Görüş Bildir
Haberler
Başbakan İçin Ölür müsün?

Başbakan İçin Ölür müsün?

adem kara
17.06.2014 - 16:48 Son Güncelleme: 17.06.2014 - 18:00

Başbakanlık korumaları değiştirilirken polis okulunda yapılan sınavda garip sorular soruldu: 'Yolsuzluk iddialarını nasıl değerlendiriyorsun, Başbakan için ölür müsün?' soruları adayları şaşırttı.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonun ardından kamu kurumlarında başlayan görevden almalar Başbakanlık’a sıçradı. Başbakanlık’ta, polislerin değişimi için düğmeye basıldı. Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı görevlileri, Başbakanlık’ta görev yapacak olan polisleri seçmek için polis okullarına gitti. Polisler kısa bir sınavdan geçirildi. 

Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberine göre, sınavda sorulan sorular arasında en çok dikkat çeken ise Başbakan ve İçişleri Bakanı Efgan Ala için sorulan, “ölür müsün” sorusu oldu.

Soma’da, Başbakan Erdoğan’a yönelik protesto edenlere yönelik sert tepkisi nedeniyle eleştirilerin hedefi haline gelen Başbakanlık korumaları, bu kez de “polis adaylarına yaptıkları mülakat” ile tartışma konusu oldu. Taraf’ın Başbakanlık kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Başbakanlık’ta görev yapan polislerin değiştirilmesi için karar alındı. Bunun için de polis okullarından ve diğer birimlerden yeni mezun olmuş polislerin arasından seçim yapılarak, yeni bir ekip oluşturulması öngörüldü. Başbakanlık’ta görev yapacak polisleri seçmek için Başbakanlık Koruma Dairesi personeli görevlendirildi. Onlar da, polis okullarına giderek, yeni Başbakanlık polislerini sözlü sınava tabi tuttu.

Mülakatta sorulan sorular ise, polisleri bile şaşırttı. Özellikle,” 17 Aralık sürecini nasıl değerlendiriyorsun”, “hangi cemaate üyesin”, “Cuma namazı kılıyor musun”, “Başbakan için ölür müsün” gibi sorular, dikkat çekti. Mülakata katılan polis okulu öğrencilerine sorulan sorulardan bazıları şöyle:

“Hangi cemaate bağlısın?, Cemaate gidiyor musun?, Seni cemaat mi yerleştirdi?, Dershaneye gittin mi?, Lise de hangi dershaneye gittin? Abiler hakkında ne biliyorsan anlat!, “Hayatında hiç hırsızlık yaptın mı?, 17 Aralık sürecini nasıl görüyorsun?, Başbakan için ölür müsün?, Efgan Ala için ölür müsün?, Cuma’ya gidiyor musun?, Kız arkadaşın var mı?, Kız arkadaşınla hiç yattın mı?” 

HÜSEYİN ÖZAY | Taraf

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/haber-mulakat...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0