Görüş Bildir
Haberler
Başbakan Yıldırım: 'Güvenlik Zafiyeti Yok'

etiket Başbakan Yıldırım: 'Güvenlik Zafiyeti Yok'

Deniz Gök
29.06.2016 - 21:06 Son Güncelleme: 29.06.2016 - 22:33

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen üç ayrı canlı bomba saldırısında güvenlik zafiyeti olup olmadığıyla ilgili Başbakan Yıldırım açıklama yaptı. Yıldırım, 'Zafiyet yok' dedi ancak havalimanlarında ilave tedbirler alınacağını da ekledi.  İçişleri Bakanı Efkan Âlâ da, 'Elimizdeki bütün bilgiler ve bulgular bunun DAEŞ terör örgütü tarafından yapıldığına işaret ediyor ama kesinleşmiş bir durum söz konusu değil.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çankaya Köşkü'nde Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıyla ilgili konuştu.

Yıldırım, saldırıyı IŞİD'in yaptığına dair düşüncelerinin devam ettiğini söyledi. Başbakan, 'Birkaç gün içinde soruşturma tamamlanır, saldırganların kimliği dâhil açıklanır' dedi.

Yıldırım, güvenlik zafiyeti olup olmadığıyla ilgili de değerlendirme yaptı. Güvenlik zafiyeti olmadığını belirterek şunları söyledi:

'Teröristler normal güvenlik sisteminden geçemeyince, tarayıcılardan, polis kontrolünden, güvenlik kontrolünden geçemeyince geri dönüp valizlerindeki uzun namlulu silahlarla gelişigüzel orada kontrol yapan insanlara ateş ederek içeri girebilmiştir. Biri dışarıda kendisini patlatmış, diğeri de dışarıdaki panikten yaralanarak içeri girip içeride patlatmıştır.'

Yıldırım, özellikle havalimanlarının girişlerinde ilave tedbirler alınacağını, özel yetiştirilmiş güvenlik elemanlarının artırılacağını da ekledi.

"Bütün bulgular DAEŞ tarafından yapıldığına işaret ediyor"

"Bütün bulgular DAEŞ tarafından yapıldığına işaret ediyor"

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ da, saldırıyla ilgili eldeki bilgilerin IŞİD’i işaret ettiğini söyledi; 'Ancak kesin bir şey yok. Elde ettiğimiz bilgi ve şahıslar var. Bütün bağlantılar dikkatle değerlendiriliyor. Bunun sonucunda kesinleşecektir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Âlâ ayrıca, eldeki bilgilerin saldırganların yabancı olduğuna dair olduğunu da belirtti.

AA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
315
167
51
15
11
9
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sertaç Gönültaş

bu cücükler insan mı kandırmaya çalışıyor?! lan aptal yerine koyuyorlar resmen. %49,5'a dahil olan beyinsiz cahiller de ağzını açıp dinliyor.

Mortal Dance

Cahil oldukları için doğru yanlış ayırt etmeksizin dinliyor gerici bağnazlar

Quinn

adeta deja vu yaşıyoruz, her seferinde aynı döngü. rte'nin suratını bile görmeye katlanamıyordum bir de bu meymenetsiz çıktı şimdi. ok.

görüncek adam

Saldırıyı İşid yapınca ak-itler deliklere girdiler.Bu kadar bariz bir şey olamaz akp işidi savunuyor,destekliyor işte.Bari cesur olup söyleseler ama g*t de y... Devamını Gör