Görüş Bildir
Haberler
Başbakan Davutoğlu: 'Örgüt Bağlantısı Tespit Edildiğinde Gereken Adımlar Atılacaktır'

Başbakan Davutoğlu: 'Örgüt Bağlantısı Tespit Edildiğinde Gereken Adımlar Atılacaktır'

Caner
06.01.2015 - 20:46
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, Sultanahmet'teki bombalı saldırıya ilişkin, 'Saldırı çerçevesinde en geniş araştırmalar yapılıp örgüt bağlantısı tespit edildiğinde gereken adımlar atılacaktır' dedi.

ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Vilayetler Evi'ndeki Bilim ve Teknolojik Yüksek Kurulu Toplantısı'ndan ayrılırken, basın mensuplarının Sultanahmet'teki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Turizm Şube Müdürlüğü'ne yönelik bombalı saldırıya ilişkin sorularını yanıtladı.

Üzücü haberi toplantı sırasında aldıklarını dile getiren Davutoğlu, 'Maalesef Sultanahmet'te bir turizm bürosundaki görevli arkadaşlara dönük olarak bir canlı bomba saldırısı oldu. Burada bir kardeşimizi, güvenlik görevlimizi şehit verdik. Kenan Kumaş kardeşimiz. Kendisine rahmet diliyorum. Kahramanca bu saldırıyı göğüsleyen polisimize ve ailesine, emniyet teşkilatımıza taziyelerimi iletiyorum' diye konuştu.

Saldırıyı üzerinde bomba taşıyan kadın teröristin gerçekleştirdiğini ve öldüğünü belirten Başbakan Davutoğlu, şu bilgileri verdi:

'Ayrıca iki ayrı bomba da polislerimiz tarafından tesirsiz hale getirildi. Bir polisimiz yaralı. Bu tür örgüt bağlantıları konusunda emniyetimizin, istihbarat birimlerimizin çalışmaları sürüyor. Tabii özellikle İstanbul'da, merkezi bir konumda söz konusu olan bu saldırı çerçevesinde en geniş, en detaylı araştırmalar yapılıp, örgüt bağlantısı tespit edildiğinde, daha ileri aşamalarda gereken adımlar da atılacaktır.'

Teröristin kimliğinin belli olup olmadığına ilişkin soru üzerine Davutoğlu, bu konuda çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

'Saldırı üç bombayla gerçekleştirildi'

Başbakan Davutoğlu, saldırının kaç bombayla gerçekleştirildiğine ilişkin soruya da şu yanıtı verdi:

'Üç bomba ile... Polislerimizin hemen konuya müdahil olmaları neticesinde daha fazla zaiyatın önüne geçilmiş oldu. Kahraman emniyet görevlilerimiz kendilerini feda etme pahasına bu saldırının daha büyük bir zaiyatla neticelenmesini engellemiş oldular. İki bomba da etkisiz hale getirildi. En geniş çaplı araştırmanın yürütülmesi talimatını verdik. Zaten İçişleri Bakanımız ile toplantıdaydık. Dakika dakika gelişmeleri takip ettik. Yeni bir sonuç elde edildiğinde bunu kamuoyumuzla paylaşırız. Ben tekrar Kenan Kumaş kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kahraman polisimizin ailesine taziyelerimi sunuyorum.'

Saldırıda yaralanan polis memuru Taner Şenel'in tedavisinin sürdüğünü de kaydeden Davutoğlu, hayati tehlikesinin görünmediğini belirtti.

Muhabir: A. Eda Ünlü Özen-Fatih Çakmak

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/manset/446073...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0