Görüş Bildir
Haberler
BDP Gidiyor HDP Geliyor... İşte Adım Adım İzlenecek Rota

BDP Gidiyor HDP Geliyor... İşte Adım Adım İzlenecek Rota

Batuhan
16.04.2014 - 17:46

BDP Gidiyor HDP Geliyor... İşte Adım Adım İzlenecek Rota

Haziran ayında BDP ve HDP, genel seçimlere HDP çatısı altında gidilmesi için Kurultay’a gidiyor.

30 Mart yerel seçimlerinde BDP ve HDP olarak yüzde 6,7 oy alan her iki parti önemli bir değişikliğe hazırlanıyor, aşamalı planlar yapıldı. BDP bu hafta sonu 18-19 Nisan tarihlerinde milletvekilleriyle toplanıyor. Bu toplantıda, HDP’ye geçiş konuşulacak ve bir tarih belirlenecek.

BDP’nin HDP çatısına girmesi için iki partide de kurultay yapılacak ve bu yönde kararlar alınacak. Bu kapsamda BDP’nin 1 Haziran’da Ağrı’da tekrar yapılacak yerel seçimlerin ardından 8 Haziran’da olağanüstü kurultay toplantısını yapması bekleniyor.

BDP olağanüstü kurultayla milletvekillerinin HDP’ye katılması yönünde karar alınacak. BDP’li milletvekillerinin HDP’ye katılmasının ardından HDP de 21 Haziran’da yapılması planlanan kurultayla yeni eş genel başkanları seçecek.

Kurultayda, HDP’nin yeni eş başkanlarının da belirleneceği vurgulanıyor. Taşlar yerini oturduğunda HDP Türkiye partisi olmak için çalışacak. BDP’nin lağvedilip edilmeyeceği konusunda ise netlik yok.

TBMM’de gözler BDP ve HDP’ye çevrildi. Her iki partideki hareketlilik kulislere yansıyor. Milletvekilleri bu hafta sonu yapılacak BDP Grup toplantısında HDP’yi konuşacak. Kulislerde, İmralı’ya geçtiğimiz hafta yapılan ziyarette bu konunun konuşulduğu, Öcalan ve KCK Yürütme Kurulu’nun HDP için onay verdiğine dikkat çekildi.

BDP’nin tüzel kişiliğinin korunup korunmaması da hafta sonu yapılacak toplantıda konuşulacak. BDP heyetinin bu hafta sonu İmralı’ya yapacağı ziyaretin ardından BDP’nin Güneydoğu’da varlığını sürdürüp sürdürmemesi konusunda net bir karara varılacak. Parti içinde eğilimin BDP’nin tüzel kişiliğini koruması yönünde olduğu öğrenilirken, bölge dışında tüm Türkiye’de ise HDP çatısı altında örgütlenme yapılacağı ifade ediliyor.

BDP’nin HDP çatısına girmesi için iki partide de kurultay yapılması yönünde kararlar alınacak. Bu kapsamda BDP’nin 1 Haziran’da Ağrı’da tekrar yapılacak yerel seçimlerin ardından 8 Haziran’da olağanüstü kurultay toplantısını yapması bekleniyor. BDP olağanüstü kurultayla milletvekillerinin HDP’ye katılması yönünde karar alınacak. BDP’li milletvekillerinin HDP’ye katılmasının ardından HDP de 21 Haziran’da yapılması planlanan kurultayla yeni eş genel başkanları seçmesi bekleniyor.

Parti içinde BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın HDP çatısı altında bu görevi yapmak istemediği belirtiliyor. BDP’de, HDP çatısı altında da eş genel başkanlık görevini yürütmesi için Demirtaş’ı ikna çabaları var. 

(Ankara- ZETE)

Hülya KARABAĞLI

Kaynak: http://zete.com/2014/04/bdp-gidiyor-h...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0