Görüş Bildir
Haberler
Bermuda Şeytan Üçgeninin Sırrı Nedir?

etiket Bermuda Şeytan Üçgeninin Sırrı Nedir?

yakup ahmet şahan
15.01.2015 - 14:18 Son Güncelleme: 15.01.2015 - 16:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bermuda şeytan üçgeni yıllar yılı esrarengizliğini korumuş gizemli bir bölge olarak bilinmektedir.

Peki Bermuda şeytan üçgenini bu kadar gizemli yapan şey nedir?  Bermuda şeytan üçgeni aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi Bermuda, Miami ve Porto Riko adaları arasında kalan bölgeye verilen isimdir. Bu bölge üzerinden geçen uçak,gemi,jet ne varsa hepsinin bir anda ortadan kaybolması bu üçgeni gizemli kılmak için gayet geçerli bir sebep olsa gerek.

Yıllarca yapılan araştırmalara rağmen bilim insanlarının dahi olağanüstü güç olarak kabul ettiği bu alanda son zamanda gelişen teknoloji ile yapılan çalışmalar işin aslının öyle olmadığını gösterdi. Kristof Kolomb dahi o zamanlarda tuttuğu günlükler de bu bölgenin üzerinde bu dünyaya ait olmayan bir şeylerin uçtuğunu söylemiş ve o zamanlardan günümüze kadar uzanan bu gizem, bulunduğu bölgede ki okyanus olan Atlas okyanusu isminin verilmesine sebep olmuştur. Kayıp kıta olarak bilinen Atlantis kıtasının da bu üçgen tarafından yok olduğu düşünülerek buradaki okyanusa atlas okyanusu denilmiştir.Bermuda Şeytan Üçgeninin Sırrı Nedir?

Kilometrelerce su altına inebilen robotlar sayesinde yapılan çalışmalar gösterdi ki yıllarca süregelen bu gizemin sebebi okyanus dibinde bulunan bir doğal gaz kaynağı.  Bu üçgenin olduğu bölgede bulunan doğalgaz kaynağı yer yüzüne  fışkırır ve oradaki sıcaklık sayesinde “Hidrat” adı verilen un gibi beyaz katı bir maddeye dönüşür. Bu bölgede Gulf Stream adı verilen sıcak su kaynaıda geçmektedir. Bu sıcak su kaynağı katı hale dönüşmüş Hidratları eritir ve eriyen hidratlar suyun yoğunluğundan daha az yoğunluğa sahip olduğu için bir kütle halinde  yüzeye çıkmaya başlarlar. Böyle oluncada o bölgede suyun yoğunluğu azalmaya başlar ve üzerinden geçmekte bulunan su araçlarına yeterli kaldırma kuvvetini sağlıyamaz ve o bölgeden geçenler uçuruma düşer gibi okyanusun dibine düşerler. Yükselmeye devam eden Hidratlar ise havadan da daha az yoğunluğa sahip olduğu için havanın da yoğunluğunu düşürürler. Dolayısıyla havadan aldığı oksijen ile çalışan jet motorları bu bölgeden geçerken yeterli oksijeni alamaz ve irtifa kaybetmeye başlar.

Kaynak: http://www.forumbilisim.net/bermuda-s...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
348
194
110
73
57
51
41
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muko

her zaman ilgimi çeken bir konu olmuştur: http://100kasa.com/bermuda-seytan-ucgeni/

kitapsozler.com

Bermuda Şeytan Üçgeni Nedir ? http://www.bilgebilir.com/bermuda-seytan-ucgeni-nedir/ Bermuda Şeytan Üçgeni’nin Sırrı Nedir ? http://www.bilgebilir.com/bermu... Devamını Gör