Görüş Bildir
Haberler
Baykal: ‘Koalisyon Görüşmeleri Tiyatro, Kasım'da Seçim Var’

Baykal: ‘Koalisyon Görüşmeleri Tiyatro, Kasım'da Seçim Var’

Onedio Medya
23.07.2015 - 15:11

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, AK Parti'nin hükümet kurmak istemediğini belirterek, 'Koalisyon görüşmeleri tiyatrodan ibaret. Kasımda seçim var' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Deniz Baykal, Antalya Korkuteli İlçe Örgütü'nü ziyaret etti. Eski milletvekilleri Osman Kaptan ve Tuncay Ercenk ile parti yöneticilerinin de eşlik ettiği Deniz Baykal, ilçe binasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Suruç'ta yaşanan olaylara değinen Deniz Baykal, 'Diğer ülkelerdeki müslümanların kendi aralarındaki çatışmalardan kaynaklanan acı olaylar dolayısıyla çok üzülüyoruz. Bu üzüntülerimizi her fırsatta dile getirip, kendi ülkemizde olmadığı için şükür ediyorduk. Yurtdışında tanık olduğumuz acı olayların her an bizi de içine alabileceğini, bu olayların Türkiye'mizde de yaşanabileceğini bize çok acı bir şekilde gösterdiler. Bundan büyük üzüntü duyuyoruz. Hatırlarsınız çok uzun süredir Türkiye'de izlenen yanlış politikaları eleştiriyor, 'Bu politikalar Türkiye'yi de Ortadoğululaştırabilir, bu savaşa taraf olmayın yoksa bizi de bu savaşın içine çekebilirler' diyorduk' dedi. 

'BAŞKA ÜLKEDE HÜKÜMET İSTİFA EDER'

Dünyanın başka bir ülkesinde böyle bir saldırı sonrasında meclisin hemen toplanacağını aktaran Deniz Baykal, 'Derhal meclis toplanır, hükümet istifa eder, yeni bir politika izlenirdi. Ancak burası Türkiye, normal olmayan normalmiş gibi gösteriliyor ama acı da olsa CHP'nin Suriye politikasındaki tutumunun ne kadar haklı olduğunu gördük' diye konuştu.

'HAZİRAN'DAN SONRA ÜLKEDE RAHATLAMA OLDU'

Türkiye'de 13 yıllık dönemde en olumlu gelişmenin 7 Haziran'da yaşandığını kaydeden Deniz Baykal, '7 Haziran seçimlerinde halk hükümete 'sizi beğenmeyenlerle uzlaşın' talimatı verdi. 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkede bir siyasi rahatlama oldu. Siyasete memnuniyet geldi. Siyasi kutuplaşma yaşanmamaya başladı' diye konuştu.

'CUMHURBAŞKANINA 'GERİ ÇEKİLİN' DEDİM'

Seçimden sonra Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmeyi de anlatan Baykal, 'Cumhurbaşkanına 'artık geri çekilmeniz lazım' dedim. 'Millet yanlış yaptı demeyin gereğini yapın' dedim. Ben bu görüşmeyi yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı basın açıklaması yaptı ve açıklamasında benim söylediklerimi söyledi. 'Egolarımızdan sıyrılalım' dedi. Bu çok önemli bir özeleştiridir' dedi.

'SÖZLERİNİ YERİNE GETİRMEDİLER'

Meclis başkanlığı seçimleriyle ilgili konuşan Deniz Baykal, 'Genel başkanımız benim aday olmamı istedi. MHP de 'Biz AKP seçilmesin diye ne gerekiyorsa yaparız' dedi. Zaten seçim sürecinde de MHP sürekli AKP'ye karşı bir tutum gösteriyordu. Ama bu söylediklerini yerine getirmediler. Grup başkan vekilleri bile bana destek vereceklerini Levent Gök aracılığı ile söyledi. Ama Bahçeli normal olanı yapmadı. Eğer kendilerine saygı duysalardı AKP'nin karşısındaki adaya oy verirlerdi' diye konuştu. 

'BENİ İSTEMİYORLARSA SÖYLERLERDİ'

MHP'nin neden böyle bir tutum sergilediğini de çok iyi bildiğini söyleyen Baykal, 'Bahçeli kendisi söylüyor 'ana muhalefet olacağım' diye. Yani CHP'yi etkisizleştirerek, CHP'nin yerine geçmeyi istiyor. Bunu da açıktan belli ediyor. Başka bir açıklama olamaz. Eğer MHP beni istemiyorsa gelirdi seçimden önce söylerdi, ben de bunu anlayışla karşılardım. Çünkü meclis başkanlığı seçimlerinde tarihi bir fırsat kaçtı' dedi.

'KASIMDA SEÇİM VAR'

AK Parti'nin hükümet kurmak istemediğini vurgulayan Deniz Baykal, 'MHP zaten tutumunu belli etti. Yani, koalisyon görüşmeleri artık tiyatrodan ibaret. Kasımda seçim var' dedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0