Görüş Bildir
Haberler
Beyin Fırtınası Yapıyoruz: Masallar Gerçekçi Olsaydı Ne Olurdu?

Beyin Fırtınası Yapıyoruz: Masallar Gerçekçi Olsaydı Ne Olurdu?

Nefî Kâfî
09.12.2015 - 17:42 Son Güncelleme: 29.04.2022 - 11:32

1. Uyuyan Güzel: Hikayenin prensi tutuklanırdı.

Özel mülke izni olmadan girip uyuyan güzeli rızası olmadan öpen prens konut dokunulmazlığını ihlal ve taciz suçlarından yargılanır ve hüküm giyerdi. Uyuyan güzel de yıllardır uyuduğu için gözlerinde oluşan devcileyin çapaklar sonucu görme yetisini önemli ölçüde yitirirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Külkedisi: Prenses akıl hastanesine, prens dünya evine...

Külkedisi, faytonu balkabağı, atları ise fare sandığı için akıl hastanesine yatırılırdı. Onu bulmak için elinde ayakkabıyla kadınlara ayakkabı deneten prens de en fazla 4 veya 5. denemesinde ayakkabıya uyan bi ayak bulur ve o kadınla evlenirdi. Sonuçta prensesin ayakları 45 numara değilse aynısını bulmak zor olmamalı.

3. Rapunzel: Hijyene ve gizliliğe önem veren bir prens.

Sarmaşık misali saçlarıyla kule tepesinde aşkını bekleyen bu güzel masal karakteri ise, saçlarında oluşan bit, kene ve envai çeşit hijyensizlikle baş etmek zorunda kalırdı. Bu sebeple onu kurtarmaya gelen prens, Rapunzel saçlarını aşağı saldığı zaman 'yok ben almayayım' diyerek kalesine dönerdi.

4. Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler: Romeo & Juliet finali.

Pamuk Prenses'in evine yedi erkekle beraber yaşadığı için komşu şikayeti üzerine polis gelirdi. Kötü kraliçe, prensesi siyanürle zehirlerdi. Beyaz atlı prens de prensesin zehri içmiş dudaklarını öpünce hakkın rahmetine kavuşurdu.

5. Pinokyo: Kölelikle sirklerde geçen bir hayat...

Pinokyo yalan söyleyince burnu uzadığı için sirklerde kullanılır, hayatı boyunca köle olarak çalıştırılırdı. Gepetto Hoca ise konuşan bir kukla yaptığı için ahali tarafından büyücülükle suçlanıp dışlanırdı.

6. Hansel ve Gretel: Acımasız katiller idam sehpasında..

Yaşlı bir kadıncağızı fırına kapatarak ateşler içinde acı çekerek yanmasına sebep olan Hansel ve Gretel taammüden insan öldürmek suçundan idamla yargılanırlardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Kırmızı Başlıklı Kız: Kurtun azmi ve kırmızı başlıklı kızın hazin sonu..

Kurt, bu ünlü masalda büyükanneyi yedikten sonra kırmızı başlıklı kızın sorularına cevap vermekle vakit kaybetmez ve onu da afiyetle yerdi. Zaten masalın orjinali bu şekildedir. Sonradan çocuklara anlatılabilmesi için yumuşatılmıştı.

8. Robin Hood: Zenginden alıp kendine veren hırsız.

Robin Hood gerçekçi bi hikayede zengin kesime bu kadar kolay ulaşamazdı. Ayrıca ulaşsa bile zenginden aldığı parayı arkadaşlarıyla beraber yerdi. Ki gerçekte de böyle olmuştu zaten. İşin masal kısmını topladığı paraları fakirlere dağıtması oluşturuyor.

9. Kurbağa Prens: Narkotik Şube prensesin ensesinde.

Bir kurbağayı öperek prense dönüştürdüğünü iddia eden prensese LSD'yi fazla kaçırdığı için akli dengesi yerinde değil teşhisi koyulur ve prenses Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde konuk edilirdi...

10. Fareli Köyün Kavalcısı: Çocuk kaçıran sapkının muhtemel sonu.

10. Fareli Köyün Kavalcısı: Çocuk kaçıran sapkının muhtemel sonu.

Hikayede fareli köyü fareden kavalıyla arındırdığı için ücretini talep eden kavalcı, parası verilmeyince kavalını çalarak köyün çocuklarını etkisi altına alarak kaçırıyordu. Gerçekte olsa çocuk kaçırma suçundan yargılandığı yetmiyormuş gibi bir de ahali tarafından dövülür, bir daha ağzıyla kaval çalamazdı.

11. Çizmeli Kedi: Dolandırıcı kedi, kedi hapishanesi yani kafesi boylardı.

Sürekli herkesi kandırarak menfaat sağlayan bu kedi, masal gerçekçi olsa dolandırıcılık suçundan yargılanır ve bu bakışı bile onu kurtaramazdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Sihirli Fasulye: Masal kahramanına devlet şoku!

12. Sihirli Fasulye: Masal kahramanına devlet şoku!

Fasulye göğe kadar ulaştığı için, kaçak kat kanununa muhalefet sebebiyle devlet tarafından yetkili memurlar gönderilerek kesilirdi. Kesilmeyecek olsa bile hava sahasını ihlal ettiği için ağır vergiler bindirilirdi. Masal kahramanımızın devden kaçırdığı bütün paralar devletin kasasına giderdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
93
33
13
12
7
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hilal Bilge

Kuddusiden dinleyin bide