Görüş Bildir
Haberler
Basın Bülteni Dağıtımı Neden Faydalıdır?

Basın Bülteni Dağıtımı Neden Faydalıdır?

Pegarose
20.02.2014 - 16:10 Son Güncelleme: 20.02.2014 - 16:14

Basın bülteni dağıtımı neden faydalıdır?

Basın bültenleri yeni medya çağında şirketlerin mesajlarını yaymalarına ve tanıtımlarını yapmaları noktasında en önemli araçların başında geliyor. Günümüzde basın bültenleri şirketlere medyada (dergi, gazete, blog ve haber sitesi) yer edinmeleri konusunda önemli ölçüde  yardımcı oluyor. Basın bültenleri, bültene konu olan şirket ile ilgili arama motorunda etkili bir konumda yer almak açısından da ciddi bir avantaj sağlıyor.

Buna rağmen basın bültenlerinin medyada yer alması çoğu zaman pek mümkün olmuyor. Çünkü çoğu basın bülteni, haber olarak değerlendirilecek mecralara ulaştırılamadan çöp olup gitiyor. Bunun en önemli sebeplerinden biri profesyonel basın bülteni dağıtımı hizmeti almamak olarak ifade edilebilir. Basın bülteni dağıtımı hizmeti almamak hem zaman kaybı hem de prestij kaybı olarak işletmeye yansıyor.

Basın bülteni dağıtımı hizmeti almanın birçok faydası var. Bunlara değinecek olursak;

  • Hangi sektörde olduğuna ya da büyük olduğuna bakmaksızın tüm kuruluşlar basın bülteni dağıtımından yararlanabilir. Bir işletme şimdiye kadar medyada hiçbir şekilde yer almamış olabilir. Buna rağmen ticari yayınlarda, dergilerde, bloglarda, haber sitelerinde ve diğer tüm mecralarda haber olabilecek türde hikayeleri olabilir.Tabi ki bunları dile getirmediğiniz sürece tanıtımınızı yapamazsınız.

Basın bülteni dağıtımı oldukça düşük maliyetli bir iştir. Birçok kuruluş basın bültenini kendi yazar ama iş medyaya dağıtım olunca zor ve sıkıntılı bir süreç ile karşılaşılır. İşte bu noktada basın bülteni dağıtımı yapan şirketler devreye giriyor. Bu işlem sırasında firmanın yapacağı tek harcama basın bültenini doğru kişilere ulaştıracak bir dağıtım servisine ödeme yapması. Basın bülteni dağıtımı öyle sanıldığı kadar maliyetli bir iş değil. Ücretli reklâmlarla karşılaştırıldığında ucuz ve en uygun seçenek.

  • Şirketinizin medyadaki görünürlüğünü arttırabilirsiniz. Bu konu özellikle küçük iş ve işletmeler için büyük önem taşıyor. Büyük kuruluşlar da tüketicinin zihninde yer etmek için devamlı mücadele halinde olduğundan dolayı kendileri ile ilgili bültenlerin medyada yer almasını istiyor. Uzun vadeli bir basın bülteni dağıtım stratejisiyle müşterilerinize kim olduğunuzu, ne yaptığınızı ve neden size ihtiyaçları olduğunu anlatmanız kolay olacak. Zaman içinde gazetecilerin de dikkatini çekerek size daha fazla güvenmelerini sağlayabilirsiniz. Bu da bültenlerinizin haber olarak değerlendirilmesini daha da artırır.

  • Basın bültenleri faaliyet gösterdiğiniz sektörde sizin uzman olarak görünmenizde rol oynayabilir. “Bunun benim işletmeme ne faydası olacak?” diye sorabilirsiniz. İlk olarak müşterilerinizin güvenini kazanmış olursunuz. Bir kere size güvendiklerinde ise sizden alma konusunda daha istekli olacakları aşikardır. Ayrıca uzman olmak sağlıklı medya ilişkileri açısından da önemli bir nokta. Sektörünüzle ilgili bir konuda haber yapan  basın mensubu bilgiye ihtiyacı olduğu zaman ilk olarak size ulaşır.

  • İyi hazırlanmış basın bültenleri geniş alanlara yayılabilir. Bülten gönderiminde sadece yaygın medya değil yerel medya da göz önünde bulundurulmalıdır. Büyük medya kuruluşları hikâyelerinin önemli bir bölümünü yerel medyadan alıyor. Haber sektörü bu şekilde işliyor. Bir muhabir bir hikâyeyi ele aldığında o hikâye bir yayından diğerine hızla yayılabiliyor. Bu yüzden içeriği güçlü ve gerçek anlamda haber değeri taşıyacak bültenleri hazırlamak ve dağıtmak önemli.

  • Haberlerinizi daha fazla müşteri kazanmak için kullanmanız, basın bülteni dağıtım hizmeti almak ile mümkün olabilir. Basın bülteni dağıtımı ile potansiyel müşterilerinize ulaşmanız daha kolay olacak. Bülteninizin binlerce farklı yayında yer alması size hem prestij katacak hem de yeni müşteriler kazandıracak. Dağıtılacak basın bültenini yazarken daima potansiyel müşterilerinizi düşünün. Basın bültenini reklam cümleleri ile kurgulamadığınız sürece faydasını göreceksiniz.

  • Yatırımcılar da haberleri yakından takip ediyor. Basın bültenleri ile şirketin başarısını ve şirketteki gelişmeleri vurgulayarak yatırımcıları çekmek mümkün. Yatırımcıların göz atabilmesi için kurumsal web sitesinde online bir basın odası mutlaka bulunmalı.

Kaynak: http://gmedya.com/basin-bulteni-dagit...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0