Görüş Bildir
Haberler
"Benden Bahsedilmesi İçin Daha Kaç Kişiyi Öldüreyim?" B.T.K.

etiket "Benden Bahsedilmesi İçin Daha Kaç Kişiyi Öldüreyim?" B.T.K.

Suzanne Nathalie Çerçioğlu
07.06.2015 - 18:29 Son Güncelleme: 13.06.2015 - 03:40

1. Katiller Aramızda

1. Katiller Aramızda

Seri katillerin gündelik hayatlarını toplumun değerleriyle uyuşmayan bir çizgide, marjinal şekillerde yaşadığı düşünülebilir. Oysa bu çoğu seri katil profili için yanlıştır. Seri katillerin bir çoğu sıradan bir insan gibi yaşar. Aile babası olarak çocuklarını çok seven, işçi, esnaf, öğretmen, doktor  olarak  mesleklerini sürdüren seri katiller vardır. Hal böyle olunca, bu acımasız ve sinsi katillerin şüphe çekmeden öldürmeye devam etmesi kolaylaşır.

Yolda giderken yanınzdan gecen insanların arasında bir katil veya bir insana işkence edip, öldürme potansiyeli kac ruh hastası olabileceği hiç aklınızdan geçti mi?  Bugün en fazla seri cinayetin işlendiği ABD'de 400'e yakın seri katilin yaşadığı tahmin ediliyor.  

Kurallarını kendileri belirledikleri bir ruh dünyasında yaşayan bu katililerin neden ve nasıl öldürdükleri ürkütücü ve gizemli bir konu olmaya devam ediyor.

Kurbanlarını, heyecan ve şehvet duygularını hissetmek için planlı şekilde öldüren, dindar, sorumlu bir aile babası Dennis Rader'in hikayesine bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Kibar, Sıradan Bir Genç

2. Kibar, Sıradan Bir Genç

1945 Kansans doğumlu Dennis'in Rader'in çocukluğunda ciddi bir travma yaşamadığı biliniyor.  Annesi tarafından ara sıra hırpalanmak dışında..  Buna rağmen Rader daha  çocukken zavallı kedi köpeklere işkence yapmaktadır.

Okul yıllarında ise çevresi onu kibar ve sosyal bir genç olarak tanır,  sessiz sakin ve ortalama bir öğrencidir. Düzenli olark kiliseye giden Rader arkadaşlarının anlattığına göre espri anlayışından yoksundur.

3. Doğuştan Sapkın

3. Doğuştan Sapkın

Oysa ki sakin ve efendi görünümünün altında, bastırdığı bir sapkın karakter vardır. Erken yaşlardan itibaren esaret, kontrol ve işkence fantezileri geliştiren Rader, bunları kağıda dökmeye ve denemeler yapmaya başlar. Kadın iç çamaşırlarına ilgi duyar ve röntgencilik yapar. 

Git gide kadınlara hakim olma, onları bağlayıp, işkence ederek tatmin olma fantezisini gerçekleştirme arzusu ruhunu ele geçirir

4. Yıllarca Yatağınızı Paylaştığınız Eşiniz Bir Seri Katil !

4. Yıllarca Yatağınızı Paylaştığınız Eşiniz Bir Seri Katil !

Üniversiteyi kazanan fakat öğrenme güçlüğü yüzünden başarısız olan Radder 1966'da 21 yaşındayken orduya katılır ve  havacı olarak Vietnam'da savaşır. Türkiye, Yunanistan, Güney Kore ve Japonya'da bulunur. Askerde hayat kadınları üzerinde bağlama fantezilerini denemek istediyse de red edilir. Döndüğünde hala bakire olan Rader kadınlara karşı çekingendir.  Bu yüzden yoğun olarak izlemekle yetinir. 

1971'de evlenir.  Çocuklarına ve ailesine karşı hep iyi davranır.  Evliliğin ilk yıllarında eşi işteyken, şehrin değişik bölgelerinde gezinip kadınları gözetler. Bir yandan da kilise meclisi başkalığ ve izci liderliği yapar.

