Görüş Bildir
Haberler
Bedelli Askerlik Geri Mi Geliyor?

Bedelli Askerlik Geri Mi Geliyor?

İzmir Gündem
01.08.2014 - 15:21 Son Güncelleme: 02.08.2014 - 11:23

Bedelli Askerlik Geri Mi Geliyor?

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, cumhurbaşkanı seçiminde bakayalara 'sandığa gidersem polis tarafından veya başka bir şekilde alıkonulurum veya sorguya tabi tutulurum' gibi kaygılara kapılmadan oy kullanmaları çağrısında bulundu.

Yılmaz, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Sivas Şubesince kentteki bir restoranda verilen kahvaltının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun 'Seçim geliyor, bakayalar gönül rahatlığıyla oy kullanabilecek mi?' sorusu üzerine Yılmaz, bu konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'nin internet sitesine net şekilde duyuru koyduklarını söyledi.Anayasal hakkı kullanmanın her şeyin önünde geldiğini vurgulayan Yılmaz, 'Bu seçimde 'Ben bakayayım, seçim için sandığa gidersem polis tarafından veya başka bir şekilde alıkonulurum veya sorguya tabi tutulurum' diye hiçbir kaygıya gerek kalmaksızın herkes gitsin oyunu kullansın. Bu oy kullanımından dolayı hiç kimse askerlik yönünden herhangi bir sıkıntıya uğramayacaktır. Bununla ilgili duyurumuzu da biz Milli Savunma Bakanlığı sitesine koyduk. Bu konuda hiçbir vatandaşımızın bir endişe duymasına gerek yok. Asli vazife, vatandaşın vatandaşlık hakkını kullanmasını teşvik etmek, desteklemek ve yardımcı olmaktır. Milli Savunma Bakanlığı olarak da böyle yapacağız. İçişleri Bakanlığı da aynı doğrultuda açıklama yaptı. İçişleri Bakanlığı'nın vazifesi de vatandaşın anayasal hakkını kullanmasını sağlamaktır' diye konuştu.

BEDELLİ ASKERLİK

Bir basın mensubunun, 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir televizyon programında bedelli askerlik konusunun sorulması üzerine, 'Tekrar böyle bir çalışma yapabiliriz' yönünde böyle bir sinyal verdi. Bununla ilgili siz neler söyleyeceksiniz?' sorusu üzerine Yılmaz, şunları kaydetti:

Kaynak: http://gundem.izmirgundem.com/haber/b...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0