Görüş Bildir
Haberler
Bild'den Erdoğan'a Sert Manşet!

Bild'den Erdoğan'a Sert Manşet!

adem kara
24.05.2014 - 16:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Köln ziyareti öncesinde Alman basınında Türkiye karşıtı haberler sürüyor. Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild, bugün internet sayfasında Başbakan Erdoğan'a hitaben açık mektup yayımlayarak, Türkçe 'Hoş gelmediniz, burada istenmiyorsunuz' başlığını attı.

Bild gazetesi, internet sayfasında Almancanın yanı sıra Türkçe olarak yayımladığı mektupta, çeşitli iddialar ortaya atıp suçlamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan'ın daha önceki Almanya ziyaretlerinde Türk vatandaşlarına hitaben söylediği 'Dilinizle, bayrağınızla, kültürünüzle gurur duyun', 'Asimilasyon insanlık suçudur' ifadelerine tepki gösteren Bild, açık mektubunda şu ifadeleri kullandı:

'Almanya özgür bir ülkedir, burada herkes fikrini açıkça söyleyebilir. Bu yüzden, konuşmanızı yasaklayamayız ve yasaklamak da istemiyoruz ama yine de bilin ki; Hoş Gelmediniz, Burada İstenmiyorsunuz.'

Soma maden faciası, Gezi olaylarına ilişkin çeşitli eleştiri ve suçlamalara da yer verilen açık mektupta şunlar kaydedildi:

'Biz demokratik, özgürlüğü seven, farklılıkların bir arada yaşadığı bir ülkeyiz. Burada yasalar, siyasetçiler için de geçerlidir. Bizde kadınlar sokakta üstsüz de yürüyebilir. Biz herkesin fikrini söylemesine izin veririz, zırvalasa bile. Bu akşam istediğinizi söyleyin sayın Erdoğan. Ama biz size hoşgeldin demiyoruz, istenmiyorsunuz.'

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/dunya/bi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0