5. İlk Denemeleri Kendi Üzerinde Yapar

5. İlk Denemeleri Kendi Üzerinde Yapar

Çeşitli işlere girip çıkan Rader, röntgencilik arzusunu pekiştirecek ve uygulama alanı sağlayacak türden işleri tercih eder. Nüfus sayımlarında saha operasyon şefligi, güvenlik şirketi, tamirci, zabıta gibi. Bu ona insanların kolayca güvenini kazanma, evlerine rahatlıkla girme, gözetleme ve eşyalarını çalma fırsatı sunar. Bu yıllarda fantezilerini yaşamak için bodrum katında kendisine bir dünya yaratan Rader, çaldığı kadın iç çamaşırlarını üzerine geçirip, boynuna ip bağlayarak kendini asar ve fotoğrafını çekmeye başlar.

6. İlk Cinayet,Tahminlerin Ötesinde!

6. İlk Cinayet,Tahminlerin Ötesinde!

Yeni taşınan koyu tenli Latin kadını Julia Otero'yu  gözüne kestiren Rader ilk cinayet planını kurgulamaya başlar. 

Aileyi yakın izlemeye alan Rader, evin tüm giriş çıkışını öğrenir. Silah, kordonlar, bıçak ve çuval gibi malzemelerini hazır eder. Bir sabah harekete geçerek, evin telefon hattını keser. Julia'yı yalnız yakalayacağını düşünen Rader eve girdiğinde bütün aileyle karşılaşınca planını değiştirmek zorunda kalır. Silahıyla aileyi rehin alan Rader, evdeki saldırgan köpeği evin oğluna dışarı çıkarttırır. Aileye aranan bir suçlu olduğunu nakit, gıda ve arabaya ihtiyaç duyduğu yalanını söyler. Herkesi oturma odasında yere yatıran Rader, fikrini değiştirip, aileyi yatak odasında toplayıp, herkesi teker teker bağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. "Tanrı ruhuna merhamet versin!"

7. "Tanrı ruhuna merhamet versin!"

Evin babası Joe Otero olanları  kardeşi tarafından düzenlenmiş bir şaka sanır. İşleri ciddiye binince şaka olmadığını anlar ama çok geçtir. Başına geçirilen çuvalda delikler açarak, güçlü şekilde karşı koysa da Rader onu zapt eder ve iple boğar. Ama eş Julia'yı çıplak elle boğmaya çalışmak göründüğü kadar kolay olmaz. Öldüğünü sandığı Julia bayılmıştır, kendine geldiğinde çocuklara birşey yapmaması için yalvarır: 

'Tanrı ruhuna merhamet versin!'

9 yaşındaki Joey'i yatak odasına sürükleyen Rader, zavallı çocuğun üstüne çıkarak boğar. Yataktan yere yüzüstü yuvarlanan çocuğun ölümünü, bir sandalyede oturarak bir film izler gibi heyecanla seyreder. 

Bodruma indirdigi 11 yaşındaki Josie'yi, boynundan ve bacaklarında boruya bağlayan Rader, Josie'ye cennete gideceğini söyleyen Rader kızı asar. Cesedi izleyerek mastürbasyon yaptığı boruda bulunan spermlerden anlaşılır.

Yanında aldığı bir saat ve bir radyo ile ailenin arabasını alarak bir markete gidip park eden Rader, anahtarı marketin çatısına fırlatır. Yürüyerek arabasına geri döner ve  bir bıçağının eksik olduğunu fark eder,  Olay mahalline geri dönerek bıçağını alır.

Rader'in farkında olmadığı ailenin üç çocuğunun daha olduğu ve olay esnasında okulda olduklarıydı.Cinayet soruşturması sonucu polis başka kişileri yakalar ve cezalandırır. Rader, gazetede çıkan eksik haberlere ve polisin yanlış insalardan şüphelenmesine çok kızar.

Rader, bir kütüphanedeki kitabın içinde gizlediği mektubu yerel bir gazetenin editörüne haber verir. Mektupta, Otero cinayeti ile ilgili: 'Ben kimsenin yardımı olmadan kendim yaptım. Bu da imzam: BTK; Bind them, toture them, kill them (Bağla, işkence et ve öldür) yazmaktadır.. 

