Görüş Bildir
Haberler
Beşir Atalay: 'Çözüm Sürecini Yönetenler Provokasyonlara Hazırlıklı Olacak'

Beşir Atalay: 'Çözüm Sürecini Yönetenler Provokasyonlara Hazırlıklı Olacak'

Caner
05.11.2014 - 18:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Çözüm Sürecini Yönetenler Provokasyonlara Hazırlıklı Olacak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, dün HDP binasında gerçekleştirilen saldırıyı kınadıklarını belirterek 'Tahrik ettiler' açıklamasını eleştirdi.

Atalay, 'Saldırını geri planında bir şey olup olmadığına yönelik araştırma yapılıyor. Şiddete teşvik edici bir ifademiz yoktur. Şiddetin olmadığı bir siyaseti savunduk. AK Parti'yi tahrik edici olarak suçlamalarına üzüldüm. Bizi en iyi HDP yönetimi bilir. Bizi en iyi onların genel başkanı bilir. Biz özgür siyaset için çalıştık. Biz siyasi partiler rahat çalışsın diye bu mücadeleyi verdik' dedi.

Çözüm sürecini yönetenlerin provokasyonlara hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayan Atalay, 'Orada benim gördüğüm kendi düşüncem çözüm süreci uzun nefesli yürütülmesi gereken, sabırlı ve dayanıklı olunması gereken bir süreçtir. Ortada çıkan sorunlar varsa onları gidereceksiniz. Büyük engeller de çıkabilir ama temizleyeceksiniz. Çözüm sürecini yönetenler provokasyonlara hazırlıklı olacak. İçerde ve dışarıda çözüm sürecinin başarısız olmasını isteyen faktörler var. Dışarıda daha fazla' dedi.

'SÜREÇ BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR VE KARARLILIĞIMIZ SÜRÜYOR'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çözüm sürecinin şiddet olaylarının bahanesi olarak kullanılmaması gerektiğini dile getiren Genel Başkan Yardımcısı, şunları kaydetti:

'Hükümetimizin ve partimizin duruşu şudur; süreç bizim için önemlidir ve kararlılığımız sürüyor. Ama bizim durduğumuz yer çözüm sürecini kararlılıkla yürütme çabası içerisindeyiz ama güvenlikle ilgili tedbirleri almak zorundayız. Çözüm süreci için bunlar bahane olarak kullanılmasın, her türlü güvenlik olayına müdahale edilecektir. Eksik varsa güvenlik elemanı sayısı artırılarak. Herhangi bir güvenlik açığı yoktur. Bu ikisi birlikte yürüyecek, kesilme olacağını düşünmüyorum. Çözüm sürecinin bu iniş çıkışlarla kesileceğini düşünmüyorum. O görüşmeler diyaloglar kendi mecrasında yürüyor, diyalog kesikliği de söz konusu değil.'

'ÇÖZÜM SÜRECİ BÜTÜN BU GELİŞMELER İÇİNDE BİRAZ HIRPALANDI'

'Çözüm süreci bütün bu gelişmeler içinde biraz hırpalandı' diyen Atalay, 6-7 Ekim olaylarının tesadüfi olmadığını öne sürdü.

'ŞİDDETİ TEŞVİK EDİCİ HİÇ BİR İFADEMİZ YOKTUR EN İYİ ONLARIN GENEL BAŞKANLARI BİLİR BİZİM HASSASİYETİMİZİ'

