Görüş Bildir
Haberler
Başbakan Erdoğan Putin İle Görüştü

Başbakan Erdoğan Putin İle Görüştü

Caner
30.05.2014 - 20:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Erdoğan Putin İle Görüştü

Görüşmede Başbakan Erdoğan'ın Putin'e Kırım Tatarlarının lideri Sayın Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'na uygulanan yasağın kaldırılmasının müspet bir adım olacağını ifade ettiği belirtildi. İkili arasında Suriye'deki gelişmelerin de değerlendirildiği kaydedildi.

Başbakanlık Basın Birimi'nden yapılan açıklama şöyle; 'Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bugün bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir.

Öğle saatlerinde gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra, Ukrayna'da yapılan devlet başkanlığı seçimi başta olmak üzere uluslararası meseleler hakkında da görüş teatisinde bulunulmuştur. Sayın Başbakanımız, Ukrayna'daki seçim sonuçlarının saygıyla karşılanmasının, sorunların diyalog yöntemiyle çözülmesinin büyük önem taşıdığına dikkati çekmiştir. Kırım Özerk Bölgesi'nde yaşayan Kırım Tatarlarının hak ve hukuklarının korunmasının Türkiye açısından ehemmiyet arz ettiğine dikkati çeken Sayın Başbakanımız, Kırım Tatarlarının hak ve statülerinin Kırım Tatar Milli Meclisi’nin de dahil olduğu bir görüşme süreciyle ele alınması gerektiğini vurgulamıştır. Sayın Başbakanımız bu çerçevede, Kırım Tatarlarının lideri Sayın Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'na uygulanan yasağın kaldırılmasının ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov ile görüşülmesinin müspet bir adım olacağını ifade etmiştir. İki lider Suriye meselesine de değinmişlerdir. Sayın Başbakanımız, Türkiye'nin Suriye'deki ölümlerin sona ermesini arzuladığına; Şam rejiminin iktidarda kalabilmek için radikal terör örgütleriyle işbirliğine yönelmesinden kaynaklanan tehditler karşısında eşgüdüm içinde hareket edilmesi gerektiğine değinmiştir. Başbakanımız Sayın Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Putin, iki ülke arasındaki işbirliğinin stratejik önemine işaret ederek, enerji alanındaki ortak projeler başta olmak üzere, ticari ve ekonomik konularda üzerinde mutabık kalınan hususların hayata geçirilmesine büyük önem atfettiklerini belirtmişlerdir.'

ANKARA,(DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/basbakan-erdoga...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0