Görüş Bildir
Haberler
Türk Dexter Hala Yakalanamadı! Hapisten Kaçan Seri Katilin Film Gibi Hikayesi: "Bebek Yüzlü"

Türk Dexter Hala Yakalanamadı! Hapisten Kaçan Seri Katilin Film Gibi Hikayesi: "Bebek Yüzlü"

TürküLivestream
08.01.2014 - 01:03 Son Güncelleme: 20.05.2022 - 15:34

Onedio Korku Kuşağı Gururla Sunar

Seri katiller sadece korku filmi karakteri mi sanıyorsunuz? Amerika'nın toplumsal yaşamının tezahürü, ya da şeytan tarafından ruhları ele geçirilmiş birkaç zavallı mı onlar?

Bebek Yüzlü Katil Türkiye'nin verimli topraklarından fışkıran gerçek bir seri katil, bir sosyopat. Asla övdüğümüz düşünülmesin. Ama hikayesi dizi olsa izlerdiniz.

Hem de yaklaşık 10 gündür sokaklarda.. Hapishaneden kaçtı ve yakalanamıyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cezaevi ile ilk tanıştığında 17 yaşındaydı.

Cezaevi ile ilk tanıştığında 17 yaşındaydı.

Ona Bebek Yüzlü lakabını verdiler. Hem temiz yüzü, hem de genç yaşı yüzünden. 

Gerçekten de çocuk yaşta hırsızlık, gasp, adam yaralama gibi suçlardan cezaevine giren Ali Kaya sıradan bir liseliye benziyordu. Kısa zamanda da tahliye oldu. 

Asıl hikaye de bundan sonra başladı. 

Cezaevinden çıkan Kaya soluğu Alanya'da aldı. Zaten Alanya'nın Bebek Yüzlü'nün şahsi tarihinde çok önemli bir yeri var. İlk cinayetini de burada işledi:

Amcasını öldürdü. Bıçaklayarak.

Sosyopatlığa Giriş 101

Sosyopatlığa Giriş  101

Alanya cezaevinde tekrar başlayan mahkumluk hikayesi sık sık disiplinsiz davranışları nedeniyle sürgünle sonuçlandı. Belki de bilerek yapıyordu, yeni insanlar, yeni kurbanlar tanımak için. 

Son durağı Silifke cezaevinden tahliye edilen Kaya yine ilk iş Alanya'ya gitti. Bu sefer annesine tecavüz eden Z. A. Gümüş'ü öldürmek için. Öldürdü de. 

Kafasındaki planı gerçekleştirdikten sonra yakalanmak ve hapse girmek onun için sorun değildi. Bu sefer de Elazığ cezaevinin yolunu tuttu. Ama arkasında bir not bırakarak:

'Allah beni çağırıyor. Hakkımı almak için ben Allah'ın yanına gidip geleceğim. Ve en kısa zamanda günahkarlarla ve düşmanlarımla hesaplaşacağım.'

Deli Raporlu Seri Katil

Deli Raporlu Seri Katil

Elazığ Cezaevi'nde yine disiplinsiz davranışlarıyla herkesi bezdiren Kaya, akli dengesi bozuk raporu ile akıl hastanesine yatırıldı. Ama  'Bebek Yüzlü', kapalı yerde duramıyordu. Rapor aldı ve hastaneden de öylece salıverildi.

Bilin bakalım nereye gitti?

Bilin bakalım nereye gitti?

Alanya doğru cevap...

Cinayetlerinin başkentinde önce 'Dedo' lakaplı gazino işletmecisini, 'Ağrılı Mehmet' lakaplı kadın satıcısını ve Fırat Solmaz adında şahsı bıçakladı. Sebebi belliydi: Ahlaksızlık.

Bebek Yüzlü'nün kafasındaki dünyaya aykırı davranışlarda bulunan başkaları da vardı. Gencecik hayatının çoğunu geçirdiği cezaevlerindeki gardiyanlar! 

İntikamı kafaya koyan Kaya, gardiyanlar Kemal Aksakal ve Hasan Askeroğlu'nu da sokakta yakalayıp öldürdü. Akıl hastanesinden salıverilmesinin hemen ardından 4 kişiyi öldüren Ali Kaya bu sefer cezaevine değil Manisa Akıl Hastanesine yatırıldı.

Katil Kankalar

Katil Kankalar

Kader bazen çok tuhaf olabiliyor. Türkiye'yi dehşete düşüren iki manyak katilin kanka olabileceğini kim düşünür? 

