Görüş Bildir
Haberler
Belçika İçişleri Bakanı: 'Bir Polisimiz Çuvalladı'

Belçika İçişleri Bakanı: 'Bir Polisimiz Çuvalladı'

Onedio Medya
25.03.2016 - 22:11 Son Güncelleme: 26.03.2016 - 09:41

Belçika İçişleri Bakanı Jambon, Brüksel saldırısında ihmali araştıran parlamento komisyonuna yaptığı açıklamada, Türkiye'nin uyarılarını aktarması gereken elçilikte görevli polis memurunun ihmalkâr davrandığını belirterek, 'Bir polisimiz çuvalladı' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, Türkiye’nin iki kez sınır dışı ettiği ve Belçikalı yetkilileri uyardığı İbrahim el Bakraoui’ye dair sorulan soru üzerine, teşkilâttaki bir polisin ihmalkâr davrandığını, yeterince inisiyatif almadığını söyledi. Jambon, “Bir polisimiz çuvalladı” dedi .

Jambon, Belçika parlamentosunda Brüksel saldırılarında ihmâlin araştırılmasına dair kurulan komisyonda vekillerin sorularını yanıtladı. Olayın ardından istifasını sunan ancak Belçika Başbakanı tarafından istifası reddedilen Jambon, Türkiye'de elçilikte görevli Belçikalı irtibat görevlisinin Türkiye’nin uyarısına gerekli yanıtı vermediğini söyledi.

Hollanda polisine ‘yakala’ talimatı gelmedi

El Bakraoui, Türkiye’de 11 Haziran’da yakalandı, ilk kez Temmuz ayında sınır dışı edilerek Amsterdam’a gönderildi. Türk yetkililer, Belçika elçiliğine şahsın 14 Temmuz’da Amsterdam’a uçakla gönderildiğini bildirdi. Fakat Hollanda polisi havaalanında şahsı yakalamadı çünkü Belçika’dan gerekli bilgi gelmedi.

Türkiye, Belçika ve Hollandalı yetkilileri şüphelinin Suriye’ye giderek eğitim almayı düşündüğü konusunda uyardı.

‘Elçilikteki memur bilgiyi geç gönderdi’

Belçika ise şahsın daha önce silahlı soygundan sabıkası olduğunu fakat militan olabileceğine dair işaret göremediklerini söyleyerek Türkiye’den daha fazla bilgi istedi.

Jambon, bu aşamada elçilikte görevli memurun Brüksel’i olaydan 6 gün sonra yani 20 Temmuz’da haberdar ettiğini, Türkiye’den gelen ayrıntılı bilgiyi ise 6 ay sonra, 11 Ocak’ta Belçika'ya ilettiğini anlattı.

Komisyona bilgi verdiler

Komisyona bilgi verdiler

Jambon’un yanı sıra Dışişleri Bakanı Didier Reynders ve Adalet Bakanı Koen Geens de, Brüksel'deki saldırılarla ilgili yetkililerin ihmalinin araştırılması için kurulan komisyonda milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Dışişleri Bakanı Reynders, Belçika polisiyle irtibata geçenin Türk polisi olduğunu ancak yazışmanın elektronik ortamda yapılmasının alışılagelen bir uygulama olmadığını, dolayısıyla irtibat görevlisinin bilgilendirilmesinin zaman aldığını söyledi.

Adalet Bakanı Geens ise, Bakraoui'nin terör bağlantısının Aralık 2015'te fark ettiklerini belirterek, “Kardeşinin (Halid El Bakraoui) Paris saldırılarıyla bağını ortaya koyan delillere ulaştık. Bunlar bizi İbrahim El Bakraoui götürebilirdi” dedi.

Brüksel'de salı günü Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metro istasyonundaki terör saldırılarında, saldırganlar hariç 31 kişi hayatını kaybetmiş yaklaşık 300 kişi de yaralanmıştı.

Reuters, AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
26
14
9
7
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

asırlardır devlet idaresi böyledir, hata yapılır, kadronun içinden en rütbesiz kurban edilir ve bizde bunu yeriz :))

laga luga

vay arkadaş buradaki saldırılar da mı böyle oluyor acaba. doğru düzgün araştırma yapılmıyor ki hata yapan ortaya çıksın.

itsasin

http://tr.euronews.com/2016/03/25/turkiye-ve-avrupa-terorist-tanimlamasi-konusunda-ayni-dili-konusmuyor/ birde böyle bir yorum var .okumakta fayda var .