Görüş Bildir
Haberler
Başbakan Yardımcısı Akdoğan: 'Kılıçdaroğlu Paralel Yapı'nın Oyuncağı Oldu'

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: 'Kılıçdaroğlu Paralel Yapı'nın Oyuncağı Oldu'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 'Birtakım karalama kampanyaları yapıyorlar. Maalesef muhalefet partileri de zaman zaman oyuna geliyor. Kılıçdaroğlu, Paralel Yapı'nın adeta oyuncağı oldu' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 'Ulusal menfaatlerimize ve ulusal güvenliğimize zarar verecek şekilde birtakım karalama kampanyaları yapıyorlar. Maalesef muhalefet partileri de zaman zaman bunların oyununa geliyor. Sayın Kılıçdaroğlu, Paralel Yapı'nın adeta oyuncağı oldu, onlar üflüyor bu oynuyor. Be kardeşim, bunlardan kime fayda geldi. Yani kılavuzu karga olan hiç huzura erebilir mi?' dedi.

Şereflikoçhisar'a AK Parti Ankara Milletvekili Mücahit Arslan ile beraber gelen Akdoğan, öğle namazını Şerefiye Camii'nde kıldıktan sonra, vatandaşlarla bir araya gelip, sohbet etti.

Daha sonra bir lokantada sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla öğle yemeğinde buluşan Akdoğan, Şereflikoçhisar'da ulaşımın çok önemli olduğunu belirterek, 'Kırşehir-Aksaray üzerinden geçecek olan demiryoluyla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile yakından takip ediyorum. Bir şekilde bu güzergah acaba Şereflikoçhisar üzerinden geçebilir mi veya buraya bir makasla bu ilçeyi de kapsayabilir mi? Bir şekilde ana demiryolu hattı olmasa bile demiryolu hattını bir şekilde buradan geçirmek için çaba gösteriyoruz' ifadelerini kullandı.

Seçimlerin Türkiye'nin mukadderatı açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Akdoğan, kritik bir seçime girildiğini, Türkiye üzerinden birtakım hesapların yapıldığını dile getirdi.

Akdoğan, Türkiye'nin bölgesinde güven ve istikrar adası olduğunun altını çizerek, bu durumun birilerini rahatsız ettiğini kaydetti. Ülkeye karşı bir çok oyunların devreye konulduğuna işaret eden Akdoğan, 'Terörün yeniden azmasının bir sebebi de aslında o. 'Acaba Türkiye'nin huzurunu nasıl bozabiliriz?' gibi bir çok olumsuzluk üzerinden senaryolar devreye konuldu. Seçimden sonra terör örgütü açıktan saldırılara başladı. Üç terör örgütü, eş zamanlı Türkiye'ye saldırıya geçti. Amacı kaos çıkarmaktı. Ama devlet, terörle mücadeleyi başlattı, cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarıyla çok ciddi darbeler vurdu' diye konuştu.

Örgütün şu anda panik içinde olduğuna, büyük bir bozgun yaşadığına dikkati çeken Akdoğan, şöyle devam etti:

'Kuzey Irak'taki bilinen bütün yerleri vuruldu. Türkiye kırsalındaki bilinen yerleri tek tek imha ediliyor. Şehir merkezlerindeki yapılanmalarının üzerine gidiliyor. Bu oyunu bozduk. Terör üzerinden siyaseti dizayn etme, iç siyaseti yönlendirme, siyaset mühendisliği yapma çabasına darbe vurduk. Onlar, 'AK Parti'yi bir şekilde tek başına iktidar olmasını engelleyelim, Türkiye'yi istediğimiz rotaya oturturuz, Türkiye'nin dış politikasına istikamet çizebiliriz' dertleri o. Yani bir partinin olup olmaması değil. 'O partiyi engellersek ancak Türkiye'nin gidişatında biz söz sahibi olabiliriz' böyle bir arayıştı. Ankara'daki saldırının amacı da oydu. Seçim sürecine gölge düşürmek, sandığa gölge düşürmek, siyaseti tamamen etkisizleştirmek. İşte bunun için biz dedik ki, 'acı ortak acımız, hep birlikte paylaşacağız, taziye günlerinde kampanya sürmeyecek.' Mitingleri iptal ettik. Ama ondan sonra terörün bu amacını gerçekleştirmesini, yani hayatı esir almak, buna da izin vermeyeceğiz ve hayatı normalleştireceğiz.'

