Görüş Bildir
Haberler
Bebek Mültecinin Cesedini Denizden Çıkaran Adam: 'Bunun Sorumlusu Biziz'

Bebek Mültecinin Cesedini Denizden Çıkaran Adam: 'Bunun Sorumlusu Biziz'

Onedio Medya
31.05.2016 - 18:19 Son Güncelleme: 01.06.2016 - 14:56

İtalya'nın Reggio Calabria limanı açıklarında boğulmuş halde bebek bir mültecinin cesedi denizden çıkarıldı. Fotoğrafı paylaşan Alman arama kurtarma çalışanı, 'Umarım bu fotoğraf bazılarına dokunur çünkü Avrupalılar olarak bunun sorumlusu biziz ve bunun farkına varmak zorundayız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçen yıl Eylül'de Bodrum açıklarında cansız bedeni kıyıya vurmuş Alan Kurdi'nin fotoğrafı, tüm dünyada büyük bir üzüntü ve tepkiyle karşılanmıştı ancak Avrupa'ya gitmek için tehlikeli yolculuğa çıkan bebekler denizde boğulmaya devam ediyor. 

Bu kez Afrika ülkelerinden İtalya'ya ulaşmaya çalışırken batan bir teknede boğulan mülteci bebeğin cesedinin fotoğrafı paylaşıldı.

Bebeğin cesedi, İtalya'nın Reggio Calabria limanı açıklarında Alman arama kurtarma çalışanı Ruben Neugebauer, tarafından iki gün önce denizden çıkarıldı.

Sea-Watch adlı arama kurtarma kuruluşu çalışan Neugebauer, 'Bu fotoğrafı yayınlama kararı zor bir karardı. Ama bu olayda durumun vahametini göstermek için yayınlama kararı aldık' dedi.

Fotoğraftan anlaşıldığı kadarıyla bebek 1 yaşından büyük.

'Umarım bu fotoğraf bazılarına dokunur'

Neugebauer fotoğrafın Alan Kurdi'ninkiyle aynı etkiyi bıraktığını belirtirken, 'Umarım bu fotoğraf bazılarına dokunur, çünkü Avrupalılar olarak bunun sorumlusu biziz ve bunun farkına varmak zorundayız. Eğer Avrupa toplumu bu tür fotoğrafları görmek istemiyorsa, bu fotoğrafların çekilmesine neden olan şartları da ortadan kaldırmalı. Avrupa Birliği, Akdeniz'i teknelerin cesetlerle dolu olduğu, buraya gelmek isteyenleri korkutmak için kullanılan bir nevi mezarlık gibi görüyor' eleştirisini getirdi.

Akdeniz'de bir göçmen teknesinin alabora olma anı İtalyan donanması tarafından böyle kaydedilmişti

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne göre bu yılın ilk 5 ayında da denizde boğulan ya da kaybolan mültecilerin sayısı 2 bin 500'ü aştı.

Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Öztürk

bunu sorumlusu o bebeğe hiçbir yaşam vaat edemeyeceği halde onu dünyaya getiren sikik beyinlilerdir

Cornellius Rupert

O çocuk taş çatlasa iki yaşında. Savaş ise yaklaşık beş yıldır var. Sen savaşın ortasında yaşayıp bile bile çocuk yapıyorsan o çocuğun ölümünden birinci dere... Devamını Gör

Burak

Onun sorumlusu siz değilsiniz, onun sorumlusu mülteci konumunda olmalarına rağmen tavşan gibi üreyen suriyeliler. Bebeği olduğunu bile bile sırf para için de... Devamını Gör