Görüş Bildir
Haberler
Metrodaki Gezi Kavgası İçin 20 Yıl Hapis Cezası İstendi

Metrodaki Gezi Kavgası İçin 20 Yıl Hapis Cezası İstendi

Kuzey Cephesi
16.10.2014 - 17:06 Son Güncelleme: 16.10.2014 - 18:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Metroda yaşanan Gezi kavgasının soruşturması tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Sedat ve Serkan Reyhanoğlu kardeşlere 20 yıl, diğer gruptaki 6 kişiye ise 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kadıköy'de düzenlenen Gezi eyleminin ardından bindikleri metroda slogan atıp şarkı söyleyen grupla, onları bıçak ve tabanca ile tehdit ettiği öne sürülen  eden Sedat ve Serkan Reyhanoğlu kardeşler arasındaki kavganın soruşturması tamamlandı. Savcılık, olayda gaz tabancası çekip gruptakileri tehdit ettiği iddiasıyla Sedat Reyhanoğlu hakkında 8 yıldan 20 yıla kadar, bıçak çektiği belirtilen Serkan Reyhanoğlu hakkında da 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Çıkan kavga sırasında Reyhanoğlu kardeşleri darp ettiği belirtilen  6 kişi hakkında ise de 4 yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

'KADIKÖY'DEKİ 'GEZİ'DE ÖLÜM PROTESTOSU'NDAN DÖNÜYORLARDI' 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede geçen mart ayında Pınar Albay, Figen Yeşiltepe, Fetullah Şenocak, Özlem Şahin, Erkan Taşkın ve Serkan Taşkın'ın da aralarında bulunduğu bir grubun  Kadıköy'de düzenlenen eylemden metroyla  dönerken  şarkılar söyledikleri belirtildi.

'SESİNİ ÇIKARANI DOĞRARIM.. SUSACAK MISINIZ.. DOĞRAYAYIM MI ?' 

Şüpheliler Sedat ve Serhan Reyhanoğlu'nun bu duruma tepki göstermesi ile eylemcilerle arasında tartışma yaşandığı belirtilen iddianamede, tartışma sonucunda Sedat Reyhanoğlu'nun üzerinde bulunan bıçağı çıkararak, 'Sesini çıkaranı doğrarım, susacak mısınız yoksa deşeyim mi' sözlerini sarf ettiği kaydedildi.

'HEPİNİZİ ÖLDÜRÜRÜM.. SIKARIM KAFANIZA' 

Serkan Reyhanoğlu'nun da üzerinde bulunan gaz tabancasını çıkararak kardeşine destek olmak amacıyla, 'Hepinizi öldürürüm, sıkarım kafanıza' sözleriyle tehdit ettiği ifade edilen iddianamede, eylemcilerden Serkan Taşkın'ın bıçakla, Figen Yeşiltepe'nin de darp sonucu yaralandıkları belirtilirken, Sedat ve Serkan Reyhanoğlu'nun da diğer şüpheliler tarafından darp edildiği  vurgulandı.

'BASİT YARALAMA' VE 'TEHDİT' SUÇU 

Sedat Reyhanoğlu'nun 'Basit yaralama' ve 'Tehdit' suçlarından 2 kişiyi yaralaması nedeniyle 8 yıldan 20 yıla kadar, Serkan Reyhanoğlu'nun 'Basit yaralama' ve 'Tehdit' suçlarından 4 yıldan 10 yıla kadar cezalandırılması talep edilirken, 6 eylemci hakkında ise 'Basit yaralama' suçundan 2 kardeşi de yaraladıkları gerekçesiyle toplamda 4 yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0