Akdoğan, tekrar siyasete güç vermeleri gerektiğini vurgulayarak, vatandaşın müsterih olmasını, huzur ve güven içinde sandığa gidip, oyunu kullanmasını istedi.

"Tek başına iktidar için son bir yüklenme gerekiyor"

"Tek başına iktidar için son bir yüklenme gerekiyor"

Halkın 7 Haziran'dan önce bir kanaatinin olduğunu belirten Akdoğan, seçim sonrasında ise hükümet kurma sürecinde kimin sorumlu davrandığının, kimin yanlış yaptığının ve sorumluluktan kaçtığının notunu verdiğini söyledi. Akdoğan, bu süreçte yeni bir seçmen kanaatinin oluştuğuna işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Yani hükümet kurma süreci, terörle mücadelede partilerin takındıkları tavır ve seçimden ne kadar ders aldı partiler, ne kadar kendilerini yenilediler ve ona göre bir seçim beyannamesi ortaya koydular. Bu üçü çok önemli. Vatandaş bu üçüne baktı ve 'ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için onlar kaçtılar, AK Parti taşın altına elini koydu' dedi. 

Terörle mücadelede cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarını yaptı, onlar görüşmeye bile gelmediler, ortak bir açıklama bile yapamadılar. Peki sen, bu kadar milli bir konuda hepimizi ilgilendiren, tek tek vatandaşlarımızın hayatını ilgilendiren bir konuda bir araya gelemiyorsan ne zaman bir araya geleceksin? Ne kadar ders çıkarıldı?'

Akdoğan, AK Parti'nin toplumun her kesimini ilgilendiren bir seçim beyannamesi hazırladığını belirterek, beyannamenin ekonomik vaatleriyle ilgili avantajları anlattı. Halkın, güven ve istikrarın ne kadar önemli bulduğunu, bunun da tek başına bir partinin güçlü bir şekilde iktidar olmasından geçtiğini gördüğünü ifade eden Akdoğan, şunları kaydetti:

'Tek başına iktidar için son bir yüklenme gerekiyor, rehavete kapılmadan bunu yapmamız lazım. Yoksa Türkiye, bir koalisyon tüneline girerse oradan Türkiye nasıl çıkar, o partiler nasıl çıkar bunu bilmiyoruz. Geçmişte Türkiye, bunun çok olumsuzluklarını yaşadı. Bu süreçte Türkiye aleyhine, algı operasyonları yapılıyor. Birtakım çevrelerce önce Erdoğan karşıtlığı üzerinden başladı AK Parti düşmanlığı ama Türkiye'ye düşmanlık etmeye başladılar. Ulusal menfaatlerimize ve ulusal güvenliğimize zarar verecek şekilde birtakım karalama kampanyaları yapıyorlar. Maalesef muhalefet partileri de zaman zaman bunların oyununa geliyor. Sayın Kılıçdaroğlu, Paralel Yapı'nın adeta oyuncağı oldu, onlar üflüyor bu oynuyor. Be kardeşim, bunlardan kime fayda geldi. Yani kılavuzu karga olan hiç huzura erebilir mi? Son günlerde 'Acaba milletimizin kafasını karıştırabilir miyiz? Bu yalan makinesine dönüşmüş olan Paralel Yapı'nın ürettiği yalanlar üzerinden acaba milleti etkileyebilir miyiz?' Bunlara kimse itibar etmesin.'

Mücahit Arslan da konuşmasında, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti için vatandaşın desteğinin çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin istikrara ihtiyacı bulunduğunun altını çizen Arslan, 'Ülkenin istikrarını bozmak için hem yurt içinde hem yurt dışında uluslararası bağlamda bir çok oyunlar oynanıyor. Bizim ihtiyacımız olan tüm yatırımların gerçekleşebilmesi için istikrar, olmazsa olmaz şart. İnşallah 1 Kasım seçimlerinde sizlerin desteğiyle tek başına iktidara geleceğiz' dedi.

İlkay Guder / AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
3
2
1
1
1
0