dünya Kupası zamanı buradan ayrılmak zorunda kaldım. 2000'di sanırım. Sonradan buraya geldiğimde Jelavic'i izledim. Şehir 12 yılda bayağı değişmişti. Burada gayet iyi anılarım ve güzel günlerim geçmişti. Şehir çok büyümüş ve değişmiş. Anfield'a 3 kez oyuncu olarak çıktım. West Ham ve Everton ile. 1 kez kaybettim 2 kez beraberlikle çıktım. Anfield için iyi bir karne sanırım.

'KENDİMİZİ İSPATLADIK'

Çok büyük bir maça çıkacağız. Türkiye'de lideriz ve ligimiz oldukça zor. Galatasarayve Fenerbahçe ile çekişiyoruz ve arkadaki takımlar da hiç kötü değil. Oyuncularımız uzun zamandır bu maçın hayalini kuruyor. Liverpool da bu maça oldukça büyük önem veriyordur. Buradan dönünce kritik bir Eskişehirspor maçına çıkacağız. Yolumuz uzun ve zorlu. Bu durumda kendimle ilgili gelen sorulara cevap vermeyeceğim. Kağıt üzerinde değerlendirdiğinizde Liverpool çok büyük bir kulüp. Son 15-16 maçlarında çok iyi iş çıkardılar. Anfield'da da çok iyi maçları var. Transfer döneminde büyük paralar harcadılar. Biz de zor bir ligde lideriz. Zorlu maçlarda bu kalitemizi ispatladık. Tottenham ve Arsenal maçlarındaki iyi oyunumuzu burada gösterirsek işimiz kolaylaşır. Liverpool her şeye rağmen Şampiyonlar Ligi'ndeki maçlarda çok da iyi değildi. Real Madrid'e karşı değil Ludogorets'e karşı da iyi değildiler. Bunların hepsini düşündüğümüz zaman şansımız var diye düşünüyorum.

Şampiy10

Kaynak: http://sampiy10.gazetevatan.com/bilic...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0