Görüş Bildir
Haberler
Bedene Değil Beyne Tutkun Olan Sapyoseksüeller Hakkında Bilmeniz Gereken 15 Şey

etiket Bedene Değil Beyne Tutkun Olan Sapyoseksüeller Hakkında Bilmeniz Gereken 15 Şey

Altay Şengür
27.07.2016 - 18:16 Son Güncelleme: 11.05.2021 - 15:51

‘’Salak’’ insanlara katlanamadığınız olur mu? 

Aynı ortamda bulunmaktan haz duymadığınız anlar, zorlukla geçirilen dakikalar yaşar mısınız sık sık?

Cevabınız ‘evet’ ise eğer, siz de bir sapyoseksüel olabilirsiniz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

#1

Toplum tarafından kanıksanmış normların dışına çıkarak, karşısındaki insanın bedeninden ziyade beynine duyulan hayranlık hissine sahip olan insanlardır, sapyoseksüeller.

#2

Olaylara toplumsal kabullenmişliklerin dışında bir bakış açısıyla bakarlar, toplumca kabul görmüşlük olsa dahi bir fikri kendi filtrelerinden geçirmeden zihinlerine ekmezler.

#3

#3

İnsanların sorgusuz sualsiz girdikleri toplumsal kalıpların içine girmeyi kabul etmezler.

#4

İnce zekaları sayesinde derin düşünen, olaylara bambaşka açılardan yaklaşabilen insanlardır.

#5

Onlar için karşılarındaki insanın ne kadar bilgiyle yüklü olduğundan ziyade o bilgiyi ne derece efektif ve yerinde kullandıkları önemlidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#6

Sapyoseksüel olan kişiler için en önemli şeylerden birisi de karşıdaki insanın sahip olduğu özgüvendir. Edinilen bilgi ve birikimin gözlerde yaratacağı özgüven dolu bakışları görmek isterler, kalbe giden yol onlar için orasıdır, gözlerden yayılan güven dolu ışıklardır.

#7

Ayrıca bu insanlar güce taparlar, çünkü bilirler ki bilgi en önemli güçtür. Zeka da onlar için güce ulaşacak bir araçtır.

#8

#8

Fazlasıyla ayrıntıcıdırlar, karşısındaki insanın bir cümlesini kurarken kullandığı ince zekayı yakalayıp, hayranlık duyarlar.

#9

Öz farkındalıkları oldukça yüksektir ve bu nedenle kendi hal ve hareketlerinin gereğinden çok farkında olurlar, diğer insanların fark bile etmeyeceği hareketlerini sanki çok garipmiş gibi düşünebilirler.

#10

#10

Başka insanların ‘’salak’’ ya da ‘’akıllı’’ dediği insanları kendileri ölçüp, tartarlar. Çünkü bilirler ki toplumda bir insanın salak ya da akıllı addedilmesi sadece zekasına bağlı değildir, çoğu kez bedensel artı ya da eksileri de hesaba katılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#11

Kişinin en önemli cinsel organının beyni olduğunu bilirler, birisinden etkilenmek için kendi zekalarından daha üstün bir zekayı arar dururlar.

#12

#12

Bu kişiler kelimelerle sevişir, oynarlar onlarla; zevk alırlar karşılarındaki insanı manipüle edebilmenin getirdiği yoğun hazdan.

#13

Toplumca kabul görmüş ‘seksi’ kavramının bedenden ibaret olmadığının, aslında bu kavramın içinin bilgi ve zeka ile dolu dolu olduğunun bilincindedirler.

#14

Genel olarak insanlar tarafından anlaşılamadıkları için kibirli ya da doyumsuz olarak tabir edilirler.

#15

Son olarak bu insanlarla alakalı bilinmesi gereken bir şey daha vardır ki belki de en önemlisidir, toplum tarafından anlaşılır olmak gibi hastalıklı bir güdünün ardı sıra koşmazlar!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1609
447
117
74
39
37
29
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sad Pony

Merak ettiğim şey, sapyoseksüel bireylerden bahsederken neden asosyalite ve karanlığı çağrıştıran imgeler kullanılıyor? Spesifik olarak siyah beyaz renkler k... Devamını Gör

İkta Solork

Saygı duyuyorum ama düzeltmek istediğim yerler öncelikle sapyoseksüeller genel anlamda kibirli olur bu da bir asosyallik oluşturur ama beceremez diye değil i... Devamını Gör

Persson ElBruho

Onedio'da zaman geçiren birinin sapyoseksüel olmasının ihtimali yok.

Emre Bektaş

Kime göre, neye göre? Biraz açıklasana kardeş.