Görüş Bildir
Haberler
Belediye Başkanı'nın Odasından 24 Saat Canlı Yayın

Belediye Başkanı'nın Odasından 24 Saat Canlı Yayın

Caner
07.05.2014 - 23:32
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Makam Odasından Canlı Yayın

Bursa'nın Gürsu ilçesi Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, 'şefaflık' ilkesi gereği makam odasına kamera yerleştirdi. Oda internet üzerinden 24 saat izlenebiliyor.

Bursa'da, görevine 30 Mart'ta seçilen Gürsu ilçesi Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın makam odasına, talimatıyla 'şeffaflık ilkesi' gereği kamera yerleştirildi.

Vatandaşlar, internet aracılığıyla odayı günün 24 saati canlı yayında izleyebiliyor.

Yıldız, yaptığı açıklamada, yerel seçimler öncesi vatandaşlara, 'hesap verebilirlik' ve 'şeffaf belediyecilik' ilkeleri doğrultusunda çalışacaklarına dair söz verdiğini hatırlattı.

'Gürsu Belediyesinde ne öğrenmek istiyorsanız, her istediğiniz bilgiyi bizden alabilirsiniz' dediklerini de anımsatan Yıldız, görevine başladıktan sonra makam odasına kamera taktırma fikri oluştuğunu söyledi.

Bu fikri benimseyip hayata geçirdiklerini dile getiren Yıldız, 'Bu uygulama, 'şeffaf belediyecilik' anlayışımızla özdeş bir şey. Vatandaşlarımız bizi ne zaman görmek istiyorsa belediyemizin internet sitesindeki 'başkanı izle' butonundan günün 24 saati izleyebilir, internetten bakarak yerimizde olup olmadığımızı kontrol edebilir. Zaten randevu sistemimiz yok, kapımız herkese açık. Her gelen vatandaşla en iyi şekilde görüşüyoruz' diye konuştu.

İhaleleri de internette canlı yayınlayacaklarını ve e-mobil belediyeciliğe geçiş için altyapı hazırlıklarının sürdüğünü aktaran Yıldız, ilçeyi şeffaf ve katılımcı bir anlayışla yönetme hedefi doğrultusunda adımlar atmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Milliyet

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/makam-odas...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0