Görüş Bildir
Haberler
Başbakan Kim Olacak?

Başbakan Kim Olacak?

adem kara
01.07.2014 - 12:10 Son Güncelleme: 01.07.2014 - 12:12

Köşk adayının açıklanmasının ardından Ak Parti’de gözler, Başbakan’ın kim olacağına çevrildi. Erdoğan’ın yaptırdığı anketlerde ve tuttuğu nabızlarda, “Sizden sonra Ak Parti’yi birlik içinde tutabilecek kişi genel başkan olmalı. Sizin gibi dik duran, sizi aratmayan bir isim olmalı. Başbakan emanetçi olmamalı. Sizinle uyumlu çalışan güçlü bir isim Başbakan” mesajı öne çıkmıştı.

Gül’ün tavrı önemli

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önceki gün yaptığı açıklamada Başbakanlık için kapıları kapatmaması Ak Parti kulislerini heyecanlandırdı. Gül’ün, daha önce bu şartlarda siyasete dönmeyeceğine yönelik mesajlar vermesi, Ak Parti kulislerinde üzüntü ile karşılanmıştı. Erdoğan-Gül görüşmesinde konunun önümüzdeki günlerde görüşülmesi üzerinde durulduğu öğrenildi. Gül’ün Köşk seçimi sonrası hemen Başbakan olması için erken seçim yapılması gerekiyor. Ancak Erdoğan cephesi şimdiye kadar erken seçim olmayacağına yönelik mesajlar vermişti.

Gül olmazsa kim olur?

Erken seçim olmaması halinde Gül’ün genel seçim tarihi olan 2015 yılına kadar bekleyip sonra Başbakan olmayı kabul edip etmeyeceği ise kulislerde en çok merak edilen konu oldu.

Gül’ün hemen Başbakan olmaması halinde ise genel seçime kadar kimin Başbakan olacağı Ak Parti kulislerinde tartışılıyor. Üç dönem yasağı nedeniyle 73 milletvekilinin 2015 seçimlerinde tekrar aday olamayacak olması yasak öncesi bu ağır toplardan birinin Başbakanlık makamına oturabileceğini gündeme getiriyor.

Bu isimler arasında Başbakan yardımcıları Ali Babacan, Beşir Atalay ve Bülent Arınç, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin isimleri öne çıkıyor. Kulislerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nı bırakarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan ve Ak Parti’nin İzmir’de oylarını artıran Binali Yıldırım’a jest yapılabileceği de belirtiliyor. Kulislerde Başbakanlık için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ismi de son Irak ve Suriye’deki gelişmeler öncesinde dile getirilmişti. Ancak son gelişmelerin ardından Ak Parti kulislerinde bu ismin geri planda kaldığı konuşuluyor.

Milliyet

Kaynak: http://siyaset.milliyet.com.tr/basbak...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0