8. Öldürmeden Önce Kurbanlarını Rahatlatan ve İtirafta Bulunan Katil

8. Öldürmeden Önce Kurbanlarını Rahatlatan ve İtirafta Bulunan Katil

Rader kurbanlarına yaklaşırken hep aynı ritüeli izlemektedir:  İzleme, saklanma, silahla tehdit, iple bağlama, işkence, boğma ve tatmin olma. 

Kathryn Bright cinayetinde durum biraz faklılaşır. Genç kadını takip eden Rader, eve sızar ve tam yatak odasında saklanırken kadının kardeşi çıkagelir. Elindeki silahla odadan fırlayan Rader, yine kanun kaçağı olduğu yalanını söyler. Yatak odasında Kevin'e ablasını bağlatır ve onu başka odaya götürür. Aralarında kısa bir arbede yaşanır. Kevin bir şekilde kurtulup, kaçmayı başarsada ablası o kadar şanslı değildir. Bıçak darbeleriyle fazla kan kaybeden Kathryn, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamaz. Rader çoktan kaçmıştır. 

25 yaşındaki Nancy Fox da şansız kurbanlardan. Takip edip, evinde sılahla kıstırdığı kadına cinsel ihtiyacı olduğunu söyleyen Rader, ilginçtir ki kimliğini ifşa etme isteği duyar ve 5 kişilik Otero ailesini öldürdüğünü itiraf eder. Nacy ona karşı koyamaz. Çıplak kadını yatağa bağlayan Rader, Nancy'yi öldürdükten sonra masturbasyon yapar. Spermlerini cesedin yanındaki gömleğin üzerine bırakır. Sonra bir kulübeden polisi arayıp, Nancy'nin adresi verir. Telefon konuşmasının ses kaydı günlerce TV'lerden yayınlanmasına rağmen kimse sesini tanıyamaz. 

1977'de 5 yaşındaki bir çocuğu takip ederek girdiği evde 2 çocuk daha vardır. Evdeki yabancı erkeği görünce şaşıran anne Shirley Vian'ı silahla korkutarak, yatak odasında bağlar. Çocukları da banyoya kilitler. Hasta olduğu için kusan kadını rahatlatmak amacıyla boğmadan önce bir bardak su ikram eder. Boğduktan sonra malum izini bırakır. Ev telefonunun sesinden ürküp, çocukları öldüremeden evden kaçar. 

http://edition.cnn.com/2005/LAW/03/02/btk.investigation/

http://murderpedia.org/male.R/r/rader-dennis-nancy-fox.htm

http://www.kansas.com/news/special-reports/btk/article1003601.html

9. Bir Taraftan Sorumluluklarını Bilen Bir Baba Diger Taraftan Katil

9. Bir Taraftan Sorumluluklarını Bilen Bir Baba Diger Taraftan Katil

Rader toplumsal görev ve alievi sorumlulukları yerine getirdiği geleneksel dünya ile işkence ve ölüm arasında geçen kendi dünyasını ayırma konusunda uzmandır. Cinayet işledikten sonra birşey olmamış gibi eve geri döner ve hayatına kaldığı yerden devam eder. Oğlu ve kızını en iyi şekilde büyütmeye çalışan sorumlu bir aile babasıdır. 70'li yılların sonunda işlediği cinayetlere biraz ara verir. Bir süre komşularını röntgenleyip, evlerinden eşyalar çalarak idare eden Rader, fırsat buldukca öldürdüğü kadınların iç çamasırlarını giyip, kendini fotoğraflar.  

