Görüş Bildir
Haberler
Batı, IŞİD'e Karşı Irak'a Yardım Boyutunu Arttırıyor

Batı, IŞİD'e Karşı Irak'a Yardım Boyutunu Arttırıyor

Batı Işid'e Karşı Irak'a Yardım Boyutunu Arttırıyor

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, Irak'taki gelişmelere ilişkin, İngiltere olarak silah talebini olumlu değerlendirebileceklerini söyledi. Fransa, Iraklı Kürtlere yönelik yardımın boyutunun arttıracağını açıkladı.

LONDRA

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Irak'taki gelişmelere ilişkin İngiltere'den silah talep edilmesi halinde, bu talebin değerlendirilebileceğini söyledi.

Hammond, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının Brüksel'deki toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, “İngiltere olarak silah tedarik edilmesi yönündeki herhangi bir talebi olumlu şekilde değerlendireceğinizi belirttik” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hammond, şu ana kadar Kuzey Irak’taki Kürtlerin silahlandırılması konusunda herhangi bir talebin gelmediği de belirtildi.

Brüksel’deki toplantıya ilişkin olarak ise Hammond, “Üye ülkelerle buluşarak, notlarımızı karşılaştırmamız, eylemlerimizi koordine etmemiz için bir fırsat” diye konuştu.

Irak’taki IŞİD varlığının büyük bir tehdit olduğunu ifade eden Hammond, bir an önce bu tehdide karşı Irak’ta “kapsayıcı” bir hükümetin kurulması çağrısında bulundu.

BBC Radio 4’e konuşan Liberal Demokratların eski lideri Lord Paddy Ashdown ise İngiliz hükümetine Kuzey Irak’taki Kürtleri silahlandırmaları yönünde çağrıda bulunarak, bu şekilde İŞİD’den kaçanların kurtarılabileceğini savundu.

Ashdown, İngiliz hükümetinin Ortadoğu konusunda toptan bir strateji oluşturulmasını talep ederek, “Bu krizde diplomasinin çok daha fazla oynayacak rolü var” ifadesini kullandı.

Fransa, bölgeye gönderdiği insani yardımın boyutunu arttıracak

Fransa, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırdığı Iraklı Kürtlere yönelik yardımın boyutunu arttıracağını açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum'la yaptığı telefon görüşmesinde, bölgede IŞİD'e karşı savaşan Kürtlere yapılan insani yardımın arttırılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hollande'ın 'Fransa'nın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin talepleri doğrultusunda, uluslararası çabalar noktasında kendi üzerine düşen görevi sonuna kadar yerine getirmektedir' ifadelerini kullandığı bildirildi.

Açıklamada, Barzani'nin talepleri doğrultusunda gerekli silah ve ekipman desteğinin sağlanacağı da bir kez daha dile getirildi. Fransa, 2 gün önce Irak'taki Kürtler için silah gönderileceğini duyurmuştu.

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/haberler/3740...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0