Görüş Bildir
Haberler
Başbakan Yardımcısı Arınç: 'Önemli Olan Toplumu Cinayetlerden Korumak'

Başbakan Yardımcısı Arınç: 'Önemli Olan Toplumu Cinayetlerden Korumak'

Caner
19.02.2015 - 19:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı Arınç, 'Cinayetlerden sonra 'daha ağır ceza verilmeli' tartışması yerine önemli olan toplumu cinayetlerden korumak' dedi.

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Semiz ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini Başbakanlık Merkez Bina'da kabul etti.

Kabulde konuşan Semiz, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin Türkiye'yi derinden sarstığını belirterek, dernek olarak iş dünyasının şiddet gören kadınlara sahip çıkması için 'Bir umut melek Özgecan' adıyla bir proje geliştirdiklerini belirtti.

Bu konuyu Barolar Birliği ile de ele alacaklarını ifade eden Semiz, şiddet gören kadınların iş bulabilmesi için ortam yaratılmasının amaçlandığını, şirketlerdeki engelli kotasını, şiddete uğrayan kadınlar için de isteyeceklerini bildirdi.

'Tedbirleri almamıza ihtiyaç var'

Başbakan Yardımcısı Arınç da Özgecan Aslan'ın çok vahşi bir şekilde katledildiğini, bu acıyı sadece Türkiye'nin değil bütün insanlığın, büyük bir lanetle ve nefretle hatırladığını vurguladı.

Aslan'a Allah'tan rahmet dileyen Arınç, 'İfade edilebilecek, tekrar anlatılabilecek bir vahşet değil. Bu kadar insanlıktan nasıl çıkabilirler, böyle bir cinayeti nasıl işleyebilirler bunları bile düşünemiyoruz' diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Arınç, bu olayın ilk ve son olmadığını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Yine dün belki yine bugün başka bir kadına karşı aşırı şiddet uygulanıyor ve cinayetler işlenebiliyor. Bu toplumda bir cinnet halidir. Yani bunun psikolojik, sosyal, toplumsal yönüne de mutlaka bakmamız gerekir. Sadece 'bu cinayetler işlendikten sonra ne kadar daha ağır ceza vermeliyiz' bunu tartışmak yerine önemli olan toplumu bu cinayetlerden kadınıyla erkeğiyle koruyabilmektir. Bunun üzerine şüphesiz iş hükümetlere düşer. Ülkeyi yöneten hükümettir. Bugüne kadar aldığımız tedbirler yeterli olmuyor da hala bu cinayetler işlenmeye, cinayet olmasa bile aşırı şiddet uygulaması devam ettiğine göre ya yaptığımız işte eksiklik var veya ilave tedbirler almamız gerekiyor. Nasıl uyuşturucuyla mücadelede benim koordinasyon başkanlığımda yeni bir bilinç oluşturmaya çalıştıysak bence kadına yönelen bu şiddeti de mutlaka bir başlık altında mutlaka bir koordinasyon içerisinde çalışmamıza ve bu tedbirleri almamıza ihtiyaç var.'

'Genç işadamları' denilince işin bir tarafının da istihdam, sanayi ve ticaret, yeni iş alanları açılması olduğunu dile getiren Arınç, ANGİAD'ın bu konuda öncülük ettiğini belirtti.

Arınç, şiddet gören, sığınma evinde olan, panik butonu verilen veya çocuklarından ayrı kalan kadınların iş hayatında da önlerine engeller çıkabildiğine dikkati çekerek, 'Yani artık o çalıştırılması düşünülmeyen, kapıların yüzüne kapandığı bir kişilik haline gelebiliyor. Bunların istihdamı, kendi ekonomik kazaçlarını temin etmesi ve hayata tutunması için bir umut projesi. Allah kolaylık versin' dedi.

Muhabir: Selma Bıyıklı Adabaş

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0