Görüş Bildir
Haberler
Bay Balin: 'İlk Türk Robotu Olmaktan Gurur Duyuyorum'

Bay Balin: 'İlk Türk Robotu Olmaktan Gurur Duyuyorum'

FreiGeist
21.10.2015 - 10:59

Türkiye'deki ilmi ve teknolojik gelişmeleri bir robotun ağzından dinledik. Balinler firmasının iki aylık bir çalışma sonunda gerçekleştirdikleri robot 'Bay Balin' dün bir basın toplantısı düzenleyerek Türkiye'nin dünya teknolojisindeki yerini anlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'İlk Türk robotu' olmakla gurur duyduğunu açıklayarak toplantıyı açan Bay Balin, Türkiye'de yapılamayacak bir şey yok. Mühendislerimiz branşlarında uzmanlaşmış kişilerdir' dedi. Ancak ülkemizdeki en büyük eksikliğin bu mühendisleri bir araya getirecek müteşebbis yokluğu olduğunu söyleyen robot Bay Balin şöyle devam etti:

'Ayrıca ülkelerin ilerleyebilmeleri için ekonomik güç gerekir. Japonlar ekonomilerini taklitçilikle güçlendirdiler. Bundan sonra, kendi yaratıcılıklarının ön planda olduğu çalışmalara başladılar. Türkiye de aynı yolu takip ederse, kısa zamanda teknoloji açıdan gelişmiş ülkeler arasına girebilir.'

İlk Türk robotu Bay Balin dünya teknolojisini de şu şekilde değerlendirdi:

'Teknoloji bir çeşit mirastır. Buluşlar bir sonraki nesle bırakılır. Sürekli olarak artmakta olan bu mirası belli kişilere mal edemeyiz. Teknolojide bütün insanların emeği vardır.'

Robotun ikramı

Bilim ve teknoloji üzerine yaptığı konuşmasını konu ile ilgili birkaç atasözü ile noktalayan Bay Balin, toplantıya kısa bir süre ara vererek, misafirlere meyve suyu ikram etti ve hatırlarını sordu. 

Daha sonra kendisine yöneltilen sorulara cevap veren Bay Balin, yüzde 90 yerli, yüzde 10 ithal parçalardan meydana geldiğini, fakat yüzde yüz Türk emeği ile 'bu hale geldiğini' söyledi. 

Kendisine ilk Türk robotu olarak reklamcılık görevi verildiğini belirten Bay Balin, 'Önümüzdeki aylarda eşim ve çocuğumun da yapımları tamamlanacak, bu görevi ailece üstleneceğiz' dedi. 

Bay Balin bunun dışında firma yetkililerinin Balin ailesini örnek alarak yeni robotlar geliştereceğini ve bu robotların tekstil sanayiinde kullanılacağını sözlerine ekledi. 

7 milyonluk robot 3 lisan konuşuyor 

Türkçe dışında İngilizce ve Almanca da konuşabilen ve çok iyi dans eden 7 milyon liralık robot, reklamcılık konusundaki ilk çalışmasına İstanbul'da düzenlenecek olan Cumhuriyet Bayramı törenlerinin konuşmasını yaparak başlayacak.

Tercüman

Back to the Future serisini Turkcell TV+ ile izlemek için tıklayın.

Back to the Future serisini Turkcell TV+ ile izlemek için tıklayın.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
17
5
4
4
2
0