Görüş Bildir
Haberler
Bavulları Hazırlayın: TripAdvisor'ın Seçtiği 2017'nin En Popüler 25 Varış Noktası

Bavulları Hazırlayın: TripAdvisor'ın Seçtiği 2017'nin En Popüler 25 Varış Noktası

Taner Bayram
29.03.2017 - 15:48

Dünyaca ünlü seyahat sitesi TripAdvisor kullanıcıları, Travellers' Choice (Seyyahların Seçimi) Ödülleri kapsamında 2017 yılının En Popüler 25 Varış Noktası'nı belirledi. Biz de bu harika destinasyonları sizlerle paylaşmak istedik. 

Varış noktaları ile ilgili açıklamaları da TripAdvisor'dan derledik. Yolunuz açık olsun! ✈️

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Cusco, Peru

25. Cusco, Peru

Inka imparatorluğunun muhteşemliği ve Andların baroku, Cuzco’nun taş caddelerinde birlikte poz veriyor. Bunun üstüne Qoriacancha sarayı ve Santo Domingo Kilisesi eklenerek muhteşem bir birleşim meydana getiriyor. 

Amerika-Amerika yerlisi ve Mestizo kültürünün yüksek irtifadaki bu birleşme noktasında alışılmadık tekstiller, hayat dolu yaz festivalleri ve arkeolojik kalıntılar keşfedeceksiniz.

24. Bora Bora Adaları

24. Bora Bora Adaları

Turkuvaz renkli lagünler, yumuşak beyaz kumlar ve koyu turuncu gün batımları adada o kadar romantik bir manzara oluşturur ki bir kez daha vurgularlar. Mercan Bahçeleri veya Tupitipiti Noktası etrafında gezinirken tropikal balıklarla kaynaşırsınız veya rehbersiz bir turda, bir zamanlar volkanik olan Otemanu Dağı'nın muhteşem manzaraları içinize işlerken rahatlarsınız. 

Lagoonarium'da köpek balığı besleyenleri seyredebilir ve kaplumbağalarla birlikte yüzebilirsiniz. Günü, adanın iyi Fransız restoranlarından birinde lezzetli bir yemekle ve ardından yıldızların altında tropikal bir kokteyli yudumlayarak taçlandırın.

23. Katmandu, Nepal

23. Katmandu, Nepal

Nepal'in başkenti tarihî yerler, antik tapınaklar ve büyüleyici köylerle dolu bir vadi ile çevrilidir. Durbar Meydanı anıtları arasında yerliler ve hayvanlar ile kaynaşın ya da hareketli Thamel Bölgesi'nde dağ yürüyüşçülerine katılın. Yerel sanatkârların seçkin çalışmaları için dükkânları gezin.

22. Grand Cayman, Cayman Adaları

22. Grand Cayman, Cayman Adaları

Grand Cayman’in yoğun rıhtımlarından ne kadar uzaklaşırsanız o kadar çok huzur ve sessizlik bulursunuz. Stingray City’de dingin suların arasında vatozların size eşlik ettiğini görürsünüz. 

Şehre yaklaştıkça da turistlerin Karayipler’deki herhangi bir yerde bulunabilecek en iyi masaj ve spa hizmetinin sunulduğu yerlerle karşılaşma olasılığınız yüksek.

21. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

21. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Dubai; modern kültürle tarihin, macerayla dünya standartlarında alışverişin ve eğlencenin harmanlandığı bir destinasyondur. Dubai Opera’da bir şova gidin, Burç Halife’nin tepesinden şehir merkezini izleyin ve bir öğleden sonranızı Dubai Koyu’nda altın, tekstil ve baharat pazarlarını keşfederek geçirin. 

Heyecan arıyorsanız sıcak hava balonuyla çöldeki kum tepeleri üzerinde gezinebilir, IMG Worlds of Adventure’da yüksek hızlı araçlara binebilir veya Palm Cumeyra’da hava dalışı yapabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Playa del Carmen, Meksika

20. Playa del Carmen, Meksika

Playa del Carmen, capcanlı deniz yaşamı ve şaşırtıcı sualtı mağaralarıyla dünyadaki en iyi dalış bölgelerinden biridir. Kara tarafında Playa, bir zamanlar buradaki balıkçı köyünün daha hareketli ve modern bir versiyonu olmuştur. 

Golf sahasında iyi bir vakit geçirebilir veya Jungle Place hayvan barınağında oyunbaz örümcek maymunlarına el sallayabilirsiniz. Coba Mayan Köyünün antik kalıntılarını keşfedin veya 5. cadde boyunca alışveriş yaparken insanları hayranlıkla izleyin.

