Görüş Bildir
Haberler
Beko Logosunu Yeniledi

Beko Logosunu Yeniledi

Semih Demir
30.09.2014 - 16:18 Son Güncelleme: 30.09.2014 - 16:31

Arçelikden  sonra, Beko da logosunu yeniledi.

Beko, uzun yıllardır kullandığı, uppercase denilen büyük harflerden oluşan logosunu, lovercase yani küçük harfrlere dönüştürdü. Hatırlarsanız, Arçelik de büyük harflerden küçük harflere dönüş yaptı.

Arçekil logosunu değiştirdiğinde, çok büyük eleştiri almıştı. Beko da alışılmış olan büyük harflerden oluşan, sert otoriter görünümlü logosunu küçük ve daha basit bir tarzdaki logoyla değiştirdi ve bu durum sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı.

İlk başta çok basit gelen ve alttaki alışılmışın dışında çizgisiyle yadırganan logo zaman içinde nasıl bir yer edinecek merak konusu.

Eski BEKO logosu b ve e harflerindeki boşluğun logonun sağ tarafına oranla daha az oluşu logoda dengesiz bir görüntü sunuyordu. Büyük harflerin otoriter ve sert duruşu artık tercih edilmiyor anlaşılan, Arçelik de tercihini küçük harflerden yana kullanmıştı.

Arçeliğin amblem kısmı çok eleştirilse de şahsen fontlarını çok beğenmiştim.  Beko logosuna ilk bakışta font çok zayıf görünmüştü ve altındaki çizginin eğik haline hala bir anlam veremiyorum.

Yukarıdaki fotoğraflarda tasarım sürecini görmek mümkün.

Bakalım beko logosuna da alışabilecek miyiz.

450 bin Avroya  Chermayeff & Geismar & Haviv e yaptırdıkları logo, önümüzdeki günlerde de tartışılmaya devam edecek gibi görünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayse Unlu

Anlamadığım şey Yurt dışı özentiliği Chermayeff & Geismar & Haviv bu firmaya 450 bin € vermek yerine Türkiye'de bir firmaya 250 bin TL ye bu işi aynı hikaye... Devamını Gör