Görüş Bildir
Haberler
Başta Saçma Gelen, Ardından Akla Yatan Fikir: "Mars'ı Atom Bombalarıyla Bombalayalım!"

Başta Saçma Gelen, Ardından Akla Yatan Fikir: "Mars'ı Atom Bombalarıyla Bombalayalım!"

AbSurDMaN
14.09.2015 - 17:28

Sonuçta neden olmasın? Anlatalım:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elon Musk ismini az çok duymuş, kendisini de yine az çok tanımışsınızdır.

Elon Musk ismini az çok duymuş, kendisini de yine az çok tanımışsınızdır.

Kendisini tanımak isteyenleri şu içeriğe alalım, dur şimdi heyecan yaptım ne Mars'ı ne bombası diyenlere de özet geçelim: Elon Musk bir iş adamı, girişimci, yatırımcı ve hayalleri gökyüzünün ötesinde olan biri.

Gerçek dünyanın Tony Stark'ı olarak bilinen Elon Musk'ın hayali, kızıl gezegen Mars

Gerçek dünyanın Tony Stark'ı olarak bilinen Elon Musk'ın hayali, kızıl gezegen Mars

Hedefi 10-20 yıl içinde Mars'a insan göndermek olan bir insandan bahsediyoruz. Şirketiyle geri dönüşümlü roketler üzerinde de çalışan Elon Musk, 'Şimdiden yaşamı Dünya'nın ötesine taşımamız oldukça önemli. Bu, Dünya tarihinin dört milyar yıllık süresinin sonundaki ilk imkanımız ve bu pencere uzun bir süre boyunca açık kalabilir -ki öyledir diye umuyorum- ya da kısa bir süreliğine açık kalabilir. Tedbirli olmalıyız ve şimdiden bir şeyler yapmalıyız' diyor. Bir şekilde başka bir gezegende kolonileşmemiz gerek diyor.

Ama nasıl?

Güneş Sistemi'nde Dünya'dan taşınmak zorunda kalsak gidebileceğimiz ilk gezegen Mars ama malum Mars'ta atmosfer var ama bize kadar yok. Bu ortamda ancak dev kubbeler altında Dünya şartları oluşturulduğunda yaşanabilir. Bize orada atmosfer lazım.

Peki biz Mars'ta atmosfer oluşturabilir miyiz? Geçtiğimiz günlerde bir talk show'a katılan Elon Musk'a kulak verelim:

İşe yarar mı ki?

İşe yarar mı ki?

Bilim insanlarına göre evet. Zaten Mars gezegenini 'dünyalaştırma' konusu epey zamandır düşünülen, projelendirilen bir olgu. Mars'ta insanların yaşadığı bir ortam kurulduktan sonra Mars'ın kutuplarının hidrojen bombaları ile patlatılması, bunun ardından on yıl içinde sera etkisiyle sıcaklıklarda yükselme ve su kaynağında artış sağlanması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bunun öncesinde pekala atom bombaları da kullanılabilir.

İnsanlı yolculuklardan önce yapılacak bombalama seferleriyle Mars üzerinde şansımızı deneyebiliriz.

Kaybedecek neyimiz var?

Kaybedecek neyimiz var?

Devletlerin kendi güvenliklerini sağlama almak adına ve diğer ülkelere tehdit unsuru olarak bulundurdukları atom bombalarından başka kaybedecek bir şeyimiz yok. Bunları kullanarak Mars'ta canına kast edeceğimiz herhangi bir yaşam formu da yok. Hem dünyadaki hali hazırda bulunan atom bombalarından bu yolla kurtulduğumuzu düşünsenize, en azından dünyayı böylesine yıkıcı risklerden korumuş oluruz. Gerçi atom bombası üretebilen ülkeler ellerindekileri Mars'a yollasa bile yenilerini yapacaklardır ama böylesi bir barış ortamını düşünmek bile güzel.

Eğer gerçekleştirilirse gezegenimizde milyarlarca insanın ölümüne sebep olabilecek bombalarla başka bir gezegende hayat oluşturmaya çalışmamız epey ironik olacak.

Ama başta dediğimiz gibi, neden olmasın?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
93
18
15
14
6
5
4