Görüş Bildir
Haberler
Bataryası Boş Telefonlar Havalimanlarından Geçemeyecek

Bataryası Boş Telefonlar Havalimanlarından Geçemeyecek

Ulaş
07.07.2014 - 16:01

ABD'ye gitmek isteyen yolculardan bazı bazı havalimanlarında uçağa binmeden önce akıllı telefonlarını açmaları istenecek. ABD Ulaştırma Güvenliği İdaresi (TSA), telefonları açılmayan veya bataryası boş olan akıllı telefonların uçağa sokulmasına izin verilmeyeceğini duyurdu.

ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, 'global tehdit koşullarının' değerlendirilmesi ve güvenlik prosedürünün gözden geçirilmesi kapsamında geçen hafta yolcular için bekleme zamanını uzatacak artırılmış önlemlerin hayata geçirilmesini istemişti.

Johnson Pazar günü NBC televizyonuna verdiği demeçte, 'Bu, aşırı tepki verilecek ya da üzerinde çokça spekülasyon yapılacak bir durum değil.' diyerek ABD'ye yönelik devam eden tehditlerin altını çizdi. Johnson demecinde belli havalimanlarından veya tehditlerden ise bahsetmedi.

Konuya yakın bir kaynak, geçen haftaki yönetmeliğin Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'daki düzinelerce havalimanında hayata geçtiğini söyledi.

Georgetown Üniversitesi profesörü ve güvenlik uzmanı Bruce Hoffman konuyla ilgili yorumunda, önlemlerdeki bu değişimin saldırganların elektronik cihazları kullanarak metal olmayan bombalar yapmalarından duyulan endişenin yansıması olduğunu belirtti. Bu tarz bombalar havalimanlarındaki olağan güvenlik taramaları sırasında tespit edilemeyebiliyor.

TSA 2012 yılında da bu tarz bombalar ile ilgili bir uyarı yayınlamıştı. Hoffman, yolcuların uçaklara binmeden önce akıllı telefonlarını açma zorunluluğunun zaten yürürlükte olduğunu ancak 'artık daha yoğun bir şekilde bu prosedürün' uygulanacağını ifade etti.

Hoffman, 'acelesi olan yolcular için havalimanlarında tüm şarj cihazlarının olup olmadığını merak ediyorsunuzdur.' dedi.

TSA Pazar günkü açıklamasında, 'Yetkililer, yolculardan içerisinde akıllı telefonların da olduğu bazı cihazlarını açmalarını isteyebilir. Gücü olmayan cihazların uçaklara sokulmasına izin verilmeyecek. Bu yolcular ek güvenlik taramasına da maruz kalabilirler.' dedi.

Johnson ise geçen haftaki açıklamasında havacılık güvenliğinin 'görünen ve görünmeyen' önlemleri içerdiğini ve ABD'nin bilgileri yabancı müttefikleri ve havacılık sektörü ile paylaştığını söyledi.

Her ne kadar ABD doğrudan diğer ülkelerdeki havalimanlarının kurallarını düzenleyemiyor olsa da bu ülkelerdeki havalimanları ABD şehirlerine aktarmasız ulaşım için TSA'nın koyduğu belli güvenlik şartlarını yerine getirmeleri gerekiyor.

  • WSJ
Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0