Görüş Bildir
Haberler
Başkanlık Sistemine Destek Azalıyor: Halkın Yüzde 57'si Parlamenter Sistemi İstiyor

etiket Başkanlık Sistemine Destek Azalıyor: Halkın Yüzde 57'si Parlamenter Sistemi İstiyor

“Tüm sorunlara hızlıca çözüm bulacak” denilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne destek gün geçtikçe eriyor. MeroPOLL’un Aralık 2020 araştırmasına göre başkanlık sistemine destek 2020’nin son ayında yüzde 35’in altına düştü. Parlamenter sistemi isteyenlerin oranı ise yüzde 57,7.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aralık 2020’de başkanlık sistemine olan destek en düşük seviyesine indi. MetroPOLL’un Aralık ayı anketinde katılımcılara “Sizce Türkiye başkanlık sisteminde kalmalı mıdır yoksa güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeli midir?” sorusu yöneltildi.

Parlamenter sisteme geçilsin

Parlamenter sisteme geçilsin

Yurttaşların yüzde 57,7’si güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş yapılması gerektiğini düşünürken yalnızca yüzde 34.5’lik kesim Türkiye’nin başkanlık sisteminde kalması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Yüzde 7.8 ise “fikrim yok” yanıtını verdi.

AKP ve MHP'liler de parlamenter siteme yöneliyor

AKP ve MHP'liler de parlamenter siteme yöneliyor

Katılımcıların 24 Haziran seçimlerinde oy verdikleri partiye göre dağılımında ortaya çıkan tablo da dikkat çekici. Buna göre AKP seçmenin yüzde 22’si, MHP seçmeninin ise yüzde 45’i güçlendirilmiş parlamenter sistemden yana tavır aldı.

Araştırma sonucu önceki aylarla kıyaslandığında, 'güçlendirilmiş parlamenter sistem'e geçmek isteyenlerin oranında artış olduğu görüldü.

Araştırma sonucu önceki aylarla kıyaslandığında, 'güçlendirilmiş parlamenter sistem'e geçmek isteyenlerin oranında artış olduğu görüldü.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
131
53
22
10
9
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Bilgi ve iletişim çağının tavan yaptığı dönemde, kendi isteklerinin halk için uygun olduğuna yine kendisi karar veren bir otokratın eline tüm yetkileri tesli... Devamını Gör

cenigz han

Lan zaten referandumu da kaybetmişlerdi. Ta ki YSK eliyle SAHTEKARLIK yapıp, oldu bittiye getirene kadar.

xxx

Son 7 senedir ekonomi küçülüyor durmadan. 2013 de GSYH 970 milyar dolar iken 2020 sonunda 760 milyar dolar. 100 senelik cumhuriyet tarihinde hiç bir zaman ar... Devamını Gör