Bebek Yüzlü akıl hastanesindeydi ama bu sefer yalnız değildi. Kader onu Çivici Katil ile aynı koğuşa düşürmüştü. Çivici katil Manisalı bir TEK memuruydu ve onbinlerce volt elektrik akımına maruz kaldığından beri insanların kafasına çivi çakmak istiyordu. İşin kötüsü çakıyordu da. 

'Çivi görünce dayanamıyordum, insanların kafasına çakmak istiyordum hep'

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir Canavarının Sonu

İzmir Canavarının Sonu

Bebek Yüzlüyle Çivici Katilin ortak bir noktası vardı. Onlar emirleri yukarıdan aldıklarını iddia ediyor ve cinayetlerine hep ahlaki anlamlar yüklemeye gayret gösteriyorlardı. Ama İzmir'de 2 çocuğa tecavüz edip öldüren İzmir Canavarı (Ayhan Kartal) öyle miydi? 

Hayır. 

Kankalar çok kızgındı. İki çok kızgın seri katille düşman olan İzmir Canavarı ise çok şanssız. 

Cinayet sonrası suç aleti bulunamasa da kankalar Kartal'ı 1 kere boğazından, 3 kere de göğsünden bıçaklayıp öldürdüklerini itiraf etti.

Bebek Yüzlü'nün Ölüm Listesi

Bebek Yüzlü'nün Ölüm Listesi

Bu seferki durağı Şanlıurfa Yarıaçık Cezaevi'ne olan Kaya, 1 yıl sonra (2003) firar etti. Ve tabii ki Alanya'ya gitti.

Tesadüfen kontrol için durdurulan bir araçta üzerinde Erdal Yılmaz ismine düzenlenmiş sahte bir kimlikle yakalandı. (Sahi Ali Kaya gerçek bir isim mi?)

Üzerinde aralarında ünlü işadamlarının da bulunduğu, çocukluğunda kendisine kötü davranan ve tacizcilerin üst sıralarda olduğu 'Ölüm listesi' bulundu.

Fırtına öncesi sessizlik

Fırtına öncesi sessizlik

2004'ten 2008'e kadar cezaevinde bulunan Kaya, hapisten çıktıktan sonra adam öldürme hızına göre dört sene sakin bir hayat sürdü.

Tabi ki 4 senelik sessizlik 2012'de bozuldu.

Gizemlerle dolu bir cinayet

Gizemlerle dolu bir cinayet

2012 yılında, annesinin evine ziyarete giden üç çocuk babası Mehmet Boyraz, 3 kişi tarafından dövülürken, saldırganlardan birisi tabancasını çıkarıp Boyraz'ı annesi ve ablasının yanında beş kurşunla öldürdü. Emniyet yetkilileri bu cinayetin altında Bebek Yüzlü'nün olduğu bilgisine ulaştı. 

Cinayetlerinde bıçak kullanan Kaya'nın, bu olayda 5 el ateş edip cinayet işlemesi ise kafalardaki soru işareti olarak kalsa da, aramaların ardından yakalanan Kaya'ya tekrar cezaevi yolu göründü. (Sanıyoruz yine Alanya'da yakalanmıştır.)

Cezaevi yalnızca bir durak

Cezaevi yalnızca bir durak

Kaya, Gaziantep Cezaevi'ne girmeden önce ifadesinde şöyle diyor:

 'Dört sene sonra geldim. Yine en kısa zamanda geri döneceğim. Günahkarlarla ve düşmanlarımla hesaplaşacağım. Görevimi başarıyla yapamadım fakat mutlaka yapacağım. Toplumu kötü insanlardan temizleyeceğim.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bebek Yüzlü aramızda...

Bebek Yüzlü aramızda...

Toplamda 8 cinayet işleyen ve  'Toplumu kötü insanlardan arındırmaya' and içen Kaya, birkaç gün önce Gaziantep H Tipi Cezaevi'nden firar etti. 

5 Ocak günü, 10:30 sularında, açık görüş sırasındaki kalabalıktan yararlanıp refakatçi taklidi yapan Kaya, 3 metrelik cezaevi duvarından atlayıp izini kaybettirdi. 

Sizce nerede olabilir?

Kendinize dikkat edin!

Kendinize dikkat edin!

'5 Ocak'tan bu yana aramızda bulunan ve gerçek bir sosyopat olan Kaya'nın tedavisinde görev alan uzman psikiyatrlar şöyle diyor; 

'Durdurulana kadar adam öldürmeye devam edecek!'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
27
13
12
9
6
3