Görüş Bildir
Haberler
Bergüzar Korel Sosyal Medyada İsyan Etti: Çocuklarınıza Squid Game İzletmeyin…

Bergüzar Korel Sosyal Medyada İsyan Etti: Çocuklarınıza Squid Game İzletmeyin…

GNS
15.10.2021 - 21:29

Bu günlerde üçüncü hamileliğini yaşaması sebebiyle ekranlardan uzak olan oyuncu Bergüzar Korel sosyal medya hesabında son dönemin olay yaratan Güney Kore yapımı Squid Game hakkında isyanda bulundu. Sosyal medya üzerinden özellikle ebeveynlere yönelik seslenen Korel, “Rica ediyorum çocuklara bu diziyi izletmeyin” şeklinde ikazda bulundu. Peki Bergüzar Korel dizi için neler söyledi? İşte Bergüzar Korel’in Squid Game isyanı…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dijital içerik platformu olan Netflix’te yayınlanan Güney Kore yapımı Squid Game dizisi global anlamda büyük yankı uyandırdı. Dizide Güney Kore’nin geleneksel çocuk oyunları oynanması sadece yetişkinlerin değil çocukların da ilgisini çekti. Çocukların kendi aralarında “ceza” sistemiyle benzer oyunlar oynaması aileleri ve eğitimcileri rahatsız etmeye başladı. Dizi hakkında konuşanlardan biri de ünlü oyuncu Bergüzar Korel oldu. Peki oyuncu dizi hakkında şikayetlerini nasıl dile getirdi? İşte o sözleri…

Mantıklı Düşünebilen Bir Ebeveyn Çocuğunu Bu Diziden Uzak Tutar!

Mantıklı Düşünebilen Bir Ebeveyn Çocuğunu Bu Diziden Uzak Tutar!

Sosyal medya hesabında hayranları ve takipçileriyle görüş ve düşüncelerini paylaşmaktan çekinmeyen Bergüzar Korel bu sefer de Squid Game dizisi hakkında eleştirilerini paylaştı. 2 çocuk sahibi olan ve şimdilerde üçüncü çocuğuna hamile olan Korel, çocukların böyle şeylerden çokça etkilenmesinden ve gerçekle kurguyu ayırt edememesinden dolayı ebeveynleri Instagram hesabında paylaştığı bir hikayeyle uyardı.  Aynı konu hakkında birçok eğitimci ve pedagog da Bergüzar Korel’in bu düşüncelerini destekledi.

Duyduklarıma İnanamıyorum!

Duyduklarıma İnanamıyorum!

Ünlü oyuncu isyanını şu ifadelerle dile getirdi:

“Duyduklarıma inanamıyorum. Squid Game izlemeyen çocuk yok. İki gün önce ilk kez açtık ve aklı başında bir ebeveynin çocuğuna bu diziyi nasıl izlemesine izin verdiğini anlamış değilim. Bu dizi asla çocuklara uygun değildir. 'Ama bütün arkadaşlarım izliyor' diyebilir çocuğunuz, cevabı çok net 'bu dizi senin yaşına uygun değil, 18 yaşından küçüksün ve o yaşa gelene kadar bizim sorumluluğumuzdasın ama diğer evlerde olan kurallar bizim sorumluluğumuz dışında.' Anne ve babalara sesleniyorum; rica ediyorum çocuklarınıza bu diziyi izletmeyin. Kanal bile +18 ve intihar uyarısı verirken buna nasıl görmezden geliyorsunuz?”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
4
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

binbir gece masalı izletebilir miyiz ? sanki bahsettiği dizi çocuklar için uygun!

Salih Akdoğan

Aynen çocuklar da bu diziyi izleyip birbirini öldürüyordu zaten. Bir bitmiyor şu sikko duyarlarınız bir yok olun be !

Gizem Yenikler

Haklı dizi zaten 18 yaş üstü uyarısı var şiddet kan sahneleri barındırdığı için sorumluluk ailelerin çocuklarına dikkat etmeliler.