Görüş Bildir
Haberler
Başsavcılık: 'Çakıcı'nın Tahliyesi Şu Anda Mümkün Değil'

Başsavcılık: 'Çakıcı'nın Tahliyesi Şu Anda Mümkün Değil'

Onedio Medya
17.08.2016 - 15:29 Son Güncelleme: 19.08.2016 - 10:23

Hükümet tarafından hazırlanan ve dün Resmi Gazete'de yayımlanan kanun hükmünde kararname kapsamında 38 bin mahkûm için tahliye kararı verildi. Alaattin Çakıcı'nın da bu karardan faydalanabileceği ileri sürülmüş, Çakıcı'nın avukatı Can Sevinç, sosyal medyada müvekkilinin tahliye edileceğini duyurmuştu. Ancak avukat Sevinç cezaevi önünde yaptığı açıklamada, 'Bize en son cezaevi idaresinden söylenen durum, Edirne'de 11 günlük hücre cezamız vardı, bu nedenle tahliye olamıyor.' dedi. 

Tahliye talebini değerlendiren Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada Çakıcı'nın şu anda yeni düzenlemeden yararlanmasının ve tahliyesinin mümkün olmadığını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alaattin Çakıcı'nın avukatı Can Sevinç, cezaevi önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Çakıcı'nın tahliyesiyle ilgili yetkili mercilerle görüştüklerini belirterek, şunları söyledi:

'Bize en son cezaevi idaresinden söylenen durum, Edirne'de 11 günlük hücre cezamız vardı, bu nedenle (müvekkilim) tahliye olamıyor ki bunu (cezayı) almadık çünkü Alaattin Çakıcı'nın sağlık kurulu raporları, hatta en son aldığı ve 2018'e kadar geçerli olan sağlık kurulu raporuna göre hücre cezası çekemez, çekmeyecektir fakat 2 kat verilmesi gerekirken 4 kat verilen ziyaretten men yasağı şu an önümüze geldi.'

Çakıcı'ya bu cezayı veren Edirne Savcısı Cevat Gül'ün şu an Fetullahçı Terör Örgütü üyeliğinden Edirne F Tipi Cezaevi'nde yattığını belirten Sevinç, 'Biraz önce Alaattin Çakıcı'nın yanından geldim. 'Benim için cezaevinde yatmak ya da yatmamak hiç fark etmez. Allah ne nasip ederse o olur.' diyor.' diye konuştu.

'Alaattin Çakıcı'nın tahliyesi ile ilgili şu an biz de tam net cevaplar alamadık. Dosya infaz savcılığında, her türlü kurumdan cevap bekliyoruz.' diyen Sevinç, 'Şu an tahliye ile ilgili net bir şey yok.' ifadesini kullandı.

Başsavcılıktan tahliye talebine olumsuz yanıt

Başsavcılıktan tahliye talebine olumsuz yanıt

Çakıcı'nın avukatının tahliye talebini değerlendiren Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çakıcı'nın şu anda tahliyesinin mümkün olmadığına karar verdi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, “Alaattin Çakıcı’nın suç cezalarının niteliği ve süresi itibariyle 671 sayılı kanun hükmündeki kararnamenin koşullu salıverilme ve denetimli serbestlik uygulanmak suretiyle kalan cezasının infazına ilişkin hükümlülükler lehine yapılan yasal düzenlemeden şu an itibariyle yararlanması ve tahliyesi mümkün değildir. Ceza infaz işlemlerinin yargı kararları doğrultusunda bulunduğu cezaevinde Alaattin Çakıcı infazına devam edecektir” denildi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Alaattin Çakıcı'nın yaklaşık 38 bin kişinin tahliye edileceği kanun hükmünde kararnameden yararlanacağı ileri sürülmüştü. 

Çakıcı'nın avukatı Can Sevinç sosyal medyada yaptığı paylaşımda 'Alaattin Çakıcı tahliye oluyor. Ailesi ve tüm sevenlerinin gözü aydın' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
47
47
14
10
10
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
uzundonlu_kisot

suçlulara hapis cezası vermek için suçlular neden çıkartılıyor ? mantık nerde ?

Mücahit Gülsarı

Ortalık vatan haini kahpe kaynıyoken bu adamların hapiste olması çok saçmaydı zaten.