Dün HDP Parti meclisi üyesine bir bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. Saldırgan yakalandı suçunu itiraf etti. HDP iktidarı kendisini hedef göstermekle suçladı. Buna cevabınız ne olacak?' şeklindeki soruya Atalay, 'Dün başbakanımızda düşüncelerini ifade etti ne kadar kınadığını söyledi. Bende gerçekten HDP'ye ve parti meclisi üyesine geçmiş olsun diyorum. Biz siyasetin kendi kuralları içinde yapılması gerektiğini savunan bir partiyiz. Dolayısıyla bu tür olayları şiddetle kınıyoruz. Bunu da Türkiye'de sadece HDP'nin parti meclisi üyesine değil siyaset kurumuna yapılmış şiddet olayı olarak değerlendiriyoruz. Hiçbir yerde bizim çalışmalarımıza şiddet bulaşmamıştır. Şiddeti teşvik edici hiç bir ifademiz yoktur. Dolayısıyla bizim duruşumuz çok açıktır. Dün AK Parti'yi bu anlamda tahrik edici diye suçlamalarına çok üzüldüm. En iyi onların genel başkanları bilir bizim bu konudaki hassasiyetimizi ve tavrımızı. Biz özgür siyaset için çalıştık, siyasi partilerin kapatılması mümkün olmasın diye çalıştık. Dolayısıyla bizim duruşumuz çok açık ve nettir. Bunu başlarken geçmiş olsun dileklerimle birlikte HDP'li dostlarımıza ifade etmiş oluyorum ben' diye yanıt verdi.

'ÇÖZÜM SÜRECİ KENDİ MECRASINDA YÜRÜYOR SARSINTI OLDUĞUNDA BİTTİ DİYE KARŞILAMAK YANLIŞ'

Çözüm sürecinin devam ettiğini vurgulayan Atalay, 'Çözüm süreci kendi mecrasında yürüyor. Her ülkede bu tür örneklerde krizler olur. Beklentiler olur talepler olur bazısı karşılanır bazısı karşılanmaz. Hemen sarsıntı olduğunda bitti diye karşılamak yanlış olur' dedi.

'Ama bir taraftan bizimle görüşmüyorlar diyen bir HDP var, İmralı ile görüşme taleplerinin de kabul edilmediğini biliyoruz bu süreçte. HDP ile görüşülmezse İmralı ile HDP görüşmezse süreç nasıl devam edecek peki?' şeklindeki soruya Atalay, 'Hükümetimizin bu konuda çalışmaları var. Başbakanın o açıklamaları açıktır kararlılığı ifade ediyor. Kendi mecrasında yürüyor diye değerlendirdiğim çerçeve içinde algılanmalıdır' diye yanıt verdi.

'ÇÖZÜM SÜRECİNİ YÖNETENLER PROVOKASYONLARA HAZIRLIKLI OLACAK'

Çözüm sürecini yönetenlerin provokasyonlara hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayan Atalay şu ifadelere yer verdi: 'Orada benim gördüğüm kendi düşüncem çözüm süreci uzun nefesli yürütülmesi gereken, sabırlı ve dayanıklı olunması gereken bir süreçtir. Ortada çıkan sorunlar varsa onları gidereceksiniz. Büyük engeller de çıkabilir ama temizleyeceksiniz. Çözüm sürecini yönetenler provokasyonlara hazırlıklı olacak. İçerde ve dışarıda çözüm sürecinin başarısız olmasını isteyen faktörler var. Dışarıda daha fazla. Öyle sistematik yürütülüyor ki kendi partimizin içine kadar bu duyguların etkili olduğunu görüyorsunuz. Çözüm sürecini yönetenler bunları nasıl tolere ederim diye yer hazırlaması lazım. Hemen bazı gelişmelerde bu kadar büyük projeler kesintiye uğramaz.'

'BEN 6-7 EKİM'İ HİÇ TESADÜFİ GÖRMÜYORUM'

'Dün HDP'ye yönelik saldırı da bir provokasyon olabilir mi yoksa münferit mi?' soru üzerine Atalay şu ifadeleri kullandı: 'Çalışıyor arkadaşlarımız. Böyle olaylar da çok tesadüf olmaz. Doğrusu ben 6-7 Ekim'i hiç tesadüfi görmüyorum. Hepsini bunların yürüyen çalışmalarla ve Türkiye ile ilgili görüyorum. Biz 12 yıldır iktidardayız nice badireler atlattık çok tecrübe kazandık. Bütün bu gelişmelerin en manaya geldiğini çok iyi biliyoruz ve o hassasiyetler yürütüyoruz. Hükümetimizin de çözüm sürecini çok dikkatli yürüttüğünü biliyorum. O kesinti falan gibi şeyler söyleniyorsa bir sebebi vardır kesinti değildir süreç içinde bir yeri vardır.'

DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/atalay-cozum-su...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0