Görüş Bildir
Haberler
Berkin'in Doğum Günü Öncesi Ailesinden Açıklama: 'Büyümüyor Ölü Çocuklar'

Berkin'in Doğum Günü Öncesi Ailesinden Açıklama: 'Büyümüyor Ölü Çocuklar'

ATKN
04.01.2015 - 19:15 Son Güncelleme: 05.01.2015 - 09:09

Berkin Elvan’ın doğum gününde bir etkinlik yapmayacaklarını duyuran Elvan ailesi, “Bu ülkede adalet yok, hukuk yok, sanık yok, ceza yok… Tek gerçek: Büyümüyor ölü çocuklar” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Geçen zaman öldürülmüş bir çocuğun yaralarını iyileştirmiyor’

‘Geçen zaman öldürülmüş bir çocuğun yaralarını iyileştirmiyor’

Bugün Gezi eylemleri sırasında polisin başından gaz fişeğiyle vurduğu ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin’in 16’ıncı doğum günü.

Berkin, 16 Haziran 2013’te evinin bir üst sokağında polis tarafından vurulduğu gün henüz 14, hayatını kaybettiği 11 Mart 2014’te ise 15 yaşındaydı.

Ailenin açıklamasında, “Berkin artık büyümüyor ve geçen zaman öldürülmüş bir çocuğun yaralarını iyileştirmiyor” denildi.

Failler ve olmayan mahkemeler gibi

Berkin’i öldürenlerin bugüne dek yargı önüne çıkarılmadığı ve açılmış bir dava olmadığına dikkat çekilen açıklama şöyle devam etti: “Ahmet Atakan’ın, Medeni Yıldırım’ın tespit edilmeyen ve yargı önüne çıkarılmayan failleri, olmayan mahkemeleri gibi… Gezi’de gözlerini kaybeden onlarca gencimizin sakat kalmalarına sebebiyet veren failler ve olmayan mahkemeler gibi… Okan Göçer’i, Mustafa Ali’yi, Lobna’yı öldürmek için vuranların yakalanmaması, açılmış bir mahkeme olmaması gibi…”

Bu ülkede adalet yok, hukuk yok, sanık yok, ceza yok…

Ethem Sarısülük’ü öldüren polis Ahmet Şahbaz ‘kahraman’ ilan edildiği, Ali İsmail Korkmaz davasında tutuksuz yargılanan ve halen ceza almayan sanıklar olduğu, Abdullah Cömert, Hasan Ferit Gedik ve Mehmet Ayvalıtaş’ı öldürenlerin ‘devlet tarafından korunup kollandığı’ vurgulanan açıklamada, “Bu ülkede adalet yok, hukuk yok, sanık yok, ceza yok… Tek gerçek : Büyümüyor ölü çocuklar” denildi.

Berkin’in annesi Gülsüm Elvan, babası Sami Elvan ve dayısı Kenan Düzen imzasıyla yayınlanan açıklamanın sonunda yer alan notta ise, Berkin’in doğum gününde aile olarak bir etkinlik yapılmayacağı, sadece hayatını kaybettiği gün bir anma düzenleneceği duyuruldu.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/berkinin-dogu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0