Görüş Bildir
Haberler
Bildiriyi İmzalayan Akademisyenlerden Meral Camcı Tutuklandı

Bildiriyi İmzalayan Akademisyenlerden Meral Camcı Tutuklandı

Emre Ordu
31.03.2016 - 20:41 Son Güncelleme: 01.04.2016 - 09:03

'Barış için Akademisyenler İnisiyatifi' tarafından hazırlanan 'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisine imza attığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı, savcılık sorgusunun ardından, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Camcı sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkında yakalama kararı bulunan Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı, bugün Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılarından Hasan Yılmaz tarafından yaklaşık 1,5 saat sorgulanan Camcı, 'Terör örgütü propangandası yapmak' suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Meral Camcı, Nöbetçi İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nce sorgulandı. Camcı, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Hakkında yakalama kararı bulunan ve yurtdışında olduğu için ifadesine başvurulamayan Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı, dün öğle saatlerinde Paris'ten İstanbul'a gelmişti.

Bildiriye imza atan 3 akademisyen 15 Mart'ta tutuklanmıştı

Bildiriye imza atan 3 akademisyen 15 Mart'ta tutuklanmıştı

Bildiriye imza atan akademisyenlerden Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya, Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan ve Doç. Dr. Kıvanç Ersoy ise 15 Mart'ta tutuklanmıştı.

Tamamlanan soruşturma kapsamında, 3 akademisyen hakkında 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akademisyen Meral Camcı'nın tutuklanması sosyal medyanın da en önemli gündem konularından biri haline geldi. #MeralCamcı etiketiyle çok sayıda tweet atılarak TT (Trend Topic) oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
124
56
23
16
13
10
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
biser_upa

Sadece işine gelen twitleri paylaşan gerzek editör

Serkan Mad

TERÖRÜ BİTİRİN ONDAN SONRA BARIŞ GELİR ZATEN

Mert Kamit

Resmen saçmalık. "bu suça ortak olamyacağız" terimini bilmeyen/anlamayan insanlar bu işi teröriste yardım ve yataklık olarak görüyor. 1200 tane akademisyen a... Devamını Gör

oguzhan avcı

"Bu suça ortak olmayacağız" deniliyorsa ortada bir Suç olmalı. Suç neymiş peki?