19. St-Martin, St Maarten

19. St-Martin, St Maarten

60 kilometre kare alan içindeki iki ada kolonisini ziyaret edin. Ada hem kentsel hem de vahşi, yağmur ormanları, beyaz plajları ve inanılmaz mağaraları ve doğal hayatıyla son derece çekici.

18. Rio de Janeiro, Brezilya

18. Rio de Janeiro, Brezilya

Brezilya'nın mücevheri olan bu şehre âşık olabilirsiniz. Dünyanın en büyük Art Deco heykeli olan Christ the Redeemer ziyaretçileri Corcovado Dağı'na çağırmaktadır. Rio'nun Karnaval partileri, ziyafet, müzik, dans ve kostümlü eğlenceler içeren başlı başına bir dünyadır.

17. Ambergris Caye, Belize

17. Ambergris Caye, Belize

Heyecan verici olmasını sağlayacak kadar olanaklara sahiptir, ama sürekli gelip giden kalabalık turist yığınları arasında sıkışıp kalacağınız fazla gelişmiş bir yer de değildir. Belize’deki en büyük bataklık olan bir mangrov bataklığı bu beyaz kumlu adanın kalbidir, kumlu yollarda başlıca ulaşım aracı ise golf araçlarıdır. 

Resiflere dalmayı sevenler ise Belize Barrier Resifi’ne ve 120 metre derinlikte bir kireç taşı oluşumu olan, melek balıkları, elkhorn mercanları, çöpçü karidesler ve sarkıtlarla dolu Blue Hole’a bayılacaklar

16. Marakeş, Fas

16. Marakeş, Fas

Gerçekten büyülü bir yer olan “Kızıl Şehir” Marakeş pazarlarla, bahçelerle, saraylarla ve camilerle doludur. Tarihi Medine'nin sıcakkanlı avlularını keşfetmek ve dar sokaklarını dolaşmak koca bir günü kolayca doldurabilir. Medine'yi tanımak için istihkamlı duvarları boyunca yürümekten daha iyi bir yol yoktur. 

Surlarda yürüyerek veya bisikletle dolaşabilirsiniz. Sakin Jardin Majorelle'de iç huzuru bulabilir veya şehrin tarihî camilerinden birinin güzelliğini hayran hayran seyredebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Roatan, Bay Adaları

15. Roatan, Bay Adaları

Roatan su sporları ve ekoturizm sevenler için tam bir cennet. Ayrıca seyyahlar, Carambola Botanik Bahçesi'nde gezinti, Stone Castle Cameo Factory gezisi veya at sırtında plajları keşfetme gibi muhteşem etkinliklerden hangisini seçeceğini bilemezler.

14. St. Petersburg, Rusya

14. St. Petersburg, Rusya

Gogol, Çaykovski ve Dostoyevski gibi kültürel figürlere ev sahipliği yapan St. Petersburg, monarşinin sonuna, Bolşevik ayaklanması ve 1917 devrimi gibi tarihi olaylara tanıklık etmiştir. 

Yüzlerce müze ve tiyatroları ile St. Petersburg, Rusya'nın kültürel kalbidir ve Kış Sarayı, Kazan Katedrali ve Peter ve Paul Kalesi gibi mimari cevherlere sahiptir. Eğlenmek için ise şehrin ana caddesi Nevskiy Prospect'e gidiniz.

13. Hoi An, Vietnam

13. Hoi An, Vietnam

Orta Vietnam kıyısındaki bu şehir, 15 - 19. yüzyıllardaki önemli Güney Asya ticaret limanı konumunun iyi korunmuş örneklerinden biridir. Sırt çantalı gezginler arasında zaten popüler olan bölge, turistlerce de daha fazla tanınmaya başlamıştır. 

Her ay yılının 14. gününde, şehrin elektrik ışıkları kapatılarak geleneksel renkli fenerler yakılmaktadır. Japon Kapalı Köprüsü ve Quan Cong Tapınağı, görülecek yerlerdendir. Şehrin uzman terzilerine ısmarlama kıyafetler diktirebilirsiniz.

12. Jamaika

12. Jamaika

Jamaika aslında Afrika, Asya, Avrupa ve Orta Doğu kültürlerinin bir birleşme noktasıdır. Bu çeşitliliği güçlü zanaat geleneğinde, sanatlarında ve kendine özgü yemek kültüründe de (örneğin, ake, tuzlama balık, kızartılmış ekmek ağacı) görürsünüz. 

