Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'ndan Savcı Kara'ya Yanıt: ‘Kendini Yassıada Hakimi Zannediyor’

Davutoğlu'ndan Savcı Kara'ya Yanıt: ‘Kendini Yassıada Hakimi Zannediyor’

ATKN
14.05.2015 - 16:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, 'Bu savcılardan biri diyor ki, 'İktidarın sonu da Menderes'in sonu gibi olacak.' Bu kendini bilmez savcı, kendisini Yassıada hakimi zannediyor' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Muğla mitinginde yaptığı konuşmada, HSYK tarafından meslekten ihraç edilen savcılardan Celal Kara'nın, 'AK Parti hükümetinin sonunun, Adnen Menderes'in sonu gibi olacağını' söylediğini belirtti.

17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını yürüten ancak görevden alınan daha sonra da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından meslekten ihraç edilen Savcı Celal Kara, “Menderes, anayasayı ihlalden mahkum olmuştu. Bunların yaptığı onun yaptıklarını fersah fersah aştı. Bizimle ilgili kararı veren hakimler de, bu karar için baskı yapan iktidarla birlikte anayasayı ilga suçundan yargılanacak. Dik dursunlar. Buna alet olmasınlar” demişti.

AK Parti'nin tehditlerden yılmayacağına dikkati çeken Davutoğlu, şöyle konuştu:

'Bu savcılardan biri diyor ki 'Bu iktidarın sonu da Adnan Menderes'in sonu gibi olacak.' Bizi tanımıyor bunlar. Zannediyorlar ki biz tehditten yılar, onların bu sözleri karşısında geri adım atarız. Biz tehdide boyun eğer miyiz? Biz bu yola gerektiğinde kefenimizle çıkmış, başımızı koymuşuz. Baş veririz ama baş eğer miyiz? Darbecilere, vesayetçilere, paralelcilere hiç biz yol verir miyiz? Bu kendini bilmez savcı, kendisini Salim Başol zannediyor, Yassıada hakimi zannediyor. Eğer kaderde Adnan Menderes gibi bu millet için şehit olmak varsa, canımız başımız üzere.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0