Görüş Bildir
Haberler
Bekir Bozdağ: 'HDP'nin İki Hedefi Var’

Bekir Bozdağ: 'HDP'nin İki Hedefi Var’

Caner
27.02.2015 - 21:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP’nin seçimlere parti olarak girmesinde iki hedefi olduğunu belirterek, “Biri Türkiye’yi karıştırmak, diğeri AK Parti’nin milletvekili sayısını azaltmak” dedi.

Adalet Bakanlığının faaliyetleriyle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Erzurum’a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, adliye ve kongre binasını ziyaret etti. Erzurum Kongresi’nin yapıldığı binayı gezen Bozdağ daha sonra AK Parti il binasında partililerle bir araya geldi.

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde HDP’nin parti olarak seçimlere girmesi için bazılarının bir gayret içerisinde olduklarını ve HDP’ye gaz verdiklerini belirten Bekir Bozdağ, HDP’nin seçimlere parti olarak girmesinin 2 hedefi olduğunu söyledi. Bozdağ, “Gezi olaylarıyla karıştırmak istediler muvaffak olamadılar, 17-25 Aralık ihanet süreciyle Türkiye’nin önüne yeni tuzaklar kurdular muvaffak olamadılar ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimiyle bütün partiler bir araya geldiler çatılar kurdular ve yine muvaffak olamadılar. Şimdi 7 Haziran’a göz dikmiş durumdalar. Herkes bir gayretin içerisinde ama bazıları da HDP’yi parti olarak seçime sokmak için bir gayret ve çabanın içerisindeler. Şuanda müthiş bir gaz veriyorlar HDP’ye. ‘İşte 9,5 oranında oy aldınız Cumhurbaşkanlığı seçiminde üzerine azıcık oy koysanız barajı geçtiniz’ diye HDP’lilerin karar vericilerinin üzerinde müthiş bir baskı var. Anketler yayınlıyorlar, köşelerde, televizyonlarda yorumlar yapıyorlar seçime parti olarak girsinler diye. Peki hedef ne ? Parti olarak girerse 2 tane hedef var. Eğer barajı geçerse AK Parti’nin Doğu ve Güney Doğu’dan çıkaracağı milletvekili sayısının azalmasını sağlarız böylelikle 330’un altında bir milletvekili çıkarmış olur. Hesapların bir tanesi budur. Yok baraja takılırsa ne olur. Türkiye’yi karıştırmak için bir fırsat doğmuş olur. Türkiye’nin içerisinde ayrı tartışmaları körükleriz. Türkiye’nin huzurunu ve istikrarını bozmak için elimize yeni bir imkan doğmuş olur diye hesap yapıyorlar. Ben buradan bu hesabı yapanlarda diyorum ki ‘siz avucunuzu bir kez daha yalayacaksınız’. Boş yere hesap kitap yapmayın. Pirince giderken eldeki bulgurdan da olacak bu HDP’liler ve onlara yatırım yapanlarda aynı şekilde olacak. Göreceksiniz ben buradan çok net söylüyorum” dedi.

“BU İŞLER GAZLA OLSAYDI KILIÇDAROĞLU’NUN ŞİMDİYE KADAR İKTİDAR OLAMASI LAZIMDI”

“Boş yere hesap kitap yapmayın. Pirince giderken eldeki bulgurdan da olacak bu HDP’liler ve onlara yatırım yapanlarda aynı şekilde olacak” diyen Bozdağ, “Göreceksiniz ben buradan çok net söylüyorum. Hangi gazı verirlerse versinler paralel medyası, diğer medyası, dışarıdaki, içerdeki bütün güçleri kuvvetlere doğalgaz mı verirler başka bir gaz mı verirler ne gazı verirlerse versinler bu milletin gaza karnı toktur gazla siyaset olsaydı Kılıçdaroğlu’nu durmadan gazlıyorlar şimdiye kadar iktidar olması lazımdı ama olmadı. Gazla olsaydı HDP başka noktada olurdu ama olmadı. Bu milletin idaresiyle olan bir iştir. Milletin duasıyla olan bir iştir” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU GÖRMESE DE, BAHÇELİ GÖRMESE DE BU BAŞARI GÖLGELENEMEZ”

Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun yerinin Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarılı bir operasyonuyla nakli kubur yapılarak değiştirildiğini belirten Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti:

“Daha öncede 2 defa değiştirildi ve bu üçüncü değiştirilmesidir. Neden değiştiriliyor? Güvenlik ve risk değerlendirmesi yapılıyor. Oradaki hem kutsal emanetlerin hem de oradaki askerlerimizin güvenliği bakımından değerlendirme yapılıyor ve bu değerlendirmenin gereği büyük bir başarıyla yerine getiriliyor. Başka ülkelerde olsa ana muhalefeti, muhalefeti veya partileri ayağa kalkarlar kendi ordularını ayakta alkışlayıp tebrik ederler. Ama bizdeki kör siyaset öyle bir hale getirdi ki insanları ordumuzun ortaya koyduğu bir başarıya dahi sevinebilme ve sevinme erdemini ortaya koyamadılar. Herhangi bir olumsuzluk olmadan tere yağından kıl çeker gibi hem de ateşin ortasında bir nakli kubur yapılıyor. Al yıldızlı al bayrak yere indirilmeden dalgalanması devam ettiriliyor ve orada büyük bir değişim yapılıyor. Bütün bu olumsuzlukların ortasında bir başarı hikayesi yazılıyor. Ama bu başarı hikayesini görmek istemeyen bir kör siyaset anlayışı var. Artık bu Türkiye’nin kör siyaset anlayışını bir tarafa bırakması lazım. Bu bir başarıdır. Burada herkesin övünç duyacağı bir olay gerçekleşmiştir. Ben burada başta Genel Kurmay Başkanımız olmak üzere ve operasyonda görev yapan tüm ordu mensuplarımıza, istihbarat elemanlarımıza ve bütün görevlilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve gönülden tebrik ediyorum. Türkiye’nin göğsünü kabarttılar. İftihar etmemize yol açacak büyük bir başarıyı ortaya koydular. Kılıçdaroğlu görmese de, Bahçeli görmese de bu başarı gölgelenemez.”

İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0