Tatilinizi ünlü uçurumdan atlama noktası Negril Kayalıklarında yeni zirvelere taşıyın. Jamaika’da, upuzun plajlar, bozulmamış koylar, engebeli dağlar, şelaleler, mağaralar ve güneş ışığının yanında, sörf, at gezintileri ve yunuslarla yüzme olanakları da vardır. Atlayın!

11. İstanbul, Türkiye

11. İstanbul, Türkiye

İstanbul da kendine bu önemli listede yer buldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Phuket, Tayland

10. Phuket, Tayland

Phuket Adası, ziyaretçilerine mavi lagünlerden, pembe günbatımlarına ve turuncu renk cüppe giymiş keşişlere kadar çok geniş bir yelpazede görsel şölen sunmaktadır. 

Üç tekerlekli Tuk Tuk araçları, taksiler, otobüsler ve uzun tekneler, ziyaretçileri bu mucizeler arasında gezdirir. Phuket'in güney kıyısında son derece popüler plajlar bulunmaktadır. Kuzey kıyısı ise daha sakindir. Koh Phi Phi, Phang Nga Bay ve Patong Plajı popüler mekanlar arasındadır. 

Yapılabilecek aktiviteler arasında dalış, şnorkel ile yüzme, rüzgar sörfü ve yelkencilik sayılabilir. Denizden uzak bölgelerde, ormanlık tepeler, dağlar ve kayalıklar keşfedilmeyi beklemektedir.

9. Prag, Çekya

9. Prag, Çekya

Prag'ın bohem büyüsü ve masalsı özellikleri onu plajlardan yorulmuş ve kendilerini kültüre vermek isteyen tatilciler için mükemmel bir mekan haline getirmektedir. 

Tüm günü Prazsky Hrad'ı (Prag Kalesi) keşfe ayırabilirsiniz, sonra ise klasik bir Çek tavernasında sağlam bir yemek yiyebilirsiniz. Eski Şehir Binasına ve Astronomik Saat'e hayranlıkla baka kalmadan önce biraz vakit ayırarak Eski Şehir Meydanı'nda dolaşın. 

Prag'ın en iyi barları bodrum katlarındadır, buralardaki tarihî publar geleneksel bir tumba gecesi için muhteşem bir mekan oluşturur.

8. Siem Reap, Kamboçya

8. Siem Reap, Kamboçya

Sabahın ışıkları Angkor Wat'ın devasa tapınaklarını ve harabelerini aydınlatmaya başlarken, basit bir Siem Reap gün doğuşu çok derin bir olay hâlini alır. 

Antik yapılar, dünyadaki en büyük dini komplekslerden birinin içinde bulunmaktadır. Kompleks ve 12. yüzyıldan kalma Angkor Thom Kraliyet Şehri, Siem Reap'i ziyaret etmenin başlıca nedenleri sayılır. 

Kamboçya Kültür Köyü'nde ulusal tarihle ve Kmer stili alışveriş barakaları, yiyecek satanlar ve barlarla tıka basa dolu olan Angkor Gece Pazarındaki yerel pazarlık uygulamaları ile ilgili bir derse katılın.

7. Barselona, İspanya

7. Barselona, İspanya

Bir zamanlar Salvador Dali'nin yaşadığı ve İspanyol Katalan mimar Antoni Gaudí'nin çeşitli şehir binalarını tasarladığı Barcelona biraz gerçek üstü bir his verir. 

Gaudí'nin Sacred Family Kilisesi'ne adımınızı attığınızda aynaların içine düşmüş gibi olursunuz; bu seyahate Güell Parkını ziyaret ederek devam edebilirsiniz. 

Las Ramblas'ta bir kaldırım kafesinde sangria yudumlarken, ışıltılı sokak sanatçılarını izleyin, sonra tapas barlarda dolaşarak kendinize bir şölen sunun.

6. Girit, Yunanistan

6. Girit, Yunanistan

Girit adası, erişmiş turkuaz denizinde yüzen bir Yunan mücevheridir. Plajlar, yumuşacık kumlar ve düzgün şekilli çakıllarla ilahi bir şekilde uzanmaktadır. 

Tarihi ve mitolojik önemi göz ardı edilemez: Girit'in, tanrıların kralı Zeus'un doğum yeri olduğu söylenir, ayrıca Avrupa'nın ilk modern medeniyetinin yaşam bulduğu yerdir. 

