Görüş Bildir
Haberler
'Bugünden İtibaren Her Gün Ramazan'dır'

'Bugünden İtibaren Her Gün Ramazan'dır'

Caner
06.09.2014 - 20:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugünden İtibaren Her Gün Ramazan'dır

Başbakan Davutoğlu, ''Ramazan'da oruç tutarken bayramı nasıl hasretle bekliyorsak, yeni Türkiye'ye kadar bugünden itibaren her gün Ramazan'dır'' dedi.

ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya Kent Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, yine Konya'nın huzurunda bulunduğunu kaydederek 'Hiçbir makamın ve mevkinin Hazreti Mevlana'nın hemşehrisi olmaktan daha yüce olmadığının bilinciyle huzurundayım' ifadesini kullandı.

Ahmet Davutoğlu, 'Hiçbir mevkinin Konya'ya hizmetten ali olmadığının şuuruyla huzurundayım. Sana geldim. Teşekkür etmeye geldim. Selam vermeye geldim. Ama en önemlisi aziz Konya, sana sığınmaya geldim, seni şahit kılmaya geldim' diye konuştu.

'Konya'nın her bir ferdine selam olsun' diyen Davutoğlu, başta Hazreti Mevlana olmak üzere Konya'nın bağrında yatan Allah dostlarına selam vermeye geldiğini söyledi.

Davutoğlu, 'Konya'nın toprağı üzerinde yürüyen her bir aziz kardeşime, gönül dostlarına, Allah dostlarının mirasçılarına selam vermeye geldim. Selam olsun aziz Konya. Teşekkür etmeye geldim' dedi.

'Konya seninle gurur duyuyor' sloganlarına 'Sizler bizim gururumuzsunuz' diye yanıt veren Davutoğlu, 'Teşekkür etmeye geldim. Bütün zerrelerimle bütün bilincimle teşekkür etmeye geldim. Çünkü Konya bu sene hep bizi bağrına bastı. Her zaman olduğu gibi bağrına bastı' diye seslendi.

Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

'Bu meydan Sultan Alaattin Keykubat, Hazreti Mevlana şahittir ki Konya bizi hep bağrına bastı. 28 Mart'ta bu meydandaydık. Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman sesi kısıldığı için gelememişti. Sizlere hitap etme şerefine nail olmuştum. Bu meydan, bütün toprağıyla taşıyla yine şahit olmuştu. Daha sonra 26 Nisan'da, 30 Mart zaferini kutlamak için Sayın Cumhurbaşkanımızla geldik. Bu meydan yine doluydu. Bu meydan Konyalıların aşkıyla, sevdasıyla doluydu. Sonra 9 Ağustos'ta, Cumhurbaşkanlığı seçiminden bir gün önce bu meydandaydık. Konyalılar ahdetmişti. Bu milletin ilk defa doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanına en büyük desteği vermeye söz vermişti. Aziz Konyalılar size selam olsun. Benden ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan selam olsun ki her bir 4 Konyalı'dan 3'ü Sayın Cumhurbaşkanımıza destek verdi. Destek verenden de Allah razı olsun, inşallah ileride destek verecek olanlardan da. Her birinize tek tek teşekkür ediyor ve selam ediyorum. Konya'nın taşına toprağına, dağına ovasına, gölüne ırmağına selam ediyoruz, teşekkür ediyoruz.'

Konya'nın ilçelerine de selam gönderen Başbakan Davutoğlu, her bir köye ve mahalleye teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Davutoğlu, 'Allah sizden razı olsun. Allah bu gayreti gösteren bütün Konyalılardan razı olsun. Aziz Konyalılar, bizi tanırsınız. Biz hiçbir güç karşısında eğilmeyiz Allah'ın izniyle. Aziz Konyalılar ve nihayet selam ve teşekkür ile birlikte esas itibarıyla Konya'ya sığınmaya geldik' dedi.

Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Omuzlarımıza Rabbimizin, milletimizin ve tarihimizin ağır sorumluluğu yüklendiğinde Rabbimize Hacı Bayram'da sabah namazında secdeye varıp O'na sığındık. Rabbimize sığındık, bizi mahcup etmemesi için, ahirette Hazreti Mevlana'nın huzurunda, Sultan Alaattin Keykubat'ın huzurunda mahcup olmamamız için O'na sığındık. Sığınacak merci odur. İkinci sığınacak merci halkımızdır, milletimizdir, Konyalı'dır. Biz Konya'ya sığınmaya geldik. Sizin dualarınıza sığınmaya geldik. Sizin o şefkatli yüreğinize sığınmaya geldik. O ışıl ışıl parlayan gözlerinize, gözlerinizin arkasındaki gönlünüze sığınmaya geldik. Allah Konya'yı sığınacak bir makam olarak bizim gönlümüzden hiç eksik etmediği gibi sizlerin gönlünden de bizi eksik etmesin. Nihayet sizi şahit kılmaya geldik. Şahit ol ey Konya. Şahit ol. Şahit ol ki bu beden, bu dünyada yürüdükçe sadece ve sadece milletimizin hizmetinde olacak. Bu ağır emaneti omuzlarımızda taşırken, milletimizin iradesi dışında hiçbir iradeyi geçerli ve makbul görmeyeceğiz.'

Hayal kırıklığına uğrattık

Davutoğlu, 'Biz, düşününüz ki öyle bir kadroyuz ve öyle bir ekip ruhuyla çalışıyoruz ki son bir ay içinde kriz bekleyenleri, son bir ay içinde 'Acaba AK Parti içinde, AK Parti kadroları arasında bir tür, herhangi bir farklılık, fitne doğar mı' diye neredeyse büyük beklentiler içinde, ümit içinde olanların hepsini hayal kırıklığına uğrattık' ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, 'Ey Konya, niyetimize şahit ol, amelimize şahit ol, hedefimize şahit ol. Biz bu emaneti menzile ulaştırana kadar, tarihin içindeki yürüyüşümüzü istikbale kadar, hedefine ulaştıracak kadar çalışacağız' değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde 9 Ağustos'taki Konya mitingini anımsatan Davutoğlu, 'O Cumhurbaşkanlığı seçimi ki tarihte ilk defa bu aziz millet kendi kaderine hükmetme kararı almıştı' diye konuştu.

Davutoğlu, babaannesinin, 'Oğlunla ordu, kızınla oba olasın. Koç koç oğlanların ardına düşe. Dünyalar ayaklarına gele. Herkes sana akıl danışa' şeklindeki duasının yazılı olduğu pankartın açılması üzerine, 'O duayı hiçbir zaman unutmadım, hiçbir zaman unutmayacağım. Babaannemi hatırlayan Konyalılara, gençlere de selam olsun. Ona bir Fatiha bağışlayın ki onun irfanını her yerde egemen kılabilelim' diye konuştu.

Davutoğlu, şunları söyledi:

'10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimi olduktan sonra geçen seneki bütün oyunlara, bütün komplolara rağmen, 30 Mart ve 10 Ağustos zaferlerinden sonra 1 ay içinde neleri başardık. Birçok beklentileri tamamıyla karşılıksız bırakarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde önce yoğun bir istişare sürecinden geçtik. Bu ara bir kere daha bütün Konyalılar adına teşekkür ediyorum. Bu istişareler esnasında bendenizin bu omuzlarına bu büyük, ağır tarihi sorumluluğu yüklemek için desteğini ifade eden bütün Merkez Karar Yönetim Kurulu üyelerine, Merkez Yürütme Kurulu üyelerine, il başkanlarımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, teşkilatımızın her bir mensubuna ve bu istişare sürecini yürüten Sayın Cumhurbaşkanımıza bütün Konyalılar adına bir kez daha teşekkür ediyorum. O istişare süreci sonunda adaylığımız açıklandığında Konya'dan ne kadar büyük bir heyecan uyandığını biliyorum. Her bir Konyalı'nın gönlünde nasıl bir düğün sevdası, nasıl bir bayram havası oluştuğunu biliyorum. Her bir Konyalı'nın evinde, yuvasında nasıl şükür secdelerine kapandığını biliyorum. Allah onlardan razı olsun.'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, şunları ifade etti:

'Hiç unutmayacağım manzara şu aziz Konya'lılar: 10 Ağustos sabahı oyumuzu kullanmak için sandık başına gittiğimizde, emin olun bir amca, yaşlı bir amca, sonradan 90 yaşında olduğunu öğrendiğim bir amca, iki bastonuna tutunmuş bir şekilde merdivenleri çıkmaya çalışıyordu. O amcaya buradan bir kez daha selam gönderiyorum. Şahit olsun ki o yaşta iki bastonla yürüdüğü sandığın onurunu, o sandığın temsil ettiği milli iradenin onurunu ne pahasına olursa olsun sonuna kadar koruyacağız. Bize tevdi edilen emaneti gelecek nesillere, kuşaklara hakkıyla teslim edene kadar uyku bilmeyeceğiz, yorulma bilmeyeceğiz. Tehdit edenin tehdidinden korkmayacağız. Karşımıza dikilenlerin, oynadıkları oyunlardan yılmayacağız ve yürüyeceğiz.'

