Görüş Bildir
Haberler
Baykal Kasetini Yayınlayan Site Ödüllendirildi mi?

Baykal Kasetini Yayınlayan Site Ödüllendirildi mi?

adem kara
28.03.2014 - 11:42

Baykal Kasetini Yayınlayan Site Ödüllendirildi mi?

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Deniz Baykal kasetini Türkiye'de ilk olarak yayımlayan habervaktim.com sitesine o dönem host (sitenin çalışması için sunucularda alan ayırmak) hizmeti veren firmanın sahibinin iddiasını köşesine taşıdı.

Fatih Altaylı'nın Habertürk gazetesinde yayınlanan yazısında konuyla ilgili bölüm şöyle: 

'Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı'ndan istifasına yol açan kaseti 'ilk kim' yayınladı' diye sordum dün. Aslında birkaç hafta önce, 'Kim yayınladı dikkat edin' demiştim, ama dün'Hatırlıyor musunuz?' diye sordum. Epey bir hatırlayan olmuş. Ama yanlış hatırlayanlar çoğunluktaydı. Hatırlayanlardan birisi ise çok önemli bilgiler yolladı. Buyurun beraber öğrenelim: 

'Sayın Altaylı,

'Baykal'ın kasetini ilk kim yayınladı?' diye sormuşsunuz. Sanırım bu sorunun 1. dereceden muhataplarından biriyim. Adım Hakan N. 

Şu anda aktif olarak hizmet vermeyen TEKLAN internet erişiminin eski sahibiyim.O günü çok net hatırlıyorum. Şirketteki 'helpdesk' çocuklar, 5-6 sivil polis geldiğini ve habervaktim.com makinelerini soruyorlar diyehaber verdiler. O günlerde, habervaktim.com'u host eden makineler bizim şirketteydi. 500-600 civarında müşterimiz olduğundan, hangisi kimdir, nedir ve ne değildir bilmezdim. 

'Hayrola, dertleri neymiş?' diye sorduğumda net bilgi alamadım, ama mahkeme kararları varsa yardımcı olunması talimatını verdim. 

O zaman mahkeme kararlarının anlam ifade ettiğini bilmenizi isterim, özellikle altını çizerim. Yer sağlayıcı olarak içeriğin ne olduğunu bilmediğimden, çok fazla tepki de göstermedim. 

Sayın Altaylı, Emin olabileceğiniz nokta, bu karar ne Başbakanlık'tan ne de TİB'den geliyordu. Bildiğiniz kişisel başvuru sonucu alınmış 'savcılık' kararıydı. Ben ise konunun ne olduğundan dahi habersiz, illegal bir oyun sitesi gibi bir şeyle ilgili olduğunu düşünüyordum. 

Öğleden sonra polis baskını ciddi bir soruna dönüşmüştü. Gelen polisler makineye el koymuş, ama makine Raid 5 olduğundan ve/veya bilgiler silinmeye kalkışıldığından ilgili makine toparlanmıyordu. Şirket içi kameralarla bu durumu görüntüledik. Müşterinin makinesine bir şey olursa sorumluluk bizim başımıza kalmasın diye. 

...Konunun Baykal ile ilgili olduğunu, daha sonra internet sitelerine düşen haberler ve kapıya gelen naklen yayın arabaları sayesinde öğrendik. Bu olaydan sonra habervaktim.com internet sitesi hosting hizmetini bizden almayı bıraktı. Her ay bize binlerce TL ödemekten kurtuldular; çünkü Türk Telekom tarafından 'bedava hizmetle' ödüllendirildiler. O olaydan bu yana, yani Sayın Baykal'ın o görüntülerini yayınladıkları o günden bu yana Türk Telekom'dan 'bedava hizmet' almayı sürdürüyorlar. Bu yazdıklarımı kimse yalanlayamaz. Çünkü bu siteler, haberleri silseler bile aslında internette hiçbir şey silinemez. Bilginiz olsun istedim.'

Yazının tamamını okumak için tıklayınız 

Cumhuriyet.com.tr

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0