Görüş Bildir
Haberler
Beacon Donanımıyla Gözlüğünüzü Kaybetmeyin: Tzukuri

Beacon Donanımıyla Gözlüğünüzü Kaybetmeyin: Tzukuri

Batuhan
06.05.2014 - 17:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

Beacon Donanımıyla Gözlüğünüzü Kaybetmeyin: Tzukuri

Nesnelerin internetinin geleceği şekillendireceği beklentileri bir yana, internet bağlantısı olmadan ana cihaz etrafında kümelenen bağlantılı cihazlara yeni örnekler ekleniyor. Japon gözlük üreticisi Tzukuri yeni çıkardığı gözlükte Beacon bağlantısı kullanarak iPhone’la iletişimde kalmasına olanak tanıyor.

Sadece gözlük kaybolduğunda bulunması için eklenilen Beacon teknolojisi Bluetooth üzerinden telefonla bağlantı kurarak yerinin belirlenmesini sağlıyor.

Gözlükte Beacon teknolojisinin kullanılmasınn tüketiciye sağladığı yararın haricinde, diğer ürünlere emsal teşkil etmesi de önemli. Tzukuri gözlüklerini ilerleyen süreçte akıllı diye adlandırılmasalar bile tüm cihazların birbirine bağlanacağı öngörüsüne doğru atılmış bir adım olarak değerlendirebiliriz.

Nesnelerin interneti ve bağlantılı cihazların haricinde, gözlük kaybetmekten bıkanlar bu gözlüğe ulaşmak için bu yazı geçirmeniz gerekiyor. Prototip olarak çıkan gözlük yakında topluluk destekli fon toplama yöntemlerinden birisinde seri üretim için fon arayışına çıkacak. Yıl sonunda dağıtıma başlanılması beklenen gözlük için belirlenen fiyatsa Time’ın paylaştığına göre 350 dolar.

Fonlama döneminde erken alan kullanıcılara 230 ile 250 dolar arasında fiyat belirleneceği belirtilirken rakamlara bakıldığında muadili ürünlerle aynı fiyat aralığında olduğunu da söylemek mümkün. Altı farklı çerçevede sunulacak ürünle ilgilelenenler buradan daha fazla bilgiye ulaşabilirler.

webrazzi

Kaynak: http://www.webrazzi.com/2014/05/06/tz...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın