Görüş Bildir
Haberler
Bildiri Tepkisi: YÖK'ten Fransızca Bölümlere Kısıtlama Geldi

Bildiri Tepkisi: YÖK'ten Fransızca Bölümlere Kısıtlama Geldi

Yasin Arslan
10.05.2018 - 10:34 Son Güncelleme: 10.05.2018 - 16:54

YÖK, Türkiye’deki yükseköğretim kurumları bünyesinde yer alan ve henüz öğrencisi olmayan Fransız Dili ve Edebiyatı ve Fransızca öğretmenliği bölümlerine öğrenci alınmamasına karar verdi.

Karar henüz öğrencisi olmayan bölümleri kapsıyor.

Karar henüz öğrencisi olmayan bölümleri kapsıyor.

Basına yansıyan bilgiye göre, bu kısıtlama kararının alınmasında Fransa’da hiçbir üniversitede lisans düzeyinde eğitim veren Türk dili ve edebiyatı ile Türkoloji bölümlerinin bulunmaması da etkili oldu. 

Öğrenci alan mevcut bölümlerin eğitim öğretimlerine hiçbir aksama olmaksızın devam edeceği vurgulandı. 

Türkiye’de henüz öğrenci almaya başlamamış olan Fransız dili ve Edebiyatı ile  Fransızca öğretmenliği bölümü sayısının 16 olduğu belirtildi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Fransa'da 300 kişinin imzasıyla yayınlanan Kur'an-ı Kerim'den 'şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı gerekçesiyle bazı ayetlerin çıkarılması' yönündeki bildiriye Türkiye'den tepki sert olmuştu. 

Diyanet İşleri Başkanlığı “Bu ilahi kelam, hiçbir harfi değişmeden günümüze kadar gelmiştir, kıyamete kadar da değişmeyecek ve değiştirilemeyecektir” açıklamasını yaparak bildiriyi kınamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, 'Ey Batı bak; bizim kutsal kitabımıza saldırdıkça şunu bilesiniz ki biz sizin kutsallarınıza saldırmayacağız ama sizi alaşağı edeceğiz. Bunu da bilin. Siz kimsiniz de bizim kutsalımıza saldırıyorsunuz?' demişti.

Bildiriye tepkiler sürerken YÖK'ten 'kısıtlama' adımı geldi.

YÖK'ün aldığı karar sosyal medyanın da gündeminde...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
128
64
58
33
7
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
okişi

SON DAKİKA!!! Arkadaş ortamında bir konuya FRANSIZ kalan genç gözaltına alında. Ver müzüğü

Bence Amerika'ya tepki olarak üniversitelerde tepki olarak Bilgisayar kullanımını yasaklayalım.Eminim bu ülkemize çok şey katar.Geçtim faydasını zararını eği... Devamını Gör

Viyol10sel

AKP Yobazistan Dünyası'nda çok sıradan bir vaka. Tamamını kapattık da diyebilirlerdi