Görüş Bildir
Haberler
Başbakan'ın Kızlarından 28 Şubat Dilekçesi

Başbakan'ın Kızlarından 28 Şubat Dilekçesi

adem kara
20.02.2014 - 13:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan'ın Kızları da 28 Şubat'a Müdahillik Dilekçesi Verdi

28 Şubat sürecinde mağdur edildiklerini belirten kadınlar Kartal Anadolu Adalet Sarayı’na gelerek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Kadınlar, 28 Şubat davasına müşteki olarak müdahil olmak için dilekçe verdi. Dilekçe veren kadınlar arasında dikkat çeken isim de bulunuyor. Bunlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iki kızı.

Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı önünde toplanan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyesi yaklaşık 30 kadın, adına Dernek Başkanı Emine Sare Aydın Yılmaz, basın açıklamasını okudu. Açıklamada; '28 Şubat sürecinin ne denli zor ve karmaşık bir süreç olduğnun, sonuçlarının binlerce insanı mağdur ettiğinin ve etkilerinin yıllar geçse bile hala devam etmekte olduğnun farkındayız. Merakla sonucu beklenen fakat hala sonuçlanamayan 28 Şubat davasını yakından takip etmekteyiz. Çeşitli mağduriyetlere neden olan bu davaya yeterince sahip çıkılmamıştır. Resmi şikayet sayısının yaklaşık 1000’lerde kaldığı, maalesef sahipsiz bırakılmış gibi gözüken bu dava, sadece mağdur olan insanların davası değildir. Kadın ve Demokrasi Derneği olarak, demokrasinin kesintiye uğratılmasına karşı olduğumuzu, ve her yerde ve her zaman tecelli etmesini savunmak, ben değil mağdur olanlarla biz bilincini oluşturmaya çalışmak, mağdur olan insanların vicdanlarının rahat etmesi adına, bugün burada toplanan 28 Şubat sürecinde bir şekilde mağdur olan kadınlarla vereceğimiz şikayet dilekçelerimizle yapılacak duruşmalarda müdahil ve müşteki olacağımızı bildirmekten gurur duyarız.' denildi.

Verilen dilekçeler arasında Başbakan Erdoğan'ın kızları Esra Albayrak ile Sümeyye Erdoğan'ın dilekçeleri de bulunuyor. Başbakanın iki kızı da 28 Şubat davasına müdahil olmak istiyor. Erdoğan'ın iki kızı da 28 Şubat döneminde başörtülerinden dolayı Türkiye'de okul okuyamamış, yurt dışında eğitimlerini tamamlamak zorunda kalmıştı.

28 Şubat davası Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. 103 sanık, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak suçundan yargılanıyor. Davada şu an tutuklu yargılanan hiçbir sanık bulunmuyor.

Dünya Bülteni / Haber Merkezi

Kaynak: http://www.dunyabulteni.net/basbakani...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0