Görüş Bildir
Haberler
Boğazına Salam Takılan Köpeği, Suni Teneffüs ve Kalp Masajı ile Hayata Döndüren Kahraman

etiket Boğazına Salam Takılan Köpeği, Suni Teneffüs ve Kalp Masajı ile Hayata Döndüren Kahraman

ozcanmine
26.03.2019 - 17:25

Rize'nin Kendirli Beldesi'nde yaşayan Ömer Yılmaz, aniden fenalaşan köpeğine yaptığı kurtarma çalışmasıyla görenleri kendine hayran bıraktı. Boğazına yemek takılan köpeğe ilk olarak kalp mesajı yapan Yılmaz, daha sonra suni teneffüs yapmaya başladı. Yılmaz'ın çabaları olumlu sonuç verince beldede 'kahraman' ilan edildi.

Köpeklere mama verirken hareket etmediğini gördü.

Köpeklere mama verirken hareket etmediğini gördü.

İHA'nın aktardığına göre, Rize'nin Kendirli Beldesi'nde meydana gelen olayda, köpeklere yemek veren Yakup Gör, ağzı fazlaca dolan bir köpeğin park etmiş bir aracın altına kaçtığını ve belli bir süre çıkmadığını gördü. Köpeğin aracın altından çıkmadığını fark eden Gör, eline aldığı süpürgeyle köpeği aracın altından çıkardı. 

Köpeği aracın altından çıkardığı sırada hareket etmediğini fark eden Gör, o sırada yoldan geçen Ömer Yılmaz'dan yardım istedi.

Önce kalp masajı daha sonra suni teneffüs yaptı.

Önce kalp masajı daha sonra suni teneffüs yaptı.

Başlarda köpeğe ne olduğunu anlamaya çalışan Yılmaz, daha sonra köpeğe kalp masajı yapmaya başladı. Elindeki suyla köpeğin yüzünü yıkayan Yılmaz, hareket etmeyen köpeğe suni teneffüs yapmaya başladı. Yılmaz'ın bu çalışmaları ise olumlu sonuç verdi. Hareketsiz yatan köpek yavaş yavaş ayılmaya başladı. 

Yılmaz, yaşanan olayı şöyle anlattı: “Yakup arkadaşımız burada hayvanları yedirirken içlerinden bir tanesinin boğazına salam tıkandı. Sonra bana seslendi müdahale ettik ona. Boğazında kalan salam parçasını çıkarttık. Şoka girdi hayvan, baygınlaştı, nabzı falan düştü. Suya soktum şoktan çıksın diye. Sonra da suni teneffüs yaptım ve hayvan yeniden canlandı. Biz de mutlu olduk. Mutlu olmamak elde değil sonuçta bir can kurtuldu. Bu insan da olabilirdi. İnsan olmuş hayvan olmuş hiçbir fark eden bir şey yok sonuçta can yani.” 

Arkadaşları ve belde halkı tarafından 'kahraman' ilan edildi.

Ömer Yılmaz'ın bu çabaları sosyal medyada da takdirle karşılandı. 👇

Ömer Yılmaz'ın bu çabaları sosyal medyada da takdirle karşılandı. 👇
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
478
278
46
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
vOLCano

adamsın

pofuudk20

sen ne iyi yüreklisin inşallah karşılığını misliyle alırsın🙏🏼

Elif Utkun

Kocaman bi Helal adam adam