Görüş Bildir
Haberler
'Başbakan Süleyman Şah İçin PYD'ye Teşekkür Etti'

'Başbakan Süleyman Şah İçin PYD'ye Teşekkür Etti'

Deniz Gök
01.10.2015 - 19:16 Son Güncelleme: 01.10.2015 - 19:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Süleyman Şah türbesinin taşınması dolayısıyla PYD'ye teşekkür ettiğini söyledi. Önder, Süleyman Şah türbesinin taşınmasını o dönem Dışişleri Müsteşarı olan Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile birlikte organize ettiklerini de dile getirdi.

IŞİD tehdidi altındaki Süleyman Şah Türbesi’nin Türkiye sınırında bir noktaya taşınmasına ilişkin HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ’den çarpıcı bir açıklama geldi. 

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, TBMM Genel Kurulu'nda 1 Kasım erken seçimleri dolayısıyla Meclis'in tatile girmesi için görüşmeler sürerken AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın 'Biz sırtımızı PYD'ye, YPG'ye, YPJ'ye dayıyoruz' sözlerini anımsatarak HDP'nin sırtını 'terör örgütlerine' dayadığını söyledi.

'Davutoğlu Rojava'ya, PYD'ye teşekkür etti'

Bunu üzerine sataşma dolayısıyla söz alan HDP'li Önder, 'Sırtımızı PYD'ye YPG'ye dayıyoruz lafına çok hassasiyet gösterdiniz. Bunu söylerken tek değildik. Sayın Ahmet Davutoğlu da bunu söyledi. Soruyorlar ya neler konuşuldu diye, Sayın Ahmet Davutoğlu, Rojava'ya, PYD'ye teşekkür etti' dedi.

22 Şubat 2015'te türbe Türkiye sınırına yakın bir noktaya taşınmıştı

'Davutoğlu kalksın, teşekkür etmedim desin'

AKP sıralarından tepki gelmesi üzerine Önder, 'Ben bunu rüyamda görmedim. Sayın Davutoğlu kalksın, teşekkür etmedim desin. Ben kendimden uydurmuyorum. Süleyman Şah türbesi için, sonradan bakan yaptığınız arkadaş da bunun şahidi, ben de bir tarafıyım, öyle kafadan atmıyorum, üfürmüyorum, elimdeki metinleri konuşmuyorum. Burada Sayın Sinirlioğlu ile beraber ben organize ettim o türbenin taşınmasını' diye konuştu.

AKP Grup Başkanvekili Aydın: Teşekkür yok

Bunun üzerine söz alan AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, 'Şişenin içindeki sütün her zaman temiz olduğunu biliriz. Ama şişenin kırılması halinde yere dökülen süt kirlenir. Dolayısıyla sözlerin amacından saptırılması, bağlamından koparılarak başka bir mana verilmesi siyasi etiğe uygun düşmez' dedi. Süleyman Şah'ın yerinin değiştirilmesi sürecinde güvenlik güçleri tarafından orada herhangi bir engelin çıkarılmaması yönünde uyarıda bulunulduğunu ifade eden Aydın, 'Herhangi bir teşekkür yoktur. Sadece ve sadece güvenlik güçlerimiz tarafından bir uyarıda bulunulmuştur aksi takdirde gereği yapılacaktır diye. Teröre ve terörle işbirliği yapan herkese karşı olduğumuzu herkes iyi bilir' diye konuştu..

Türkiye- Suriye sınırından 37 kilometre uzaklıktaki Münbiç ilçesinin Karakozak köyünde bulunan Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu, Türkiye sınırındaki Suriye Eşmesi köyüne taşınmıştı.

Cumhuriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0