Görüş Bildir
Haberler
Bazısı Keyifli Zaman Geçirtecek Bazısı da Ufkunuzu 15 Katına Çıkaracak 15 İnternet Sitesi

Bazısı Keyifli Zaman Geçirtecek Bazısı da Ufkunuzu 15 Katına Çıkaracak 15 İnternet Sitesi

İnternet, kullanmasını bilene uçsuz bucaksız bir derya. Bilmeyene ise Facebook, Twitter ve Instagram'dan ibaret. 

Bu içerikte internetin ücra köşelerine uğramayı sevenleri hedef alarak birbirinden güzel 15 siteyi derledim. İyi kullanmalar :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Every Noise

1. Every Noise

Müzik tutkunları için bir internet sitesi Every Noise. Dünya üzerindeki neredeyse tüm müzik türlerini, birbirleriyle bağlantılı şekilde içerisinde barındıran sitede tek yapmanız gereken bir tür seçmek, sonrasında da o türde müzik yapan sanatçıları dinlemek. Keşfedeceğiniz müzisyen sayısı 100'lerce kat artacak...

http://everynoise.com/engenremap.html

2. Geotargit

2. Geotargit

Son derece eğlenceli olan bu sitede bir coğrafi yerleşim bölgesinin adını yazıp Dünya'da aynı isimde kaç tane yerin olduğunu ve nerede bulunduğunu görebiliyorsunuz. Tabii illa coğrafi yerleşim yeri yazmaya gerek yok. Örneğin görselde gördüğünüz gibi benim yaptığımı yapabilir ve kendi isminizi aratarak Dünya'da öyle bir yer olup olmadığına bakabilirsiniz...

http://us.geotargit.com/called.php?qcity=eray&all=all&part=beginning

3. Globe of Economic Complexity

3. Globe of Economic Complexity

Küresel çapta 15 trilyon dolarlık ekonomik hareketliliği son derece keyifli bir şekilde görselleştiren bu site, 'Ne paralar dönüyor...' dedirterek hipnotize eden cinsten.

http://globe.cid.harvard.edu/?mode=productspace3D&id=US

4. Mt Everest in 3D

4. Mt Everest in 3D

Everest Dağı'na oturduğunuz yerden tırmanmak ister miydiniz? Bu nefis internet sitesi sayesinde Everest'in zirvesine giden yolda rehber eşliğinde ilerleyebilirsiniz.

http://www.explore-everest.com/

5. World Conflicts

5. World Conflicts

Bu sitedeyse dünya çapında yaşanan ülkeler arası ve ülke içi çatışmaların, anlaşmazlıkların, protestoların ve savaşların her saniye güncellenen bir haritası bulunuyor. Maalesef dünyada en yoğun bölgeler ülkemizin Güneydoğu bölgesi ve Orta Doğu.

Bunlar dışında önemli politik gelişmeleri ve gündem olmuş olayları da bulabiliyorsunuz.

https://world.liveuamap.com/

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Periodic Stats

6. Periodic Stats

Kimyaya ilgisi olanlar veya 'Çok sıkıcı, biraz görselle desteklense ben de bakarım' diyenler için on numara bir site diyebiliriz. Her elementle ilgili sadece üstlerine tıklayarak hap bilgilere ulaşabiliyorsunuz, görselliği de akılda kalıcı olmasını sağlıyor.

http://periodicstats.com/

7. Old Computers

7. Old Computers

İlk teknolojik aletlere ilgi duyuyorsanız, neredeyse tüm eski bilgisayarların görsellerine ve özelliklerine bu siteden bakabiliyorsunuz. Nostaljinin dibine vurmalık!

http://oldcomputers.net/

8. Species in Pieces

8. Species in Pieces

Biraz da duyarlı olma zamanı. Dünya üzerinde türü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan pek çok güzel mi güzel hayvana bu siteden nefis bir görsellik eşliğinde ulaşabiliyorsunuz. Hayvanların özellikleri detaylı şekilde veriliyor.

http://species-in-pieces.com/#

9. Affine Layer

9. Affine Layer

Çizdiğiniz bir kedinin gerçekte nasıl görüneceğini merak ediyorsanız, bu site tam sizlik. Fakat çiziminizin de biraz iyi olması gerek, yoksa görselde gördüğünüz üzere benim gibi garip garip sonuçlar elde edebilirsiniz...

Sitede tek çizebileceğiniz şey kedi değil, aynı şekilde bina da tasarlayabiliyorsunuz. Daha fazlası için siteye bir uğrayın!

https://affinelayer.com/pixsrv/

10. Before the Flood

10. Before the Flood

Bu site ise küresel ısınma neticesinde Dünya genelinde okyanus seviyeleri yükseldiğinde, hangi bölgelerin sular altında kalacağını gösteriyor. Lokasyonu İstanbul olarak seçip değişimi görebilirsiniz.

https://www.beforetheflood.com/explore/the-crisis/sea-level-rise/

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Seeing Theory

11. Seeing Theory

İstatistiksel teorilere ilginiz varsa veya 'Şöyle güzel bir şekilde görsellerle desteklenerek anlatılsa dinlerdim' diyorsanız, bu site tam aradığınız şey. Türlü türlü teoriyi son derece başarılı şekilde, akılda kalıcı olarak anlatıyor.

http://students.brown.edu/seeing-theory/

12. Lango Rhythm

12. Lango Rhythm

İster adınızı, ister başka bir kelimeyi, ister komple bir cümleyi, isterseniz de bir paragrafı melodiye dönüştürebileceğinizi biliyor muydunuz? Bilmiyorsanız, artık öğrendiniz. Tek yapmanız gereken de siteye girip, melodiye dönüştürmek istediğiniz metni yazmak/yapıştırmak.

http://kickthejetengine.com/langorhythm/

13. Stuff in Space

13. Stuff in Space

Dünya'mızın etrafı adeta bir çöplük. Kullanım süresi dolmuş uzay araçları ve uydular bu çöplüğü oluşturuyor. Tabii yörüngede hala işlevsel olan pek çok uydu da var. Bunların tamamına ulaşabileceğiniz ve yörüngelerini gözlemleyeceğiniz bir site bu da.

http://stuffin.space/?intldes=2009-016B

14. Xefer

14. Xefer

İngilizce Vikipedi'yi kullandığınızda, arattığınız herhangi bir sonucun sayfasındaki açıklama metninde yer alan ilk mavi renkli kelimeye tıkladığınızda, birkaç adım sonra her zaman 'Philosophy' sayfasına ulaşacağınızı bilmiyorsanız, bu gereksiz ama kafa açıcı bilgiyi artık öğrendiniz. Bu site sizi tek tek sayfalar arasında gezinmekten kurtarıyor, başlangıç kelimenizi yazıyorsunuz ve o size kaç adımda 'Philosophy' sayfasına ulaşacağınızı gösteriyor. İstediğiniz şeyi deneyin, her zaman bir şekilde ulaşıyor.

https://xefer.com/wikipedia

15. Impact Earth

15. Impact Earth

Dünya'ya bir gök cismi çarpsa ne kadar zarar verirdi? Büyüklüğünü ve diğer özelliklerini belirleyin, nereye çarpacağına karar verin ve kendiniz görün...

https://www.purdue.edu/impactearth/

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
454
137
58
47
23
15
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

çok güzel teşekkürler editör

Okita Sougo

sevdim 👍👍

octaviusaureliu

Güzel siteler editör lazım olucak :))