Görüş Bildir
Haberler
Beklenen Kabine Değişimi Gerçekleşti: 2 İsim Gitti, 3 İsim Geldi

Beklenen Kabine Değişimi Gerçekleşti: 2 İsim Gitti, 3 İsim Geldi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Vedat Bilgin getirildi. Öte yandan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alındı, yerine Mehmet Muş geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Vedat Bilgin getirildi.

Ruhsar Pekcan'ın görevine son verilmesiyle yerine Mehmet Muş Ticaret Bakanı olarak atandı.

Bu kararla Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kabine dışı kalmış oldu.

Derya Yanık kimdir?

Derya Yanık kimdir?
İçeriğin Devamı Aşağıda

1972 yılında Kadirli'de doğdu. İlköğrenimini Kadirli'de, orta ve lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aralık 1996 itibariyle İstanbul Barosu'na bağlı olarak Avukatlık Stajını tamamladı. Aynı tarihten bu yana serbest avukat olarak çalışıyor.

AKP İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi olup 2004-2014 yılları arasında 5 ve 6. Dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanlığı, AKP Grup Sözcülüğü görevlerini gerçekleştirdi.

Vedat Bilgin kimdir?

Vedat Bilgin kimdir?

22 Eylül 1954'te Bayburt'ta doğdu. Öğretim Üyesi; Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde 'Şehirleşme ve Sanayileşme İlişkileri' konusunda master çalışmasını, 'Türkiye'de Sanayileşme Politikaları ve Demokratikleşme Süreci' adlı çalışmasıyla da İktisat Sosyolojisi alanında doktorasını tamamladı.

York Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Michigan Üniversitesinde 'Orta Doğu Toplumlarında Modernleşme Sorunları' konulu uluslararası çalışmada yer aldı. Gazi Üniversitesi İİB Fakültesinde Öğretim Üyeliği, TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı ve Başbakan Başdanışmanlığı görevlerinde bulundu.

Mehmet Muş kimdir?

Mehmet Muş kimdir?

Mehmet Muş, 1982’de Trabzon Sürmene'de dünyaya geldi. İktisatçı; Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi.

Washington State University School of Economic Sciences'ta Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Ana Bilim Dalında Ekonomi doktorasını tamamladı.

Özel sektörde bütçe planlama ve raporlama uzmanı olarak çalıştı. AKP Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

24, 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Dışişleri Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, AB Uyum Komisyonu, NATO Parlamenter Asemblesi (NATOPA) Türk Grubu ve AKP MKYK Üyesi olarak görev yaptı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
188
59
36
25
11
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sukowski

Bu adam neden geceleri antin kuntin işler yapıyor. Emine'den fırça yiyor da acısını mı çıkartıyor nedir!

Pasif Kullanıcı

😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Halil Değerli

Reis'in yeni kuklaları..... ...... 🤪😡😠

ri sore

görevden alınma değildir o aftır, af..