'Allah'a hamdolsun ki bugün huzurunuzdayım'

Adaylığının açıklandığı 21 Ağustos akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları istişarede, bu süreci en geç 2 haftada en sağlıklı şekilde tamamlama kararı verdiklerini aktaran Davutoğlu, 'Bütün bu süreç tamamlandığında, güvenoyunu aldıktan sonra Konya'nın, aziz Konya'nın huzuruna varacağım' demiştim. Allah hamdolsun ki bugün sizin huzurunuzdayım. AIlah mahcup etmesin' diye konuştu.

Konya'nın sığınılacak en büyük makam olduğunu dile getiren Davutoğlu, kentin temsil ettiği yüce değerlerin bütün dünyanın umudu olduğunu belirtti.

Adaylığının açıklandığı günün ertesi kongre hazırlıklarına başladıklarını hatırlatan Davutoğlu, 27 Ağustos'ta kongrenin yapıldığını ve kongrede tam bir ahlak ve erdem timsali olarak bütün delegelerin aday gösterilmesiyle kendisine bu ağır tarihi sorumluluğun tevdi edildiğini söyledi.

Tüm delegelere Konyalılar adına da teşekkür eden Davutoğlu, o gün bir taraftan Konya adına da o gurur duyarken 'bu ağır emanetin hakkını veremem' korkusuyla yüreğinin titrediğini anlattı.

Davutoğlu, şunları kaydetti:

'Şimdi Konya, bu emaneti yerine getirirken yanımda, arkamda, önümde duracak mısın? O kritik günlerde secdeye kapanıp dua eden Konyalıların hatırına soruyorum 'Konya duanla her zaman yanımızda olacak mısın? Gerektiğinde, yürü dediğimizde Konya yürümeye hazır mısın? Ayağa kalk dediğimizde, millet adına ayağa kalkmaya hazır mısın? Zulmün karşısında, dik durmak gerekir' dediğimizde tarih adına, millet adına, Allah rızası için tarihin karşısında dimdik durmaya hazır mısın?'

Alandakilerin 'evet' yanıtını vermesi üzerine Davutoğlu, bu evetleri bildiği için o ağır emanetleri kongre günü aldığını ifade etti.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

'Ertesi gün, AK Parti kadrolarının erdemini, irfanı, ahlakını teyiden söylüyorum: Hemen ertesi gün 28 Ağustosta iki büyük değişim birden yapıldı. AK Parti kadroları içinden çıkmış 2 cumhurbaşkanımız, 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, halk tarafından doğrudan seçilmiş 12. cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a o emaneti, birliğimizi temsil eden cumhurbaşkanlığı forsunu teslim etti.'

'Her bir zerremizle bu milletin hizmetinde olacağız'

Aynı günün akşamı yeni Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kendisine milli iradenin, sarsılmaz milli iradenin timsali olan başbakanlık görevini tevdi ettiğini hatırlatan Davutoğlu, 'Biz görevi aldığımız andan itibaren inşallah bu can bu bedende oldukça, bu ruh bu nefesi alıp verdikçe her bir zerremizle bu milletin hizmetinde olacağız' ifadesini kullandı.

Malazgirt ve Dumlupınar zaferlerinin, Anadolu'nun kapılarının açıldığı, istikbalin teminat alındığı o günlerin yıl dönümlerinde, bu kez yeni cumhurbaşkanı ve yeni kabinenin göreve başladığını ifade eden Davutoğlu, 'Allah Malazgirt'in emanetine sahip çıkmayı nasip eylesin. Allah istiklal şehitlerimizin emanetine sahip çıkmayı nasip eylesin. Bu topraklarda bir daha esaret zilletini yaşatmamak için bize güç versin, kudret versin, dizimize derman versin, gönlümüzdeki imanı her zaman kabil kılsın' diye konuştu.

30 Ağustos kutlamalarını yaparken hükümet programını da hazırladıkların aktaran Davutoğlu, 'Yorucu seçimlerden çıktık biraz dinlenelim demediklerini' söyledi.

1 Eylül'de hükümet programını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne okuduğunu hatırlatan Davutoğlu, ilk grup toplantısı ve Bakanlar Kurulu toplantısını da yaptıklarını, tüm bu değişim sürecinde tek bir gönül kırıklığı olmadığını aktardı.

