Görüş Bildir
Haberler
Bilal Erdoğan'ın Savcılık İfadesi Yayınlandı!

Bilal Erdoğan'ın Savcılık İfadesi Yayınlandı!

Fatih UZUN
18.02.2014 - 17:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilal Erdoğan'ın Savcılık İfadesi Yayınlandı!

Yöneticisi olduğu TÜRGEV’e rüşvet karşılığında arsa aldığı ve Sabah’ın satışı için toplanan paraları takip ettiği öne sürülen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan suçlamaları reddetti.

Yolsuzluk soruşturması kapsamında ifade veren Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın TÜRGEV’e rüşvet karşılığında arsa bağışı yapıldığı iddialarını yalanladığı öğrenildi.

Taraf gazetesinde Aysun Yazıcı imzasıyla yayınlanan habere göre, üç savcı tarafından 5 Şubat’ta sorgulanan Erdoğan’ın ifadesinin, yöneticisi olduğu TÜRGEV ile ilgili suçlamalar doğrultusunda gelişitiği belirtildi.

Bilal Erdoğan’a yapılan suçlamalardan ilki, işadamı Ali Ağaoğlu’dan rüşvet olarak arazi aldığı iddiası oldu. Soruşturma dosyasında Bilal Erdoğan ile Ali Ağaoğlu’nun iki defa toplantı yaptıkları ve imar durumlarının halledilmesi karşılığında arazi bağışı konusunu konuştukları öne sürülmüştü. Konuyla ilgili Erdoğan’ın arkadaşı A.Ç. ile bir inşaat firmasının yönetim kurulu başkanı C.A. arasında yapıldığı belirtilen görüşmede, Ağaoğlu’ndan Ataşehir’deki 20 dönümlük 100 milyon dolar değerindeki arsanın istendiği, Ağaoğlu’nun önce vermek istemediği ancak sonradan vermeye razı olduğu iddia edilmişti. Ağaoğlu’nun pazarlık kapsamında “Ben bunu veririm ama ondan sonra bir işim olduğunda ikiletmez kimse” dediği öne sürülmüştü.

Bilal Erdoğan, söz konusu iddiaları yalanlarken, iddiaya dayanak olarak gösterilen telefon görüşmelerinin de üçüncü kişiler arasında geçtiğini, böyle bir konuşmadan haberi olmadığını belirtti.

“ARSA BAĞIŞI YOK”

Erdoğan’la ilgili dosyada yer alan suçlamalarda diğeri de Esenyurt Belediyesi’yle ilgili iddia oldu. Bilal Erdoğan’ın yönetim kurulunda yer aldığı TÜRGEV’e 6232 metrekare büyüklüğünde bir arsa bağışladığı ileri sürülmüştü. Erdoğan’ın bu suçlamayı da reddettiği ve böyle bir bağışın olmadığını ifade ettiği belirtildi.

“TÜRGEV HİZMET EDER”

İfadesinde, TÜRGEV’in öğrencilere hizmet eden bir vakıf olduğunu vurduladığı öğrenilen Bilal Erdoğan’ın TÜRGEV’e rüşvet karşılığında yapıldığı belirtilen bağışlarla ilgili bütün iddiaları yalanladığı öğrenildi.

Erdoğan’a Sabah-atv satışıyla ilgili toplanan paraları takip ettiği iddiaları da dahil bütün suçlamalar ve telefon görüşmeleri soruldu. Erdoğan, adının geçtiği telefon görüşmelerinin aile ve arkadaşlarıyla ilişkileri nedeniyle yapmış olduğunu ve suç unsuru taşımadığını söyledi. Üçüncü kişilerin telefon görüşmeleri de sorulan Erdoğan bu görüşmeler hakkında bilgisi olmadığını ifade etti.

İFADE UYAP’TA

Dosyaya yeni savcılar görevlendirildikten sonra ifadeye gelen Bilal Erdoğan’ın ifadesinin ayrıca UYAP’a kaydedildiği belirtildi. İkinci yolsuzluk soruşturmasında ismi geçen Erdoğan’ın savcı Muammer Akkaş tarafından ifadeye çağrılması gündem olmuştu.

  • Vagus
Kaynak: http://vagus.tv/2014/02/18/bilal-erdo...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0