Arkeolojik ve tarihî yerler bol miktarda olup, plajda güneşle yıkanan bir günde büyüleyici bir mola vermenizi sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. New York, ABD

5. New York, ABD

New York'u tek bir ziyarette fethetmek imkansızdır. Bunu yapmak yerine, görülmesi gereken yerlere gidin: Empire State Binası, Özgürlük Heykeli, Central Park, Metropolitan Sanat Müzesi; ardından kenarda köşede kalmış yerleri keşfetmek için The Cloisters'a gidin veya şehrin kütüphanelerinden birini ziyaret edin. 

West Village'in bohem tarzlı mağazalarına dalın veya Upper West Side'da kaliteli yemeklerin keyfini çıkarın. Grand Central Station içindeki capcanlı pazarlar size kesinlikle şehrin en iyilerini sunacaktır.

4. Roma, İtalya

4. Roma, İtalya

Roma da bir günde gezilemez. Şehir adeta dev bir dış mekan müzesinin sergi salonu gibidir; balkonları, açık hava pazarları ve parmak ısırtan tarihi yerleriyle tam bir gerçek yaşam kolajıdır. 

Trevi Çeşmesi'ne bozuk para atın, Colosseum ve Pantheon'da hayretten şaşırıp kalın ve Campo de'Fiori veya Via Veneto'da bir öğleden sonra alışverişi için cappuccino ile enerjinizi tazeleyin. 

Hayatınızdaki en güzel yemeklerden birini yemek istiyorsanız, taze hamur işlerine dalın, lezzetli kızarmış enginarı veya yumuşak bir sığır kuyruğu yahnisini deneyin.

3. Paris, Fransa

3. Paris, Fransa

Seine'de gezinerek ve Eiffel Kulesi ile Zafer Takı gibi simgelere hayranlıkla bakarak geçirilen bir günün ardından dinlenmek için bir kaldırım kafesinde çikolatalı ekmek ile oyalanmak…

Mükemmel Paris deneyimi boş vakitle canlılığı bir arada sunar, enfes yemekler ve Louvre'daki eserlerin keyfini çıkaracak yeterince zaman da vardır. Notre Dame'da ruhunuzu uyandırın. 

Marché aux Puces de Montreuil'de pazarlıklara girişerek güzel parçalar alın veya Marché Biologique Raspail'de hediyeliklere bakın, sonra hepsini taçlandırmak için Moulin Rouge'da bir şova gidin.

2. Londra, İngiltere

2. Londra, İngiltere

Mücevher niteliğindeki Buckingham Sarayı, Camden Pazarı…Londra'da tarih sanatla, modayla, yiyecekle ve iyi İngiliz birasıyla harmanlanmıştır.

Oxford Caddesindeki mağazaları gördüklerinde kıyafet düşkünlerinin ağzı sulanacaktır. Yemek meraklıları için, Harrod's mağazasında içecekleri kremalı çay veya balık ve patates kızartması satılan uygun bir yerde yiyebilecekleri taze balık, klasik bir Londra lezzetidir. 

Müzik ve kitap meraklıları Abbey Road ve Sherlock Holmes Müzesi'nde çıldırabilirler.

1. Bali, Endonezya

1. Bali, Endonezya

Endonezya Adası olan Bali, hem maceraperestler hem de huzurlu bir tatil isteyenler için favori bir mekân. Bali'nin beyaz kumsalının uzandığı deniz, dalış için mükemmel bir yerdir. 

Aynı zamanda da maymunların cirit attığı ve gizli taş tapınakların olduğu gür ormanları da keşfedilmeyi beklemektedir. Batur Dağı’na çıkmak için engebeli bir yoldan gitmek zorunda kalsanız da büyüleyici manzara bütün yorgunluğunuzu alacaktır. 

Ağrıyan kaslarınızı ise, Bali’nin lüks spa merkezlerinden birinde yaptıracağınız masaj ile dinlendirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
110
43
12
4
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
BwK

ben diyorum yağmurlu günde dolmuş kartımda para kalmamış şoförden rica minnet 3km ötedeki çarşıya zor attırdım kendimi sen diyon bora bora adaları

Hipergrafi

Ne Paris'i ne Londrası, ne Dubaği'si yahu. Hayatında belki de bir kez yapacağı bir tatilde bir şehir görmeyi hayal edenlere hayret ediyorum. Tamam çok güzel ... Devamını Gör

Malik Can

Mühendisim. Gece gündüz demeden patron tepemde. neyse ki bir vakit buldum,Tam bavulu topluyordum ki, aklıma biletim olmadığı geldi. Fiyatlara baktım aman tan... Devamını Gör