Mitingde, tüm kabine adına bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da Konyalılarla yüreğinden gelen sesi paylaşmak istediğini ancak yağmur nedeniyle sırasını kendisine verdiğini belirten Davutoğlu, tüm Konyalılar adınaBaşbakan Yardımcısı Arınç'a teşekkür etti.

'Hiç bir arkadaşımız herhangi bir gönül kırıklığı yaşamadı'

Büyük bir olgunlukla görev değişimi esnasında yanlarında olan ve bugün de alanda bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a da teşekkür eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

'O gün bir ahlak abidesinin taçlandığı bir gündü. Görev değiş tokuşu yapılırken hiçbir arkadaşımız herhangi bir gönül kırıklığı yaşamadı. İşte bize yakışan budur. Görevi devralan arkadaşlarımız aynı azimle devraldılar. Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda görev değişiklikleri oldu. Grup başkanvekilliklerinde görev değişiklikleri oldu. Hepsi bugün yanımızda, omuz omuza. Gerek Bakanlar Kurulu gerek AK Parti Genel Merkezi, gerekse grup başkan vekillerimizi temsilen burada olan arkadaşlarımız aslında bütün AK Parti kadroların temsil ediyor. Onlara ve bütün AK Parti kadrolarına Konya'dan bir destek mesajı vermeye hazır mısınız? Türkiye'nin her yerindeki AK Parti kadrolarına buradan 'evet biz Konyalılar omuz omuza bu misyonu yürütmeye karalıyız' diyor muyuz?'

Kendileri için hiçbir şehrin diğer şehre üstünlüğü bulunmadığını ifade eden Davutoğlu, bütün şehirlerin mukaddes olduğunu belirtti.

Bütün beldelerde ecdadın alın teri, şehit kanı, manevi tohumunun bulunduğunu anlatan Davutoğlu, Konya'dan 81 vilayete selam gönderdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hükümet olarak güven oyu almalarına değinen Davutoğlu, kendilerine güven oyu veren Meclis üyelerine teşekkür etti.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdü:

'Bizi eleştirmiş olsalar dahi muhalefet partilerine buradan sesleniyorum: Siz de önümüzdeki dönemde hepimizi onurlandıracak olan 2023 Vizyonu çerçevesinde olumlu katkılarınızı yapın. Küçük siyasi hesaplar içine girmeyin, teklifiniz, önerileriniz varsa bunları değerlendirmeye hazırız ama eğer dışarıdaki bazı işbirlikçilerin içerideki sözcüleri olmaya kalkanlar olursa bilsinler ki hiçbir güç bizi durduramaz.

Şimdi aziz Konya şahit ol demiştim. Niyetimize şahit ol. Niyetimiz halistir. Biz vurmayacağız. Biz gönül diliyle konuşacağız ve gönül gözü kapalı olanların, gözleri açılana kadar hayırla güzel sözle onlarla konuşacağız ve diyeceğiz ki bu topraklardaki manevi mirasın adına, Hz. Mevlana'nın adına ne olursanız olun, dinlemeye hazırsanız gelin konuşacağız. Ne olursanız olun başkaları adına değil bu ülkenin istikbali adına bizi dinlemeye hazırsanız gelin konuşacağız. Ama bu milletin iradesine sekte vurmak isterseniz, bu milletin alın teriyle göz nuruyla on yıllardır beklediği o özgürlük ortamına sekte vurmak isterseniz bütün millet adına ayağa kalkacağız ve bundan sonra söz de karar da sadece aziz milletimizdir demeye devam edeceğiz.'

Bugünden itibaren her gün Ramazan'dır

Davutoğlu, ''Ramazan'da oruç tutarken bayramı nasıl hasretle bekliyor, fedakarlığa hazır olduğumuzu gösteriyorsak, yeni Türkiye'ye kadar, milli iradeyi tam anlamıyla egemen kılana kadar bugünden itibaren her gün Ramazan'dır' dedi.

Başbakan Davutoğlu, Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.

Konya Kent Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde halka hitap eden Başbakan Davutoğlu, ardından Mevlana Müzesi'ne geçti.

Müze girişinde halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Davutoğlu, kendisini bekleyenleri selamladı. Başbakan Davutoğlu, müze çıkışında vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Davutoğlu, ardından müze yanındaki tarihi Selimiye Camii'nde akşam namazını kıldı. Vatandaşlar, çıkışta 'Konya seninle gurur duyuyor' şeklinde sloganlar atarak, sevgi gösterisinde bulundu.

Başbakan Davutoğlu, daha sonra Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası'nın düzenlediği yemeğe katılmak üzere KTO-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'ne hareket etti.

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/manset/384982...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0