Görüş Bildir
Haberler
BDP'den Milliyet'in Haberine Tekzip

BDP'den Milliyet'in Haberine Tekzip

adem kara
07.02.2014 - 09:26
İçeriğin Devamı Aşağıda

BDP'den Milliyet'in Haberine Tekzip

BDP, Milliyet Gazetesi’nin internet sitesinde yer alan “Demirtaş'tan CHP'ye sürpriz teklif: 'CHP - BDP yerellerde açık ittifak yapsın' başlıklı habere ilişkin yaptığı açıklamada, “Çarpıtmadır gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

BDP Genel Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Milliyet Gazetesi’nin BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Meclis’te Salı günü gerçekleşen grup toplantısı sonrası bir grup gazeteciyle sohbeti sırasında kendisine yöneltilen “CHP-BDP ittifakı var mı?” şeklindeki bir soruya “Biz yereldeki adayların birbirleriyle görüşmesinden yanayız. Yerelde adaylar bir araya gelmek istiyorsa, bunu tartışabilir değerlendirebiliriz. Yoksa partiler arasında değil. CHP- BDP ya da AKP- BDP Genel Merkezleri arasında bir ittifak mümkün değil tartışmayız bile bunu” yanıtı verdiğini belirtti.

Demirtaş’ın bu ifadelerinin bugünkü gazetelerde yer aldığına da dikkat çekilen açıklamada, “Yerellerde adayların kendi aralarında görüşebileceğini ancak partiler arası böyle bir şeyin söz konusu olmayacağını kesin bir dille ifade etmesine rağmen Sayın Demirtaş’ın sözlerini ‘CHP’ye ittifak çağrısı’ gibi çarpıtarak yansıtmak basın etiğiyle bağdaşmamaktadır” denildi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bir başka partiye ittifak çağrısının olmadığı da belirtilen açıklamada şunlara yer verildi: “Partimizin herhangi bir partiyle bu yönlü bir görüşmesi söz konusu bile değildir.

Kamuoyu, bu çarpıtma haberi dikkate almamalı, itibar etmemelidir.

İlgili internet sitesini ve bu sitedeki haberi kaynak olarak alıp yayınlayan siteleri bu haberi düzeltmeye çağırıyoruz.”

yüksekovahaber

Kaynak: http://www.yuksekovahaber.com/haber/b...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0