Ara ara yerel gazeteye ve polis departmanına cinayetleri  anlattığı mektuplar yollayarak bilinmek ister. Bir mektubunda 'Benden Bahsedilmesi İçin Daha Kaç Kişiyi Öldüreyim? BTK' yazar. 

http://app.emaze.com/@AOOIOTWZ/btk-killer-copy1#9

10. 80'lerden Sonra 3 Cinayet Daha

10. 80'lerden Sonra 3 Cinayet Daha

80'lerden sonra 1985'de 53 yaşındaki dul Marine Hedge'i, 1986'da tamirci kılığında evine girdiği Vicki Wegerle'yi, son olarak 1991'de 62 yaşındaki Dolores Davis'i öldürür. Boğuduğu kadınları evinin bodrum katına götürüp, poz verdirerek fotograflarını çeker. Marine'yi bir hendeğe, Dolores'i yüzünde bir maskeyle köprü altına bırakır. 

Rader bütün cinayetlerini itiraf ettiği mektuplar yollamaya devem eder. Mektuplarını yine  aynı BTK imzasıyla gönderir. Mektuplardan birinde 'Ah ölüm' isimli eski bir halk ezgisinin üzerinde oynamalar yaparak “Oh Nancy’ye Ölüm” şeklinde değiştirmiştir.

Dennis Rader bağlama, işkence ve öldürme ile cinsel tatmine ulaşmaktadır. Diğer bir insanın hayatını sadece kendi hazzı için bitirmekte beis görmez.

Öldürdüğü insanların acılarına  tepkisizdir. En küçük bir pişmanlık veya vicdana azabı hissetmez.

11. Psikopatolojisi neydi?

11. Psikopatolojisi neydi?
dennisraderpsychology.weebly.com

Rader'in kurbanlarının günlük hayatlarındaki takibi sırasında en küçük ayrıntıya dikkat etmesi, ölümlerini mükkemel şekilde kurgulama isteği, kararlılığı Obsesif Kompulsif bozukluğa işaret etmektedir. 

Çocukluğunda ciddi bir travma yaşamamış Rader'de talamusunda bir defermasyon olma olasılığı çok yüksek. Talamus arızası ile Obsesif Kompulsif bozukluk arasında bağlantı bulunmaktadır. Cinayet işlerken hiçbir duygu belirtisi göstermez ve yaptığının tam olarak ayırdına varmaz 

Polise ve gazetelere yolladığı mektuplarla işlediği cinayetleri dünyaya duyurma isteği Narsisitik kişilik bozukluğunun göstergesidir. 

inançlı ve aile sorumluluğu olan Rader'in hunharca cinayeti işlerken nasıl böyle farklı bir psikolojiye büründüğünü anlamak zor. 

Bir psikopat başkaları için empati duyamaz. Psikopatlar, masum insanlara işkence edip öldürmekte terredüt etmeyen, suçluluk, intikam, pişmanlık duymayan soğukkanlı insanlardır.' 

Yukardaki dört kare, öldürdüğü kurbanlarının kıyafetlerini giyerek  poz veren Dennis Rader'in görüntüleridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Yakalanışı Floppy Diskte

12. Yakalanışı Floppy Diskte
dennisraderbtk.blogspot.com.tr

73 ile 91 yılları arasında cinayetler işleyen Rader uzun süre kimseyi öldürmez.   Eskiden işlediği cinayetler hakkında mektuplar yazmaya ve kurbanlarından çaldığı nesneleri bu mektuplarla birlikte polise yollamaya devam eder.  Bu arada işlediği cinayetlerin davası devam etmekte ve  medyayı meşgul etmektedir. 

Davaları yakından takip eden Rader'ı  ele veren 2005'de polise ve yerel kanala yolldığı bir mektubun içindeki diskettir.  Disketteki bir belgede Dennis'in  izine ulaşlır. Rader'in aranan BTK oldğuna kanaat getiren Polis, onu şüphelendirmemek amacıyla bir şekilde önce kızının DNA örneğini alarak,  olay yerinden alınan sperm örnekleri ile karşılaştırır ve olayı çözer.

Mahkeme sürecinden sonra Rader 2005'de suclu bulunur. Kansas'da idam cezası olmadığından ömür boyu ağır hapse carptıırılır. 

Rader hala daha Kansas'daki El Dorado Correctional hapishanesinde cezasını çekmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
505
129
74
43
29
28
11